21 voor 2021 – update 3

Een tijdje terug bundelde ik al mijn wensen voor 2021, die niet noodzakelijk goeie voornemens waren, maar die ik wel graag in een lijstje wilde gieten.

Ik geloof dat als je dingen oplijst, en dan af en toe eens naar dat lijstje kijkt, daar ook meer dingen van gaan gebeuren. Ondertussen is er 3/4de van het jaar voorbij, dus er zou al wel wat mogen geschrapt worden in die lijst.

In juli maakte ik al een stand van zaken op, ik was goed bezig toen!

Of dat ook zo gebleven is, lees je hier.

Mijn 21 voor 2021

 1. Zes keer op date gaan/een avondje voor ons samen hebben met Manlief
  We zitten aan 5 op 6, en er is nog een avondje uit gepland. Gaan lunchen is momenteel wel ‘the way to go’ voor ons.
 2. Drie fotoboeken maken – zo overweldigend… echt zoiets waar je eens moet aan beginnen … maar het niet doet
 3. Minstens 8 boeken lezen (en dus eerst mijn verdwenen Kindle localiseren)
  Zoals verwacht gaat het lezen zo veel vlotter nu ik mijn Kindle terug heb. Ik zit aan 14 boeken dit jaar. Nu zijn er ook wel een heel aantal van de Bridgeton-serie, die zo licht zijn dat ik ze amper boeken durf te noemen. Maar kom, we tellen ze mee.
 4. Onze trouwfoto’s inkleven – ik was halverwege, en daar ben ik nog steeds. Zucht.
 5. Een fotoshoot voor ons gezin organiseren – Er zijn enkele mooie foto’s getrokken door mijn zus, maar een professionele shoot staat nog steeds op het programma.
 6. Onze 40ste verjaardag vieren in de stijl die het verdient, wat vorig jaar niet mogelijk was – Een echt feest hebben we niet gegeven, maar we zijn samen met een vriendin gaan eten in The Jane, en man man man, dat was een feestje op zich!
 7. Een vriendin die het niet waard vindt haar verjaardag te vieren, een feestpakket opsturen – done! She loved it!
 8. Opnieuw 5 kilometer kunnen lopen – nog steeds geen stap gezet, vrees ik
 9. Een goeie manier vinden om onze favoriete recepten bij te houden
  Ik gebruik sinds kort de app Paprika3. Nog niet perfect, en niet gratis als je meer dan 100 recepten wilt opslaan. Ik heb het toch gedaan omdat het echt wel goeie reviews had en ik na 100 recepten niet wilde gaan kiezen.
 10. Een lichtplan laten opstellen en mooie lichten vinden voor keuken en living – work in progress! We hebben advies gekregen, maar moeten nu nog een afspraak maken bij een lichtwinkel om dit verder te realiseren. Misschien lukt dit in de herfstvakantie, want dan is manlief thuis.
 11. IETS kweken op ons terras dat geen mos is (groentjes, kruiden…)
  Niet het beste moestuinjaar, de tomaten zijn verrot aan de plant, de pompoen werd gemolesteerd door een slak, met de weinige aardbeien heb ik zeker niet de aankoopprijs van de plantjes terugverdiend, maar de basilicum deed het super. De bramenstruik in de tuin ging crazy, da’s toch ook al iets…Dus toch een check.
 12. Een back up van deze blog maken – yep! is gebeurd!
 13. Een memory box starten voor de twee jongens – ik heb een doos gekocht, en de mappen ervoor, maar moet nog starten.
 14. Een sensory deprivation tank proberen
  Check! Dit was mijn verrassing voor vaderdag.
 15. Overschakelen naar Brave als browser en een privacy vriendelijke zoekrobot gebruiken in plaats van het alziende oog van Google – ik ben al overgeschakeld naar de browser Ecosia, die bomen plant naargelang je meer zoekopdrachten uitvoert! En Brave is geïnstalleerd, maar ik moet er nog een beetje aan wennen.
 16. Facebook en Instagram limiteren tot 30 min per dag – check! al lukt het niet elke dag om niet op ‘nog 15 min’ te duwen.
 17. Een cursus volgen – check! Ik volgde de online cursus ‘Baby eet zelf’ van Rolinde De Meyer, om me wat zekerder te voelen over Babybroer stukjes aanbieden. Hele fijne cursus. En ik volgde er zelfs nog een tweede: ‘Hoe start ik een boek’, een cursus van 4 avonden (meer laat mijn energieniveau nog niet toe).
 18. Opnieuw in mijn trouwkleed passen op onze 10de huwelijksverjaardag (oktober) – check!
 19. Een manifesto schrijven – check! Vind je hier!
 20. Het perfecte juweeltje vinden dat naar onze twee jongens verwijst – manlief verraste me op mijn verjaardag met een prachtige halsketting. Een zilveren staafje bevat een klein diamantje en aan weerskanten staan de namen van onze wonders gegraveerd. Ik had het niet mooier kunnen bedenken.
 21. Een weekmenu opmaken en minstens twee gerechten klaarmaken in het weekend – check! Dat weekmenu is er altijd, het klaarmaken in het weekend is er nu een paar keer van tussen gevallen omdat we meer dingen te doen krijgen in het weekend. Blijft wel een goed idee, en iets dat ik wil blijven doen.

ik ben eigenlijk verbaasd hoe ver we al gekomen zijn met dit lijstje. Als ik nu nog eens in gang zou geraken met die fotoboeken, dan ga ik nog grote onderscheiding halen, denk ik.

1- Op de zijkanten zijn de namen van de jongens gegraveerd… 2- 10 jaar en 2 kindjes later 3- bramen zo ver het oog reikt 4 – The Jane

7 gedachtes over “21 voor 2021 – update 3

 1. Onlangs maakte ik een fotoboek, en waar ik ‘m bestelde hebben ze zo’n Smart Dinges dat automatisch foto’s inlaadt in chronologische volgorde. Er is wel nog wat werk hier en daar om dingen te verschuiven / veranderen van formaat, maar ik vond het écht vlot gaan.
  Prachtig juweel!
  En voor de rest: echt wel goed gedaan :-).

  Like

 2. Je bent goed bezig hoor! En inderdaad wij hebben best wel een paar gemeenschappelijke doelen gesteld voor dit jaar 🙂 Fotoboeken zijn hier ook iets waar ik meer werk van zou moeten maken, maar ik zie daar ook altijd zo tegen op.

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Wat lukte er van die 21 voor 2021? – Boston, baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s