Koffie Klasj – april ’23

April begon met twee weken vakantie, wat maakte dat het naar mijn gevoel voorbij vloog. Ben ik daar de enige in?

Ondertussen is het zonnetje er nog eens doorgekomen, maar ik moet zeggen dat ik toch even moest slikken, toen ik online las ‘dat april geen enkele lentedag bevatte’. Ik werk toch echt op zonne-energie.

Maar goed, beginnen bij het begin! Wil je een koffietje? Ik heb ook een fles Gimber staan, ken je dat? Heerlijk om een pittige gemberthee van te maken. Geïnteresseerd?

Vakantie

Zoals aangehaald zijn we april begonnen met een prachtige week vakantie: de eerste skivakantie met onze jongens. Enigszins een experiment, want we waren met 5 koppels op stap, en dat waren mensen die we heel goed kenden, maar ook mensen die we veel minder goed kenden (idem voor de kinderen). Maar jongens jongens, samen genieten van de zon en de sneeuw, of spetteren in het giga jacuzzi-bad, of met de slee op pad, of gewoon genieten van een drankje of een pasta samen… héérlijk!

En Kleine Broer, die nu nog elke voormiddag doorbracht in de peuteropvang, loopt nu al te verkondigen dat hij volgend jaar wél ALLEEN mag gaan skiën. En ja hoor, dat zou wel eens best zo kunnen zijn.

De tweede week van de paasvakantie had ik niet vrij genomen, maar had ik wel vrij gehouden: mijn plan was om daar vollenbak aan mijn trajecten te werken (je weet wel, werkboeken maken, overzichten maken…). Dat liep niet 100% zoals gepland want ik ben ziek geworden vlak voor we terug naar huis reden (wel goeie timing wat dat betreft.)

Gezondheid

Kort samengevat: ik ben een beetje op de sukkel. Ik ben beginnen snuiten en hoesten op weg naar huis (wat niet zo handig is als je plant om elkaar om de 2uur af te wisselen op weg naar huis), en nu, zo’n vier weken later, is dat nog altijd het geval.

Het is niet elke dag zo erg geweest, maar echt op en af, ik dénk dan dat het beter gaat, maar een paar dagen later begin ik alweer opnieuw te ‘bassen’. Ben al naar de dokter geweest, die vindt niets bijzonder. Ik begin zelfs te denken aan een nieuwe allergie ofzo? Die droge hoest is in elk geval super vermoeiend en het begint serieus op mijn gemoed te werken – ook al omdat mijn joggen hierdoor op een heel laag pitje staat en ik nu het gevoel heb dat al mijn vooruitgang om zeep is…

Aangezien ik het nu echt wel beu ben, begin ik aan paardenmiddelen te denken.

Party party

Er was veel te vieren in april. Om te beginnen werd onze Krullenbol 8! De dag erna was het de beurt aan Manlief, enfin, die werd iets ouder dan 8. Maar vieren deden we wel.

En dat betekende natuurlijk dat er een feestje kwam voor de familie én een paar weken later een feestje voor de vriendjes. Voor dat laatste waren we naar een binnenspeeltuin geweest – maar wel van 11 tot 14u, zodat het nog niet héél druk was. We hadden ook een leuke speurtocht in de speeltuin georganiseerd- dat viel echt in de smaak.

April eindigde met een vrijgezellenweekend voor mijn schoonzusje, waar heel, heel veel voorbereiding was ingekropen. Ik was dan ook heel blij dat alles goed liep, en we het tijdens het wandelingetje (opgevat als Levensweg met opdrachtjes) droog konden houden.

We deden trouwens de Escape Experience van De Gouden Kooi in Mechelen, en dat was écht een aanrader. Wij konden ontsnappen met nog 17 seconden op de teller! Whoehoe!

Werk & opleiding

Ik besefte dat mijn eerste kwartaal als zelfstandige erop zat, en hoewel ik nog steeds elke dag met veel plezier werk aan de weg, zijn er toch veel duiveltjes die op mijn schouder van alles beginnen roepen. Maar goed, doorzetten is de boodschap natuurlijk.

Ik volgde een opleiding van twee dagen over talenten, en dat was weer zo een opsteker, dat het me veel energie gaf. Ik zag meteen zoveel mogelijkheden om dit op te nemen in mijn praktijk, het kriebelde alweer om eraan te beginnen.

Dat gevoel probeer ik dan vast te houden op de momenten dat iemand me zegt dat ze toch niet met mij in zee gaan, omdat het nu net een tikje beter gaat met hun kind, en dus niet meer afschuwelijk slecht is, maar “gewoon” heel slecht. Zucht.

Het leven van een ondernemer zeker?

En hoe ging het met jullie in april? Had je wat vakantie?
Advertentie

6 gedachtes over “Koffie Klasj – april ’23

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s