Koffie Klasj- oktober ’21

De pompoen is uitgehold (en de ‘ingewanden’ smakelijk verorberd), de drakenkostuums werden boven gehaald, en we hebben net een optocht met dansende zombies kunnen meepikken. Met andere woorden: de laatste uren van Halloween – een Halloween die dit jaar 25 uur duurde – tikken weg.

Hét moment dus om aan mijn Koffie Klasj van oktober te schrijven. Maar ik merk dat ik het een beetje lastig vind.

Niet dat het allemaal zo vreselijk is. Nee, nee integendeel. Maar er waren echt wel wat vervelende issues in oktober, die trouwens met zekerheid zullen doorlopen in november… die mij wel stevig beïnvloeden maar waar ik nog niet zo veel kan over zeggen…

Dus zet je, neem een koffietje. Hoe gaat het nog met dat ding van je, je weet wel, dat ene waar we het vorige maand nog over hadden?

En laat ik het in het kort hebben over The Good, The Bad and The Ugly van deze maand oktober, en dan zien we wel hoe ver we komen.

The Good

Elke maand ‘blader’ ik door mijn Google agenda om mijn maand samen te vatten, en deze maand springt daar heel wat in het oog.

Het eerste weekend van oktober gingen we op familieweekend met de grote familie (ik denk dat Babybroer zowat nr. 50 is), naar de Ardennen. Het weer was net droog toen dat moest (bij onze geo cache wandeling) en het was echt wel tof. Al merk je wel gauw dat je nu ook weer niet zo heeeeel veel te zeggen hebt als je mensen al 2 jaar niet gezien hebt. Ik wist niet hoe het nu zat met dat huis waar ze twee jaar geleden naartoe verhuisden (oud nieuws dus eigenlijk) en zij hadden Babybroer nog nooit gezien. Die liet zich van zijn beste kant zien door overal megaschattig naar toe te waggelen, met een aanstekelijk enthousiasme – de rij neefjes en nichtjes die hem met een pinguïnpasje volgden was hilarisch!

Op 15 oktober waren we 10 jaar getrouwd. Dat hebben we het weekend daarna gevierd met een aantal vrienden – niet heel uitgebreid, wel heel gezellig.

En de week erna was het alweer feest, want een neef trouwde met zijn liefste. Ik was wedding planner en ceremoniemeester van dienst, iets dat behoorlijk intensief is, maar ik met heel veel liefde doe om ervoor te zorgen dat bruid en bruidegom zich helemaal geen zorgen moeten maken. Het was prachtig weer, iedereen had er zoveel zin in – het was een voorbode dat er echt behoorlijk Roaring Twenties gaan komen, als we ooit nog eens van die corona-nest afgeraken.

We eindigden de maand in Centerparcs aan de zee, een paar dagen met ons vieren weg.

Tussen al dat leuks was er gelukkig voldoende tijd om te recupereren. Want ja, die energie he… en zelfs op rustige momenten kan het me dan zo overvallen, dan word ik opeens echt misselijk – in het begin dacht ik dat ik iets verkeerd gegeten had, want zo voelde het. Tot ik merkte dat het overgaat als ik in een donkere kamer ga liggen, wat lees en even mijn ogen dicht doe. Rare voedselvergiftiging, toch?

Ik vind het wel lastig dat dat nog zo is.

The Bad

Om eerlijk te zijn, the bad was vooral hoe druk manlief het had de vorige maand. Het was echt zo zot hectisch…

Komt daarbij dat de twee kindjes in bed leggen momenteel een hele onderneming is. Zowel de 6-jarige als de 15-maander vinden het op dit ogenblik toch wel echt essentieel dat er iemand bij hen blijft tot ze slapen. Wat niet zo evident is als je er dan alleen voorstaat. Want die kleinste dondersteen van ons kan opeens beslissen dat zijn gewone bedtijd van 19u30 toch echt voor baby’s is.

Enfin, het is een overwinning als beiden slapen om 21u en ‘het is een fase’ is echt mijn favoriete mantra.

Oh ja, en dan nog uitbraken van Corona op de school van Krullenbol – gelukkig nog niet echt in zijn klas, een diarree-epidemie in de crèche (joy. Oh joy. Hello wasmachine my old friend), een oudste met een gaatje in zijn tand en een jongste bij wie er drie kiezen tegelijk doorkomen.

Ook ik kreeg de melding dat ik in quarantaine moest trouwens. Ik kreeg die melding 9 dagen nadat ik een hoogrisicocontact gehad had. Met andere woorden – op het moment dat ik die melding kreeg, had het al geen zin meer om me te testen, en moest ik zogezegd nog twee dagen binnenblijven. Ik heb mezelf dat maar getest en bleek negatief. Speciale manier van werken wel, zo die SMS’en…

The Ugly

Tja, we kunnen dat wel blijven herhalen dat het oké is om even niet oké te zijn, en dat een mens zijn of haar tijd moet nemen als dat nodig blijkt. Gezondheid is toch je belangrijkste goed enzoverder.

Maar als niet iedereen in je omgeving daar zo over denkt, dan kan dat met momenten echt lastig zijn.

Als je wordt beschuldigd van lui zijn, niet willen meewerken, overdrijven, en nog meer van dat moois – ja, kijk, dan kan je wel wéten dat je je dat niet moet aantrekken, het raakt je toch. En met momenten best heftig.

Maar kom, ik zal het hierbij laten want ik word daar altijd slecht gezind van. En dat hoeft niet, want ik ben in goed gezelschap.

En hoe was jouw maand?

6 gedachtes over “Koffie Klasj- oktober ’21

 1. Boe voor de vervelende issues. Ik hoop dat ze snel opgelost geraken!
  Gefeliciteerd met jullie huwelijksverjaardag!
  Ik vind het zo rot voor je dat je omgeving oordeelt over hoe je je voelt. Zo’n opmerkingen of gedachten kan je nu wel missen…
  Geniet van het goede gezelschap, dan doet dat gezelschap hetzelfde van jou :-).

  Geliked door 1 persoon

 2. oei het ging echt wel van heel goed naar heel ugly…’k hoop dat je man’s werk wat mindert, want het is wel stresvol om soloparenting te moeten doen! en hopelijk geen ugly meer volgende maand.

  Like

 3. Pingback: Koffie Klasj november/december ’21 – Boston, baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s