Herbruikbare snackzakjes zonder BPA en ftalaten + Winactie – AFGESLOTEN

Plastic is overal

Ik ben me de laatste tijd nogal bewust van hoeveel plastic wij verzetten.

Eventjes rond kijken in de keuken of in de badkamer is al voldoende om te snappen dat plastic gewoon overal is. Een ritje naar de supermarkt levert gemakkelijk 10 zakjes op, en twee handen vol verpakkingsmateriaal. Zelfs de bio komkommer is volledig omtrokken met een plastic jasje.

plastic

Alternatieven

Heel langzaamaan probeer ik eraan te werken. In Boston kocht ik al herbruikbare zakjes voor groenten en fruit – alleen moet je daar dus wel aan denken wanneer je naar de winkel vertrekt, en dat is waar het schoentje soms knelt. Ik zal sowieso even kijken waar de minste verpakking om zit.

Ik kocht een bamboe tandenborstel. Onze snijplanken zijn nu van hout.

Als er iets vervangen wordt, ga ik wel even nadenken of het ook zonder plastic kan. Want al die plastic is niet alleen niet de beste vriend van het milieu, er kunnen ook creepy stoffen inzitten zoals bisfenol-A (BPA) of ftalaten. En die zijn dan weer behoorlijk kwalijk voor je eigen gezondheid.

Knijpzakjes

Toen ik de kans kreeg om enkele snackzakjes te testen van Nomnomkids, waarbij aangegeven werd dat ze niet alleen herbruikbaar waren, in de vriezer en in de vaatwas konden, maar ook BPA-, PVC- en ftalaat-vrij zijn, was ik erg geïnteresseerd.

Ik kreeg een proefpakket, met een boterhammenzakje, een snackzakje en een knijpzakje. Eerst dacht ik: krullenbol is ondertussen 3,5, die gaat echt geen fruitpapje meer uit zo’n knijpzakje slurpen.

Maar. Maar maar. Toen ontdekte manlief dat die knijpzakjes dé manier waren om krullenbol zijn yoghurtje te laten eten. Zonder knoeien – niet bij het vullen, want de zijkant kan je opentrekken, wat het vullen praktisch en makkelijk maakt, en niet bij het eten, want krullenbol duwt als het ware elk hapje naar boven.

Hij is er zelf nu erg enthousiast over – de schattige monsters en dieren op de zakjes zullen zeker helpen – en vraagt geregeld naar zijn ‘zakje pudding’ (zo noemen wij yoghurt met een lepeltje cacaopoeder).

Voor jongere kindjes lijkt het me dan ook heel handig om groenten- of fruitpap mee te nemen.

Snackzakjes

De snack- en boterhammenzakjes zijn beiden te vullen met lekkers, en volledig te sluiten (én te openen door kinderhandjes). Handig om mee naar school te nemen, of mee op uitstap te gaan.

De afmetingen van het boterhammenzakje is 18 cm op 14 cm, het snackzakje is wat kleiner (13,5cm op 14 cm). Voor mij was het snackzakje daardoor echt wel wat te klein. Ik denk dat er maar een paar koekjes in kunnen, of een paar stukjes appel.

In het boterhammenzakje kan 1 dubbel boterhammetje, dus een vervanger voor de brooddoos is dit zeker niet. Toch vond ik het handig om bijvoorbeeld mijn stukjes koolrabi mee naar het werk te nemen – die droogden niet uit, en het zakje nam minder plaats in mijn tas dan een doosje.

Fruit dat erg kwetsbaar is, zoals aardbeien en bessen, zou ik er niet in bewaren, omdat de zakjes natuurlijk geen échte bescherming bieden.

Al bij al vind ik de zakjes een fijne manier om wat snacks mee te nemen, of zonder knoeien yoghurt en smoothies te laten verorberen. Wat voor mij het belangrijkste is op dit moment, is vooral het feit dat ze herbruikbaar zijn, en BPA- en ftalaatvrij (want geloof me, als je daarover begint te lezen, waar die bucht overal inzit… ugh!).

