Wat lukte er van die 21 voor 2021?

Aan de start van 2021 bundelde ik al mijn wensen voor 2021, die niet noodzakelijk goeie voornemens waren, maar die ik wel graag in een lijstje wilde gieten.

Ik geloof dat als je dingen oplijst, en dan af en toe eens naar dat lijstje kijkt, daar ook meer dingen van gaan gebeuren.

In juli maakte ik al een stand van zaken op, en in oktober deed ik hetzelfde. Toen zat ik op schema – maar de laatste maanden van het jaar bleken best pittig…

Wat ik er finaal van gebakken heb, vind je hier.

MIJN 21 VOOR 2021

 1. Zes keer op date gaan/een avondje voor ons samen hebben met Manlief 
  Ja, dat is gelukt. We hebben geregeld een lunchke ingepland, en dat was heel fijn. Deze gaat zeker ook mee naar mijn lijstje voor 2022.
 2. Drie fotoboeken maken
  Echt de dikste ‘fail’ van de lijst. Niet eens aan begonnen…
 3. Minstens 8 boeken lezen
  Heel goed gelopen. Lang leve Kindle! Ik eindig het jaar met 24 gelezen boeken, al kan het zijn dat ik er nog hier en daar eentje vergeet. Ik las heel vaak in het donker, terwijl de kindjes in slaap aan het vallen waren. En altijd nog een paar minuutjes voor het slapengaan. De meeste waren hele luchtige literatuur, afgewisseld met enkele prachtige autobiografieën.
 4. Onze trouwfoto’s inkleven – ik was vrij vroeg in het jaar begonnen, zat halverwege, en daar ben ik nog steeds. Zucht.
 5. Een fotoshoot voor ons gezin organiseren – Er zijn enkele mooie foto’s getrokken door mijn zus, maar een professionele shoot staat nog steeds op het programma.
 6. Onze 40ste verjaardag vieren in de stijl die het verdient, wat vorig jaar niet mogelijk was– Een echt feest hebben we niet gegeven, maar we zijn samen met een vriendin gaan eten in The Jane, en man man man, dat was een feestje op zich!
 7. Een vriendin die het niet waard vindt haar verjaardag te vieren, een feestpakket opsturen – done! She loved it!
 8. Opnieuw 5 kilometer kunnen lopen – nog steeds geen stap gezet, vrees ik. Dit gaat ook mee naar volgend jaar.
 9. Een goeie manier vinden om onze favoriete recepten bij te houden 
  Ik gebruik de app Paprika3. Nog niet perfect, en niet gratis als je meer dan 100 recepten wilt opslaan. Ik heb het toch gedaan omdat het echt wel goeie reviews had en ik na 100 recepten niet wilde gaan kiezen. 
 10. Een lichtplan laten opstellen en mooie lichten vinden voor keuken en living – work in progress! We hebben advies gekregen in juli, maar moeten nu nog een afspraak maken bij een lichtwinkel om dit verder te realiseren. Dat staat ook al te lang op onze to do, en is er in de kerstvakantie alweer niet van gekomen…
 11. IETS kweken op ons terras dat geen mos is (groentjes, kruiden…)
  Niet het beste moestuinjaar, de tomaten zijn verrot aan de plant, de pompoen werd gemolesteerd door een slak, met de weinige aardbeien heb ik zeker niet de aankoopprijs van de plantjes terugverdiend, maar de basilicum deed het super. De bramenstruik in de tuin ging crazy, da’s toch ook al iets…Dus toch een check. 
 12. Een back up van deze blog maken – yep! is gebeurd!
 13. Een memory box starten voor de twee jongens – ik heb een doos gekocht, en de mappen ervoor, maar moet nog starten. We zijn nu volop aan het opruimen, dus het is het moment om allerlei knutsels enzo mooi weg te steken.
 14. Een sensory deprivation tank proberen
  Check! Dit was mijn verrassing voor vaderdag. 
 15. Overschakelen naar Brave als browser en een privacy vriendelijke zoekrobot gebruiken in plaats van het alziende oog van Google – ik ben al overgeschakeld naar de browser Ecosia, die bomen plant naargelang je meer zoekopdrachten uitvoert! In 2021 zou ik zo 3366 bomen geplant hebben… En Brave is geïnstalleerd, maar ik vind het ergens vervelend dat die zo ‘dom’ is en nog niet al mijn paswoorden kent.
 16. Facebook en Instagram limiteren tot 30 min per dag 
  Dit heb ik ingesteld ja… maar eigenlijk hou ik er me niet aan. Je kan de melding dat je 30 min gekeken hebt namelijk wegklikken voor nog eens 15 minuten. En ik geef toe dat ik dat bijna altijd doe.
 17. Een cursus volgen – check! Ik volgde de online cursus ‘Baby eet zelf’ van Rolinde De Meyer, om me wat zekerder te voelen over Babybroer stukjes aanbieden. Hele fijne cursus. Ik volgde er zelfs nog een tweede: ‘Hoe start ik een boek’, een cursus van 4 avonden, en een verdiepingscursus van 5 dagen over cognitief sterke kinderen.
 18. Opnieuw in mijn trouwkleed passen op onze 10de huwelijksverjaardag (oktober) – check!
 19. Een manifesto schrijven – check! Vind je hier!
 20. Het perfecte juweeltje vinden dat naar onze twee jongens verwijst – manlief verraste me op mijn verjaardag met een prachtige halsketting. Een zilveren staafje bevat een klein diamantje en aan weerskanten staan de namen van onze wonders gegraveerd. Ik had het niet mooier kunnen bedenken. 
 21. Een weekmenu opmaken en minstens twee gerechten klaarmaken in het weekend
  Hmm, ja en nee. Dat weekmenu maak ik zonder fout op. Toen ik thuis kwam te zitten, maakte ik minder klaar in het weekend, omdat ik in de namiddag al op het gemakje aan het eten kon beginnen. Toch iets heel anders dan zo dat half uurtje nadat de kindjes zijn opgehaald.

16/21. Helemaal niet slecht. Die fotoboeken zijn duidelijk zo een groot struikelblok, ik heb echt wel de tijd gehad en schijn er maar niet aan te kunnen beginnen. De wens verhuist mee naar 2022, die komt dus zeker op mijn lijstje van 22 voor 2022, dat volgende week verschijnt!

Hoe ging het met jullie lijstje voor 2021?
Advertentie

9 gedachtes over “Wat lukte er van die 21 voor 2021?

 1. Mooi resultaat!
  Een fotoboek heb ik vorig jaar wel gemaakt. Hier helpt het op maandelijks een moment te kiezen om foto’s te selecteren, en ik moet toegeven dat ik mijn perfectionisme ook losgelaten heb door alle foto’s automatisch in te laden in een album. Daarna heb ik nog wat geschoven en tekst toegevoegd, maar nu kunnen we wel bladeren in een echt fotoboek (dat niet perfect is, maar wel heel erg leuk).
  Ik ben al benieuwd naar je nieuwe lijstje! Geen idee of er hier nog eentje komt; ik heb enkele dingen in mijn hoofd maar wil mezelf niet te veel druk opleggen ook niet.

  Like

 2. Pingback: 22 voor 2022 – Boston, baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s