Vakantieplannen

Eens het stof op de nieuwjaarsbrieven is neergedwarreld, begint het zo al wat te kriebelen.

En dan, bij het eerste straaltje zon van januari, weten we het wel zeker: het is tijd om vakantie te plannen!

Vader en zoon in toscane, aan het wandelen bij zonsondergang

Ondertussen staan er al een paar fijne uitstapjes op de kalender.

Begin maart ga ik met mijn schoonzusjes en schoonmama naar Londen (Londen, baby!), in juni gaan we met vrienden een paar dagen naar Stockholm (Stockholm, baby!), en dan hebben we nog die goeie vriend die trouwt met een Litouwse schone (eeeuh… Vilnius, baby! Ja, dat hebben we ook moeten googlen).

Ik ben nog nieuw in de wondere wereld van het ‘kampjes-gebeuren’. Het heeft een paar honderd berichtjes op de ‘mama-chat’ geduurd (zoals: wat gaan jullie doen met de krokus, wie gaat er naar de wildgym, wat denken jullie van kleuterkantklossen e.d.) maar ondertussen zijn we zelfs daar op de kar gesprongen: zoonlief is al ingeschreven voor een turnkampje. (Excuses aan de mensen die grijs haar krijgen van het woord ‘kampje’, voor mij is dat een kamp waar je niet blijft slapen).

Maar dan… die negen weken in de zomer overbruggen, met onze tegen-dan-vierjarige! De rondreismicrobe steekt wel weer de kop op (geen antibiotica tegen bestand), maar met onze actieve krullenbol moeten we toch rekening houden met voldoende ‘rust- en leef-je-uit-tijd’.

Ik wil ook graag nog eens onbekende oorden opzoeken. Scandinavië misschien? Of eens een minder bekend deel van Italië, Frankrijk, Duitsland?

Of gewoon toch naar de Belgische kust, je kan tenslotte niet beter zitten als het mooi weer is. Maar ja, wie zegt dat het mooi weer gaat zijn?

Gelukkig hebben we nog even tijd, en is het gewoon ook wel leuk om na te denken over de zomer. Tegelijk lijkt het me wel nodig om iets vast te leggen…

Hebben jullie al vakantieplannen dit jaar? Nog tips voor een vakantie met een actieve kleuter?

13 gedachtes over “Vakantieplannen

 1. Kleuterkantklossen, bestaat dat echt? Zalig! (ik heb als kind nog gekantklost 🙂 )
  Wat het ook wordt, veel plezier met uitzoeken en plannen; dat is sowieso al leuk om te doen 🙂 Hier zijn de vage plannen Provence of Balkan – combi duiken in Kroatië met wandelen in Slovenië) of Italië/Corsica met duiken in Genua en wandelen in Corsica. Al kan het uiteindelijk ook nog weer iets heel anders worden 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Haha cool. Wij leven ook al een paar jaar op ‘wat gaan we ze deze vakantie weer laten doen’ modus. Annabel kan tot haar 4 jaar nog in de crèche terecht en ze kijkt er nu ook erg naar uit om nog eens terug te gaan. Nora gaat met krokus logeren bij bomma en op danskampje. Met Pasen gaat ze een week paardrijden met het ziekenfonds spannend! En onze zomervakantie is ook geboekt. Een rondreis door Kroatië. Op tempo van 2 kleine meisjes uiteraard met voldoende rust en strand en dierentuin uitstapjes. We kijken er alvast naar uit!

  Geliked door 1 persoon

  • Terug naar de crèche? Amai! ik denk dat ons ventje daar misschien toch wat uitgegroeid is. Van kroatië heb ik ook al goeie dingen gehoord en het kleine stukje dat ik zelf gezien heb (Istrië) was wel indrukwekkend.

   Like

 3. Wij hebben al een aantal plannen, zo gaan wij ook in maart naar Londen :-). Voor de zomervakantie zijn we nog aan het nadenken. De vorige jaren deden we een road trip en dat is geweldig leuk, maar ook wel een beetje vermoeiend. Gezien de drukte op het werk, gaan we misschien voor iets rustiger. We zijn er dus nog niet uit.

  Like

 4. tip want jij woont ergens in het Leuvense: de speelpleinen van Stad Leuven zijn wel tof, zonder reservatie . De eerste zomer hadden we ook volop kampjes geboekt maar nu zit bijna heel mijn kleuters klas hele zomer op speelplein. Handig.

  Leuke reisplannen!! Wij moeten ook dringend eens gaan plannen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s