De dag dat de ikea catalogus in de bus valt, is één van de mooiste dagen van het jaar, naast o.a. mijn verjaardag, kerstmis en die ene dag dat ik mijn streefgewicht haal/heb (twee van de drie zijn dit jaar nog niet gepasseerd). Het is zalig opnieuw en opnieuw te bladeren en ondertussen in die woonkamers te snuiteren, de meubels via mentale 3D-planning in mijn eigen huis in te passen en ideeën op te doen. Kortom, ik wil in zo’n ikeacatalogus wonen, of beter gezegd: in zo’n opgestelde leefruimte, waar alles bij elkaar past.

 

Wel, dat is dan iets dat we nu van onze bucket list kunnen schrappen.

 

Om op een eenvoudige manier ons appartement in Brookline in te richten, hebben we nl. alles kunnen overnemen van iemand die een drietal jaar in Boston doorbracht, en nu weer naar huis vertrok. ‘Alles’ is vrij letterlijk te nemen: alle meubels en de volledige huisraad werden door manlief vier verdiepen naar beneden gesleept (geen lift), in een gehuurde truck geladen, en in ons gebouw naar boven gebracht (wel een lift, maar ook nog 9 treden om aan die lift te raken vanaf straatniveau). Beddenbak, zetel, nachtlampje, ladekasten, salontafel, stoelen, maar ook borden, bestek, glazen, fotokaders, mixer, toaster, wafelijzer… – alles was van Ikea en alles staat nu in ons appartement. Alleen de spulletjes voor ons ventje moesten we nog kopen, en dat heeft manlief dan ook gedaan voor we hier aankwamen; bij Ikea uiteraard.

 

In Noord- Amerika zijn er welgeteld 51 vestigingen van de meubelgigant. Hierbij werd gestreefd om elke Amerikaan maximum 5 uur te laten rijden om bij een Ikea te komen. Dat wij 40 minuten onderweg zijn, maakt het met andere woorden vlak bij deur. Wij zijn er ook nog langs geweest, in een huurauto, en met je ogen half dicht had het even goed de winkel in Zaventem kunnen zijn: je komt binnen, rechts ligt Småland, de roltrap komt uit aan het restaurant, waar ze Zweedse balletjes verkopen, en waar mijn ikea family kaart me ook hier een gratis koffie bezorgde. De uitgestippelde weg slingert van woonoplossingen voor x m2 (hier in square foot waar ik niet aan uit kan) naar keukens en kinderkamers. De meubels zijn bij prijs, de opbergmogelijkheden oneindig en het thuisgevoel instant.

Origineel is dat allemaal niet – er zijn in de VS 7 miljoen ladekasten van Ikea’s paradepaardje Malm verkocht. En nu 7 miljoen en twee.

meubels in elkaar zetten

meubels in elkaar zetten

alles uitpakken

alles uitpakken

chaos!

chaos!

 

 

 

 

 

 

 

 

what a difference a day makes

what a difference a day makes

dag 2 living

fris en vrolijk

 

dag 2 living 2

 

 

 

 

Instant thuisgevoel

4 gedachtes over “Instant thuisgevoel

  1. Jouw meter en ik zitten hier samen aan het zwembad in Dendermonde te genieten van Belgische zomerse temperaturen. Hebben samen jullie blog gelezen en ervan genoten. Proficiat aan Fré om dat allemaal in zin eentje te doen!! Ziet er wel gezellig uit jullie nieuwe woonst!! Grts van ons allemaal ook van mami en papi!!

    Like

  2. Pingback: Een half jaar Boston baby | Boston, baby!

  3. Pingback: Trots op mezelf? Feelgood Challenge #1 – Boston, baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s