Wij zijn dus fan!

En omdat het zaterdag is – en ik beloofde om elke zaterdag van december iets weg te geven – mag ik iets weggeven. Ik kan zelfs twéé pakketjes weggeven! Jawel!

PAKKET 1: met 4 boterhammenzakjes met een groen monstertje erop (twv 14,75 eur).

PAKKET 2: met 4 grote knijpzakjes met verschillende monstertjes erop (twv 19,95 eur).

Deelnemen? edit: Deze winactie is afgesloten.

Wat moet je doen om kans te maken op één van deze handige pakketjes?

 • Laat hieronder een reactie achter dat je wilt deelnemen, en welke set je graag wilt winnen
 • Volg Bostonbaby op Facebook of door je in te schrijven hier rechts bovenaan (als je dat al doet, geef dit dan even mee)
 • Delen of mensen taggen hoeft niet, maar vind ik wel super leuk!

Je kan deelnemen tot zaterdag 5 januari 2019 23u59. Op 6 januari maak ik de winnaar bekend. Die persoon heeft 48u de tijd om te reageren, zo niet, duid ik opnieuw een winnaar aan. – DE WINACTIE IS AFGESLOTEN

Veel succes!

Disclaimer: Ik kreeg enkele producten toegestuurd ter review. Dit heeft mijn mening op geen enkele manier beïnvloed.

30 gedachtes over “Herbruikbare snackzakjes zonder BPA en ftalaten + Winactie – AFGESLOTEN

 1. Wat die creepy stoffen betreft volg ik je volledig. Langs de andere kant heeft plastic als materiaal wel toegelaten om de levenskwaliteit die we nu hebben te verwezenlijken. Als we alle plastic door hout (of andere grondstoffen) gaan vervangen komen we er helaas ook niet. de enige weg is echt wel midner. Maar ik ben daar niet klaar voor. En onze dochter nog veel minder. Wel leuke producten en goed uitgedacht.
  En ja, wij hebben ook van die herbruikbare fruit- en groentezakjes en af en toe staan we daar dan in de winkel… zonder. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat lijkt me erg handig. We hebben al knijpzakjes. Daarom doe ik graag mee voor pakket 1 de boterhamzakjes. Mijn zoontje zal het vast erg leuk vinden om mee te nemen, hij heeft wel iets met monstertjes, en soms is hij er zelf eentje 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat fijn zeg! Ik had er nog niet van gehoord maar ben intussen geïntrigeerd en geïnteresseerd dus ik doe heel graag mee! Als ik zelf zou mogen kiezen zou ik gaan voor de grotere zakjes met de verschillende monsters op. De like op Facebook is al in orde 🙂 en nu maar flink duimen 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Hallo,

  Ik heb je FB-pagina geliked. En ik doe graag mee voor pakket 2! Lijkt mij super om onze grote bimbam zijn fruit mee te geven naar school. En onze kleine Poppedijne mag over een paar weken ook starten met fruitpap.

  Like

 5. Bpa zit idd in heel veel 😦 ik probeer nu ook goed te kijken wat goed is en wat ik niet meer wil gebruiken. De knijpzakjes hebben we al in huis. Daarom doe ik mee voor de boterhamzakjes.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hoi hoi,
  Ik kwam bie de bloghop bij je terecht. Maar ik heb nog nooit een schort aan gehad in de keuken. Maar de knijpzakjes zijn super handig voor mijn neefje Pepijn en de kleinkinderen! Leuk je te leren kennen.

  Groetjes Claudia!

  Like

  • Dag Claudia! Wat fijn dat je onze blog ontdekt hebt! De winactie van de knijpzakjes liep helaas tot 6 januari, maar ik moest de titel hierover inderdaad nog even aanpassen. Toch bedankt voor je enthousiasme!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s