Update Bucketlist: mijn 40 before 40

Meer dan een jaar geleden stelde ik mijn 40 before 40 op, de lijst met 40 leuke dingen die ik wilde bereiken/meemaken/doen voor mijn 40ste verjaardag.

Nu is het niet meteen zo’n jaar geweest van leuke dingen doen. Eerder een jaar dat ik grotendeels snel van elke lijst zou willen schrappen.

Maar toch, maar toch. Toch kan ik een update geven van mijn bucketlist. En laat ons gewoon hopen dat het volgende jaar er eentje wordt waarbij er heel wat leuks kan geschrapt en zelfs bij verzonnen worden!

 

 1. Een pinguin aanraken – YES, dit is gelukt! We namen een abonnement in Planckendael en kwamen op een zonnige dag aan bij de pinguins. Eerst was er eentje die ik best kon aanraken, maar ik besloot het niet te doen, om het diertje niet te storen (die heeft toch geen boodschap aan mijn rare lijstjes, dacht ik). Toen kwam er een andere pinguin zelfverzekerd in het midden van de weg staan, en die vond zelfs een selfie met mij maken helemaal niet erg. Dus ja: Tikkie, jij bent hem.
  pinguin aanraken
 2. Indoor skydiving
 3. Een familieboom tot 5 generaties terug opstellen
 4. Op de radio komen
 5. Uit een kokosnoot drinken
 6. Ontbijten in bed
 7. (Goed) leren zwemmen
 8. Verzinnen en creëren van een eigen ijsroomsmaak
 9. Vrijwilligerswerk doen met kerstmis of oudjaar
 10. Stamceldonor worden – Hier zet ik een groot vraagteken bij. Ik kreeg een brief van het Rode Kruis dat ze nooit ofte nimmer nog mijn bloed moeten hebben. Van mijn stamcellen zullen ze dan ook wel niets meer willen weten, vrees ik. Voelde mij toch een beetje afgewezen…
 11. Een EHBO-cursus volgen
 12. Een terugkerende column schrijven
 13. Naar Ibiza gaan
 14. De beiaard in Leuven beklimmen
 15. Onder de sterren slapen
 16. Op eigen kracht op de top van de Mont Ventoux geraken
 17. Een schattenjacht opstellen voor vrienden en familie
 18. In een boomhut overnachten
 19. Iemand een taart in het gezicht gooien
 20. Deelnemen aan een color run*
 21. Zelf een peperkoeken huisje maken
 22. Onze 20 jaar samen vieren met een groot feest
 23. Kastanjes poffen
 24. Een helderziende bezoeken
 25. 40 snailmailssturen (= brieven of kaartjes) – 10/40
 26. 40 films zien de Oscar voor beste film wonnen – 32/40 (vooral van de jaren ’90 en 2000 merk ik)
 27. Op een podium staan – YES! Twee keer, en dan nog als lid van het koor van mijn jeugdidolen, K’s Choice.
 28. Zangles volgen – YES! Twee vliegen in één klap, want in voorbereiding op de concerten, kregen we zangles.
  K's choice in koor
 29. Leren mediteren – Ik ben met yoga begonnen en dus zeker op het goeie pad (van verlichting, haha).
  yoga-1812695_1280
 30. Een blotevoetenpad bewandelen
 31. 40 random acts of kindness uitvoeren** – heel moeilijk om hier een nummer op te kleven, maar ik heb al heel wat dingen gratis weggegeven (kleren, eten en spullen), heb wat te eten gekocht voor iemand die dat vroeg, hielp iemand voor 5 euro tanken die geen geld bij had, en stuurde een zestal kaartjes naar vrienden, omdat ik dat gewoon leuk vond. Laat ons zeggen 20/40
 32. De lijst met nieuwe ingrediënten optrekken naar 40 (zie posts over nummers 1-9 en 10-20)
 33. In een limo rijden
 34. Mijn streefgewicht halen – Ja, werd gehaald en ondertussen weer heel erg kwijtgeraakt. The battle continues. Maar dus ja, gehaald.
 35. Zeilen
 36. Een blog rond wetenschappen starten
 37. Meedoen in een toneelstuk
 38. Een regenboogcake maken – YES! En dan nog wel in de vorm van een mooie eenhoorntaart.

  b1f5e259-3a40-4377-94e1-1bd21038888f

  eenhoorntaart

 39. Onze huiselijke afvalberg met de helft verminderen
 40. Dit is een joker voor als ik iets tegenkom dat zo cool is dat ik het absoluut op mijn lijstje moet zetten.

 

Het is duidelijk: er is nog werk aan de winkel. Gelukkig heb ik nog even tijd om mijn 40 before 40 verder af te werken. Ik hoop sowieso volgend jaar iets actiever te kunnen zijn dan het vorige. En wie weet, misschien vind ik nog wel mijn joker…

Wat staat er zeker (ook) op jullie bucket list?

41 gedachtes over “Update Bucketlist: mijn 40 before 40

 1. Ik zou ook supergraag zangles volgen. Maar ik kan gewoon niet zingen, dus denk niet dat dat een optie is. Ik doe het alleen heel graag.

  Sta je dan op de kerstmarkt van Antwerpen op 8 december? Want twijfel nog tussen dat optreden en de Urban Trail van Mechelen lopen 😊. En zo ja waar is het tweede optreden dan kan ik ze mss allebei doen ;-).

  Wat nog op mijn wish list staat: mama worden, gitaar leren spelen, dansles volgen, in de media werken (achter de schermen), gaan lopen in Central Park (dat laatste vink ik binnen een 2-tal weken af). Leren zwemmen deed ik al en da’s zeker een aanrader. Ik heb btw dus ook een bucketlist, maar die bestaat vooral in mijn hoofd. Mss moet ik het ook eens uitschrijven ;-)!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik kan dus ook niet bepaald zingen ofzo. Daarmee dat ik zangles wilde volgen, haha! Ja, ik sta idd op de kerstmarkt op 8 december, maar de twee concerten waarop ik doelde, waren vorig jaar in augustus in de Singel. Dat was echt een ongelooflijke ervaring. Ik vermoed dat we daar een paar liedjes uit zullen zingen op 8dec (playlist nog niet bekend). Maar ik zou dus naar daar komen! Die Urban Trail kan je altijd nog een ander keertje doen, dit niet! 😉

   Over het uitschrijven … sommige mensen ervaren er druk van. Wat ik vooral geloof is dat als je iets opschrijft, en er af en toe naar kijkt, er gewoon ook meer kans is dat je ‘die kant op gaat’, en dat het dus gebeurt. En het blijft ook gewoon leuk om over die dingen na te denken 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. ik heb geen bucket list, maar telkens als ik iemand over het blotevoetenpad hoor praten, denk ik wel “verdorie, dat moet ik toch echt eens inplannen.” En met mijn kleuters naar de dino’s in het museum in Brussel gaan kijken. In het algemeen eens vaker naar een museum gaan, maar ja die agenda’s zitten altijd zo vol al.

  Like

  • wel, daar haal je eigenlijk echt aan waarom ik het eens heb opgeschreven. Allemaal dingen waarvan ik dacht ‘dat zou tof zijn, maar komt er niet van’. Als ik dat lijstje dan zie – waar heel haalbare dingen opstaan- dan denk ik, wel, komaan ik ga er eentje plannen. En zo kom je nog eens ergens 🙂

   Like

 3. Pingback: Welke zoete zonde staat er op mijn ‘Back it list’? – Boston, baby!

 4. Pingback: 40 before 40 – de afrekening – Boston, baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s