Voor het laatst

Een stokje of ‘tag’ is een vragenlijstje dat je als blogger kan invullen. Het is vaak een leuke manier om het eens over iets anders te hebben, je op een andere manier te leren kennen.

Ik loop daar vaak mee achter, dus dit stokje ‘Voor het laatst’ werd al door verschillende andere bloggers ingevuld. Ik las het bij Sofie, maar het is van Tiny.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Ik huil niet zo vaak de voorbije maanden. Maar de laatste keer was toen het leek dat ik door een borstontsteking ging moeten stoppen met borstvoeding geven. Ik voelde me fysiek en mentaal echt ellendig.

Wanneer heb je voor het laatst gevlogen?

Dat moet in februari 2020 geweest zijn, een paar weken voor de lock down startte. Manlief liep samen met een Franse vriend van ons 21 kilometer dwars door Nîmes. Mooie omgeving, mooie prestatie. Krullenbol kon het prima vinden met de twee zonen daar, al spraken ze niet dezelfde taal – ze maakten snel afspraken over wat bepaalde dingen betekenden.

Wanneer had je voor het laatst de slappe lach?

Ik kan me twee momenten voor de geest halen – een paar weken geleden reden we naar huis en las ik op mijn GSM dat Gert Verhulst een nieuwe CD had uitgebracht, maar dat de cover daarvan als redelijk ‘griezelig’ werd ervaren. Daarna las ik enkele commentaren die hierover op sociale media waren gepost. Die waren vaak zo grappig, ik heb tranen geweend van het lachen.

Verder heb ik ook hard gelachen met een uitspraak van Krullenbol. Mijn groottantes spraken onderling dialect, en hadden een gezegde dat klonk als ‘waai waai waai‘ (misschien kwam het van ‘why why why’? Ik weet het echt niet). het betekende zoveel als ‘ach ach toch, wat is me dat (met een hoofdschuddende zucht erbij)’.

Het was hilarisch om Krullenbol op een bepaald moment ‘waai waai waai’ te horen zuchten.

Wanneer heb je voor het laatst iemand een knuffel gegeven (buiten je partner)?

Vanmorgen, aan Krullenbol. Ik ben geen grote knuffelaar, maar er zijn een aantal mensen die er altijd eentje mogen vragen.

Wanneer heb je voor het laatst een compliment gekregen?

Manlief zei dat ik toch zo een goeie mama was. Er zijn niet veel mooiere woorden.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

‘Trancendent Kingdom’ van Yaa Gyasi (het heet ‘Verheven koninkrijk’ in het Nederlands). Een soort biografie van een vrouw die de struggles van haar familie met mentale problemen en verslavingen probeert te begrijpen door biomedisch onderzoek te gaan doen. Straf. Heel straf.

Wat is het laatste dat je hebt gegeten?

Mijn ontbijt, zijnde granola met aardbeien en sojayoghurt. En koffie.

Met wie heb je voor het laatst gepraat?

Met Manlief en de zonen vanmorgen.

Van wie kreeg je je laatste sms’je en wat stond erin?

Echte sms’jes krijg ik amper nog, tenzij van de crèche of de CM.

Het laatste Whatsappje dat ik ontving was van iemand die ik eigenlijk niet kende. Nee, geen spam, maar een groepsbericht van een feestje dat dit weekend doorgaat bij een goeie vriendin. Er stond ‘het wordt heerlijk. Wij brengen een vuurkorf en blote voeten mee’. > ik zou die twee toch niet te dicht bij elkaar brengen, maar goed.

Welk liedje heb je het laatst (mee)-gezongen?

Vanmorgen, in alle vroegte, toen er een 13-maandertje al aan het knotteren was, legde ik hem naast me in bed, en zong ik een beetje van ‘Dicht bij mij‘ van Bart Peeters, want dat lied brengt hem altijd tot rust.

Misschien omdat ik het mee zong op het podium toen ik zwanger was van hem? Toen dacht ik al, ‘oh lieve baby, ik wil je zo graag dicht bij mij’.

En kijk, vanmorgen rond de zessen was ie heel dichtbij. En sliepen we nog wat verder.

Advertentie

Een gedachte over “Voor het laatst

  1. ooooh borstontstekingen zijn vreselijk. Zo pijnlijk! Maar net dan helpen de kleintjes je door aan te leggen aan te leggen en het helpen leeg te zuigen. Al heb je meestal boos kleintje omdat het niet meer zo vlot komt. Dus ja, miserie miserie en als de borstvoeding niet lukte, huilde ik ook.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s