10 dingen die opvallen na 1 week Boston

 1. Clo Clo didn’t have to die! In Bostoniaanse appartementen hangen er zo goed als geen lampen aan het plafond (behalve in de keuken) en zijn er geen stopcontacten in de badkamer. Claude François zou dus geen fatale lampen kunnen vastdraaien in Amerika. En zou ook niet Claude François heten in Amerika. Want ‘François’, dat bekt niet bepaald, geloof me.
 2. Ze heten dan wel Brussel sprouts, maar de liefde voor de spruitjes heb ik nergens groter gezien dan hier. Je kan ze hier in zakjes krijgen, volledig, geraspt of in twee gesneden. Alle mensen die heel veel tijd verliezen met het halveren van spruiten, zien die issue hier dus handig opgelost.
 3. De verwachtingen van de New Paris Bakery werden helaas niet ingelost. Nee, ze hadden geen brood, misschien in september? Wat ze wel hadden, kan ik niet anders omschrijven dan eclairs die aangereden werden bij het oversteken.
 4. Bostonians hebben steeds één van twee items in hun hand: hun smartphone (gemiddelde grootte: een kleine strijkplank) of een drinkbeker van een halve liter. Waar de Amerikaan uit de spaghettiwesterns nog lustig tabak sjiekte, wordt er nu iced caramel machiato geslurpt. De bekers worden overal meegenomen (tram, metro, supermarkt, meubelwinkel) en achtergelaten (waarom staat deze tafel hier anders in de Ikea?). Het dwangmatige hydrateren doet me afvragen waarom er niet meer openbare toiletten zijn.
 5. Temperatuur in Farhenheit, gewicht in ounces, lengte in foot en inches, maar het is zelfs wennen aan data en adressen. De dag staat na de maand en het huisnummer staat voor de straat. Welke dag is het vandaag? Augustus. Waar woon je?  519.
 6. Naast je social security number is je kredietscore heilig. Hoe goed jij je leningen afbetaalt, bepaalt zo ongeveer je hele leven. Als jij geen leningen hebt, omdat je bijvoorbeeld rijk bent geboren of het gewoon handig hebt aangepakt en alles tijdig afbetaalde (of als buitenlander geen credit score hebt omdat wij daar gewoon niet aan mee doen), dan heb je hier dus een probleem – vergeet die huislening maar meteen, wat je inkomen ook mag zijn. Zorg dus dat je schulden hebt, en ze netjes afbetaalt. Dan komt het wel goed in de bank, zelfs als je werkeloos bent.
 7. Last van een bad hairday? Niet klaar voor de skinny pants? Vindegij uw gat te dik in deze rok? Gewoon even gaan wandelen, en binnen de drie minuten zie je rondere rollen, kwabbiger kwabben en kortere shortjes om dit geheel te accentueren.
 8. Het betalen van de huur gaat per cheque. Dit zal dus de eerste keer zijn dat ik zo’n papiertje invul. Kan niet mislopen, er is zelfs een website met tips hoe zo’n cheque in te vullen. Toch maar even lezen, ik schrijf niet spontaan dat iets ‘one hundred twenty seven and 89/100’ kost (huur is wel een tikje meer, maar kom bij wijze van voorbeeld…). Die cheque doe je dan gewoon op de bus. Lekker high tech.
 9. Totale verwarring bij de man in de bank:’Jullie zijn getrouwd? Maar jullie hebben verschillende achternamen!’. Ja man, welkom in de 21ste eeuw.
 10. 21 juli, nationale feestdag in België: gemiddeld aantal vlaggen in een straat: 1. Met Jupiler over gedrukt. Doordeweekse dag in Boston: gemiddeld aantal vlaggen in een straat: 7. Geen spoor van Budweiser erop.
Advertentie

4 gedachtes over “10 dingen die opvallen na 1 week Boston

 1. Pingback: Een half jaar Boston baby | Boston, baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s