10 dingen die ik leerde van Boston baby

 1. Ik dacht dat ik geen ‘babypersoon’ was, dat ik niet veel zou vinden aan die eerste maanden wanneer je kleintje nog niet veel kan  – ik was fout. Ik verbaas me elke dag hoeveel interactie je kan hebben met iemand wiens leeftijd nog in weken uitgedrukt wordt.
 2. Het maakt niet uit hoe kort of moeilijk de nacht was – als ’s morgens een gezichtje oplicht en er een tandenloze glimlach verschijnt wanneer jij boven de wieg komt hangen, dan is àlles even beter, zelfs vóór de koffie.
 3. Over die koffie: er is niet genoeg koffie. Of mijn caffeïnereceptoren hebben er massaal de brui aan gegeven en hangen er zielig bij als verslenste hyacinten.
 4. Het verversen van pampers is als een videospelletje. Level 1: baby ligt stil, maar jij ben een newbie, dus hoge moeilijkheidsgraad. Je bent bang dat je de baby breekt. Level 2: baby beweegt, maar jij bent wat meer ervaren. Je probeert vooruitziend te zijn (zakdoekjes op strategische plaatsen) maar dit lukt niet altijd – dus zit je soms nog aan een bonusronde vast. Dit meestal op het moment dat je écht weg moet. Level 3: baby trappelt lachend als een door een horzel gestoken mustang, aan jou om de luierrodeo tot een goed einde te brengen. Billetjescrème voor extra punten!
 5. Het maakt niet uit of het toonvast is, het maakt niet uit dat je na twee zinnen de tekst niet meer kent en overgaat op een twijfelend ‘lalala lalla aaalaaaa’, of ‘twiet twiet twiet’ (ik kan niet fluiten); het enthousiasme alleen al wordt geapprecieerd en beloond met een lachje. Een dansje erbij is een absolute bonus.
 6. De termen ‘ba ba bababa’ en ‘dada da da da’ zijn een universele taal voor volwassenen en betekenen ‘kijk naar mij, ik ben een idioot’.
 7. Er zijn van die mensen die je gelukkig kunnen maken met één blik en waar je niet anders kan dan hardop meelachen wanneer zij lachen. Mijn zoon is er één van.
 8. Wortels zijn oranje. ‘Dat wist ik ook al’, hoor ik u denken. Maar ze zijn écht oranje, écht ORANJE. Je kan niet beseffen hoe ORANJE wortels zijn tot je wortelpuree hebt gegeven aan zoon- of dochterlief.
 9. Het is niet evident iets af te maken met Boston baby in da house.

 

Van al dat schattig zijn wordt een mens moe.

Van al dat schattig zijn wordt een mens moe.

Advertentie

3 gedachtes over “10 dingen die ik leerde van Boston baby

 1. wat klinkt dit allemaal bekent😊 ik ben al je verhalen aan het lezen. erg leuk. boston stond zowiezo al op ons lijstje en nu krijg ik er helemaal zin in.

  Like

  • Het is echt een fijne stad. Ik wist bijna niets van de Oostkust, maar het heeft veel te bieden. Met een 14-maandertje is het wat lastig, maar een roadtrip van New York naar Miami staat nu zeker op mijn bucket list!

   Like

   • Wij zijn al eerder in new york geweest, toen met de amtrak naar de niagara falls en met de amtrak weer naar washington. Allemaal aanraders. Als wij gaan zal zoonlief wel al een jaar of 2/3 zijn. Dus dat scheelt wel denk ik. Al zit hij dan in de peuterpuberteit waarschijnlijk

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s