Mijn 2022 in Netflix series

Sinds twee jaar hebben wij geen TV meer. Enfin, we hebben nog wél een TV. Maar geen TV aansluiting meer. Uiteindelijk vind je zo goed als alles op internet, en we wilden eens proberen of het zou lukken.

Wat blijkt? Het lukt. Manlief volgt het nieuws gewoon online, en ik zoek series op Netflix. De voorbije jaren waren dat vooral luchtige dingen. Ik kijk nl. vooral ’s avonds en kan er echt niet meer tegen om dan naar spannende, of laat staan gewelddadige dingen te kijken. Misschien is dat iets met oud worden, wie weet…

Welke series keek ik dan wel? Omdat ik zelf ook altijd op zoek ben naar goeie tips hierover, een lijstje met enkele aanraders!

(Semi-) Luchtige Netflixseries voor regenachtige dagen

(niet in een bepaalde volgorde)

 1. Emily in Paris (IMBD 6,9)
  Emily in Paris is van het genre ‘zo luchtig als een marshmellow gevuld met wolkjes. Het ‘plot’ bestaat officieel uit een Amerikaanse die naar Parijs verhuist om in een marketingbureau te werken. Maar in realiteit is de plot vooral een paar knappe gasten en kleurrijke outfits. Niet dat ik klaag he. Dat kan ook al eens deugd doen.
 2. Firefly Lane (IMDB 7,4)
  Twee vriendinnen door de jaren heen – en dat kan je letterlijk nemen want de beide hoofdrolspeelsters (prachtige 40-plussers) spelen ook hun 25-jarige zelve, wat soms wat raar overkomt. Véél flashbacks, niet altijd even geslaagd, maar wel boeiend genoeg om aan seizoen 2 te beginnen.
 3. The Crown (IMDB 8,7)
  Ooit aan begonnen, gelaten, en opnieuw begonnen om er veel plezier aan te beleven. Ik besefte dat ik heel weinig afwist van het Britse koningshuis. Uiteraard is het fictie, maar alle gebeurtenissen die ik opzocht, omdat ik ze zo straf vond, bleken werkelijk gebeurd. Elke twee seizoenen maken ze een tijdssprong, waardoor alle acteurs ook veranderen, en dat is wel steeds even wennen…
 4. Community (IMDB 8,5)
  Een zwaar ondergewaardeerde sitcom in het genre van ‘How I met your mother’ – veel inside jokes, dingen die terugkomen over verschillende seizoenen en af en toe een vleugje surrealisme. Het gaat over het leven op een ‘Community College’ waar een aantal jongere en oudere studenten elkaar vinden in een studiegroepje Spaans.
 5. Never have I ever (IMDB 7,9)
  Meisje van Indische afkomst is een nerd op school, maar heeft toch een oogje laten vallen op de grootste knapperd. Grappige voice over van ex-tennisster Joe McEnroe, die zichzelf daar ook nog wel eens op de korrel neemt. Als je weet dat Mindy Kaling (uit The Office) mee aan de knoppen draait, ben je niet verbaast dat de kwaliteit hoger is dan de gemiddelde tienerreeks.
 6. The woman in the house across the street from the girl in the window (IMDB 6,4)
  Ik ben fan van Kristen Bell en op zich is dit nog wel een intrigerende premisse: vrouw die zwaar aan de drank (en pillen) zit, ziet iemand vermoord worden in het huis tegenover haar. Maar is dat wel zo? Tegelijk is dit een heel verwarrende reeks, want net zoals de rare titel wil de serie enerzijds het genre volgen, maar anderzijds er ook ferm mee lachen. Daardoor komen er soms bijzonder rare dingen voorbij. En die zijn dan niet grappig.
  Ik zei het al, vreemde combo.
 7. How to change your mind (IMDB 7,9)
  Niet bepaald een serie, dan wel een reeks van vier afleveringen – elk over een bepaald geestverruimend middel, zoals LSD en psilocybine. Boeiend, om de geschiedenis van deze middelen te horen en de effecten ervan in een ander daglicht te zien.
 8. Russian doll (IMDB 7,8)
  Een vrouw viert haar 36ste verjaardag, valt van de trap en breekt haar nek. Ze wordt opnieuw wakker op het feestje van haar 36ste verjaardag, waarna ze naar de trap stapt en…
  Klinkt als een bekende aanpak (Groundhog day bijvoorbeeld, met Bill Murray), maar gaat hier nog een stapje verder.
 9. Workin’ moms (IMDB 7,8)
  Het zesde seizoen van de behoorlijk geschifte reeks over jonge- en minder jonge-moeders en hun carrière. Heel wisselend van kwaliteit, behoorlijk goeie scènes en dingen waarvan ik dacht ‘yeah, right’. Maar vooral niet te zwaar – ook al komen er soms ernstige onderwerpen aan bod.
 10. Uncoupled – (IMDB 7,0)
  Ik ben al heel lang fan van Neil Patrick Harris en hier mag hij weer zijn prachtige zelve zijn. Hier gaat het over de ups en downs na een heftige breuk met zijn partner. Het irritante is vooral dat er maar 8 afleveringen van zijn en het wachten is op de rest van het seizoen…

Hebben jullie nog kijktips? Ik hoor het graag!

(meer tips vind je trouwens ook hier!)

Foto door Cup of Couple op Pexels.com
Advertentie

14 gedachtes over “Mijn 2022 in Netflix series

 1. Heb je even? 😉

  Van jouw lijstje bekeek ik de eerste twee, Community wil ik ook wel zien.

  Aanraders:
  Virgin River
  After Life
  Bridgerton
  The Bold Type
  How To Get Away With Murder
  Love and Anarchy
  Home For Christmas
  Dash and Lily
  Inventing Anna
  Unorthodox

  En nog veel meer. Ja, ik kijk veel tv. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij zijn nu naar Barbaren aan het kijken op aanraden van mijn schoonvader. Gek weetje: hij heeft zelf geen Netflix. Hij las erover in de krant en wij moeten kijken 🙂
  Niet bepaald luchtig of vrolijk (eerder veel bloed en afgehakte hoofden) maar ondanks dat ik vaak mijn hand voor mijn ogen houd, boeiend serie!

  Like

 3. Community was inderdaad leuk! Ik keek in 2022 heel de serie Friends opnieuw, daar was ik wel even mee bezig 🙂 Verder zijn de laatste goede reeksen die ik me herinner Maid, Years and Years en The Young Pope, allemaal maar 1 seizoen. Na The Young Pope is ook The New Pope gemaakt, maar die was bijlange na zo goed niet als het origineel…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s