Koffie Klasj – aug ’21

Augustus ligt alweer achter ons, en op dit eigenste ogenblik zit er een leerling van het eerste leerjaar naast me. *Poef*, weg kleutertje.

Ik zit op het terras, want – in een poging om de natste en zieligste zomer sinds het begin van de metingen goed te maken – het is nog eens droog en ietwat aangenaam. De fleece truien en -dekens zijn weer eventjes opgeborgen. Na lang graven werden de sandalen en de zonnecrème gelokaliseerd.

Je hoort het al, het wringt hier een beetje, dat weer deze zomer. Alsof ik iets niet gekregen heb waar ik recht op had. Ik kan alleen maar zeggen dat ik op zonne- energie werk (terwijl ik dit typ, verandert Word het woord ‘zonne-energie’ in ‘zonen-energie’. Daar moet ik dan weer om glimlachen want dat is toch ook weer waar).

Maar goed, genieten nu het kan dus! Ik slurp hier een suikervrije kombucha, ik weet niet of dat iets voor jou is?

Anders heb ik uiteraard ook altijd een lekker koffietje voor je.

Gezondheid

Ik kan er niet omheen, in augustus ging het vaak over mijn gezondheid, zowel mentaal als fysiek. In tegenstelling tot wat ik stiekem – en misschien ook gewoon niet stiekem – geloofde, ging het niet lineair beter. Integendeel, ik kreeg een serieuze deuk. En daar kwamen weer wat fysieke symptomen bij, misselijkheid, een eigen thermostaat die niet goed leek ingesteld te zijn (heel koud/super warm/ zweten…).

Toch maar eens naar de dokter, want één en ander leek me toch niet te kloppen. En inderdaad, ik bleek mastitis te hebben, ofte een borstontsteking. Ja mannekes, borstvoeding, goed voor moeder en kind en al, maar zeer dat dat deed. Gelukkig hielp de antibiotica heel snel.

Ik stond al even op de wachtlijst, maar in augustus kon ik voor het eerst ook langsgaan bij een psycholoog. Om het eens te hebben over dat kluwen in mijn hoofd. Over bepaalde dingen geraak ik echt niet uit. En ja, we hebben de voorbije jaren toch wel wat pittige dingen meegemaakt. Eens babbelen kan dus zeker geen kwaad.

Feest

’t Was zeker niet al kommer en kwel in augustus. Zeker niet. We hebben heel wat fijne dingen gedaan, met dank aan de minder strenge coronaregels.

Ik kreeg begin augustus met wat uitstel mijn tweede prik. Uitstel, jazeker, want toen ik bij mijn eerste afspraak kwam (voor de 2e prik) werd mij (en enkele anderen) doodleuk gemeld dat er geen vaccins meer waren voor die dag. Hip hoi. Gelukkig konden we een paar dagen later alweer gaan aanschuiven voor het felbegeerde spuitje.

Ik ging lunchen met enkele vriendinnen, we gingen brunchen bij een neef van wie ik de bruiloft zo wat aan het plannen ben, en gingen uit eten met vrienden nadat we een heerlijke Thaise massage hadden geboekt. Good times.

Ook spraken we wat vaker af met familie, en de familieBBQ die traditioneel doorgaat op de 15de augustus mocht en kon er ook weer zijn. Zo genoten van dat alles.

De laatste vakantieweek gingen we last minute nog twee dagen naar zee, om wat zand en zon mee te pikken met het beste vriendje van Krullenbol.

Bovenop een watertoren.

De maand eindigde met de doop van onze Babybroer. Jammer genoeg was de zon niet echt van de partij (wat springen op het gehuurde springkasteel een waterpark-achtig avontuur maakte), maar het was echt een fantastische dag, heel veel warmte en zo heerlijk om samen te zijn met die leutige bende, allemaal fans van onze kleine reus.

Huisje

Langzaam maar zeker wordt ons huisje opgeknapt. Het terras werd vakkundig schoon gemaakt door mijn schoonouders – okee, je kon een herbarium starten met wat er tussen de stenen groeide en dat was niet echt nodig.

Er werd een hekje gezet zodat Babybroer buiten kon spelen, zonder dat we steeds de trap verderop moesten barricaderen. De tuin ziet er echt goed uit!

Om de afsluiting wat meer baby-proof te maken, werd er plexiglas geïnstalleerd. Kan je het zien?

Al bij al heel veel plezier gemaakt in augustus, veel blije kindjes gezien, mooie momenten met vrienden.

Daarnaast het werkpuntje om beter voor mezelf te zorgen, en grenzen af te bakenen. Niet makkelijk, want ik zeg graag ‘ja!’ en voor ik het weet ligt het bordje (te) vol. We blijven oefenen…

Hoe was voor jou de maand augustus?

Advertentie

7 gedachtes over “Koffie Klasj – aug ’21

 1. Ups en downs, en aanvaarden dat een herstel niet lineair is. Fijn dat je bij de psycholoog terecht kon, al maakt het veel los ook wel hé?
  En wat, is Krullenbol al naar het eerste leerjaar?! 🙂
  Grenzen stellen en vaker nee zeggen en goed voor jezelf zorgen: het klinkt makkelijk in theorie, maar de praktijk is veel moeilijker vind ik. Toch duim ik mee dat het je lukt.
  Geniet van de (na)zomer(se dagen)! X

  Geliked door 1 persoon

 2. augustus was voor mij de vakantie waar ik na maanden aanmodderen en slepen eindelijk verlof had. Maar het grijze weer heeft ook wel op mijn gemoed gewerkt hoor

  aiaiai borstontstekingen, yep daar ik heb er ook meerdere van gehad. De laatste in Disneyworld! Ik dus naar spoed in Orlando schuddend van de koorts met zelfdiagnose die ik inmiddels wel al goed kende en gelukkig toen ook al met de ervaring dat het snel voorbij zou zijn eens ik aan de antibiotica kon.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s