10 dingen die opvallen na 1 dag Boston

 

 1. De toiletten op de luchthaven zijn bij de smerigste die ik ooit gezien heb. Echt, ik snap niet hoe je zò kan plassen dat het ook dààr hangt! Nee, je hoeft het niet voor te doen.
 2. Het verkeer is chaotisch en de gordels in de taxi’s zijn vooral decoratief bedoeld. Ik kon deze niet verder naar me toe trekken omdat er naast mijn zetel een grote ijzeren wand (?) stak. Veeleisende Europeanen ook.
 3. Amerikanen moeten het gezondste volk ter wereld zijn. De helft van wat er in de winkels ligt, is nl. organisch, cornflakes werken tegen kanker en alles is met minder vet. Oh ja, en je hebt de ‘GMO-free pledge.’ Dat yoghurtje was uiteraard uitzonderlijk lekker, zo zonder GGO.
 4. Standaard is boter zout. Ongezouten boter is uitzonderlijk en soms omschreven als ‘European style’. Standaard is boter trouwens geen boter, maar ‘just like real butter’. Het merk dat letterlijk heet ‘I can’t believe it’s not butter’ is hier wel een heel mooi voorbeeld van.
 5. De USA-versie van de Ikea catalogus staat vol met bakjes om te sorteren en te recycleren. In de realiteit is er één grote vuilbak waar je alles behalve papier in gooit. Zo, opgeruimd staat netjes.
 6. Ze worden aangeprezen als Engelse komkommers maar er staat dat ze uit Canada komen, en de Italiaanse kiwi’s dragen een stickertje met ‘Chile’ op. En dan vragen ze zich af waarom Amerikanen niet zo goed zijn in aardrijkskunde.
 7. Ik vermoed dat niemand buist op het Amerikaans theoretisch rij-examen (als dat bestaat). De verkeersborden zijn nl. zo duidelijk als maar kan: er staat altijd letterlijk op wat er bedoeld wordt. Zo heb je het ronde, rode bord met de witte streep in het midden, dat ons welbekend is. Wel, hier staat er dan nog op geschreven: DO NOT ENTER. Een pijl naar links op een pand van een kruispunt is voor ons vrij eenduidig, maar hier hangt er dan nog een bordje boven ‘WHEN ON LEFT LANE, TURN LEFT’.
 8. Het is moeilijk een wolkje melk te gieten uit een bus van een gallon (3,78 liter, god I miss the metric system). Mijn GGO-vrije yoghurtjes zijn gelukkig maar 1,5 x groter dan bij ons.
 9. Er zijn tot nog toe ongekende smaken van Ben&Jerry’s gesignaleerd. Ik herhaal: ONGEKENDE smaken! That’s it, I’m staying!
 10. Ooit heeft er volgend gesprek plaatsgevonden tussen enkele product marketeers:
 • Hoofd van de afdeling; “OK, mannen, we hebben een nieuw product, het gat in de markt wat betreft vegetarisch lekkers: tofu die naar turkey (kalkoen) smaakt. Het enige wat we nog nodig hebben om dit aan de man te brengen, is een aantrekkelijke naam. Komaan, laat ons brainstormen; tofu en turkey, tofu en turkey… “
 • Man die jammer genoeg gelooft dat er tijdens een brainstorm geen domme ideeën zijn: “eeeeeuh… tofurky?”

En zo begint een mens dus luidop te lachen te midden een supermarkt.

I can't believe it's not turkey :)

I can’t believe it’s not turkey 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s