Mijn 21 voor 2021

2020 was vele dingen, maar voor mij was het zeker ook het jaar waarin ik meer naar podcasts begon te luisteren. Dat deed ik af en toe al (fan van Nerdland met Lieven Scheire) maar het was pas toen ik iemand sprak die te gast was geweest bij Radio Mama dat ik die hele reeks bingede in de wagen (geldt het woord ‘bingen’ ook voor luisteren?) en ook andere podcasts ging ontdekken. 

Eén van die podcasts was Happier van Gretchen Rubin. Ik spring laat op de wagen, er zijn ondertussen al meer dan 300 afleveringen. Ze gaan stuk voor stuk over kleinere en grotere dingen die je kan doen om… wel ja, happier te worden.

Een voorbeeld hiervan is een lijst maken met dingen die je in het nieuwe jaar wilt doen. Geen dingen die je moet doen, die je vindt dat je zou moeten doen, die zouden moeten gebeuren, enfin, niet echt zo van die strenge goede voornemens die overnacht verdwijnen  zoals de sneeuw van een week geleden.

Het blijkt dat als je zo een lijst maakt, en je jezelf er aan herinnert – niet op een dwingende, stresserende manier – eerder een ‘heey, zou dit niet leuk zijn’- manier, dat je dan ook meer van die leuke dingen doet.

Vandaar dat ik weinig tot geen goede voornemens heb, maar wel een 21 voor 2021. Het zou mooi zijn als ik daar over enkele maanden een paar van kan afvinken, maar als dat niet het geval is, neem ik ze met veel liefde mee naar het volgende jaar. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik een lijstje een paar keer aanpas en herschrijf ‘en cours de route’.

Mijn 21 voor 2021

 1. Zes keer op date gaan/een avondje voor ons samen hebben met Manlief
 2. Drie fotoboeken maken
 3. Minstens 8 boeken lezen (en dus eerst mijn verdwenen Kindle localiseren)
 4. Onze trouwfoto’s inkleven (eeuhm… negen jaar getrouwd ondertussen… tell me I’m not the only one…pfwiet pfwiet…)
 5. Een fotoshoot voor ons gezin organiseren
 6. Onze 40ste verjaardag vieren in de stijl die het verdient, wat vorig jaar niet mogelijk was
 7. Een vriendin die het niet waard vindt haar verjaardag te vieren, een feestpakket opsturen
 8. Opnieuw 5 kilometer kunnen lopen
 9. Een goeie manier vinden om onze favoriete recepten bij te houden
 10. Een lichtplan laten opstellen en mooie lichten vinden voor keuken en living
 11. IETS kweken op ons terras dat geen mos is (groentjes, kruiden…)
 12. Een back up van deze blog maken
 13. Een memory box starten voor de twee jongens
 14. Een sensory deprivation tank proberen
 15. Overschakelen naar Brave als browser en een privacy vriendelijke zoekrobot gebruiken in plaats van het alziende oog van Google
 16. Facebook en Instagram limiteren tot 30 min per dag
 17. Een cursus volgen
 18. Opnieuw in mijn trouwkleed passen op onze 10de huwelijksverjaardag (oktober)
 19. Een manifesto schrijven
 20. Het perfecte juweeltje vinden dat naar onze twee jongens verwijst
 21. Een weekmenu opmaken en minstens twee gerechten klaarmaken in het weekend

Zo, een paar dingen gaan sowieso moeten wachten tot we uit het hele lockdown verhaal zijn, maar anderen kunnen perfect vanuit mijn zetel en/of tuin. Uiteraard wil ik ook een heleboel dat nu niet mag (naar de kapper gaan, uit eten met vrienden, een brunch organiseren voor 10 man, citytripje met vriendin….) maar ik probeerde het hier wat anders aan te pakken. 

Ik print dit uit en hang het in mijn keuken. Die werd recent geschilderd en ziet er nog wat kaaltjes uit. Een lijstje met leuke dingen lijkt me de ideale decoratie!

Wat willen jullie heel graag doen in 2021? 

Advertentie

15 gedachtes over “Mijn 21 voor 2021

 1. Wat een mooie lijst! Er staan enkele écht leuke dingen op, ik hoop dat het je lukt om ze te realiseren.
  Hier geen doelen of voornemens of lijstjes, wegens een te vol hoofd. We zien wel wat er onderweg gebeurt, en misschien stel ik binnen enkele maanden nog een lijstje op!

  Geliked door 1 persoon

 2. ‘k ben wel benieuwd naar je juweeltje (ik wil borstvoedingsjuweel maar ‘k kan maar niet uitdenken in welke vorm of zo dat zou moeten zijn…)

  zeg mos kweken kan nochtans supermooi zijn. Mos is echt hip en cool hoor.

  en als je weet hoe je goed een backup van een blog kan maken, laat het me weten.

  Like

 3. Pingback: Mijn woord van het jaar 2021 – Boston, baby!

 4. Pingback: Mijn 21 voor 2021 – update 1 – Boston, baby!

 5. Pingback: Mijn 21 voor 21- update 2 – Boston, baby!

 6. Pingback: 21 voor 2021 – update 3 – Boston, baby!

 7. Pingback: Wat lukte er van die 21 voor 2021? – Boston, baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s