Wat lukte er van die 22 voor 2022?

Mijn 22 voor 2022

Aan de start van het jaar maakte ik mijn lijstje met 22 dingen die ik graag ‘top of mind’ wilde houden. Nee, daarom geen dwingende voornemens, eerder een ‘het zou toch echt wel leuk zijn‘. In juli, halverwege het jaar, maakte ik al een stand van zaken op. Toen bleek dat ik beter bezig was dan ik dacht. Zou dat me nu net gemotiveerd hebben om verder te werken aan dit lijstje, of net niet? Ik bekijk het vandaag.

 1. Zes keer op date gaan/een avondje voor ons samen hebben met Manlief
  Vorig jaar hebben Manlief en ik elkaar geen klassieke kerstcadeaus gegeven. We hebben elk drie dates uitgezocht, en die aan elkaar ‘geschonken’. We hebben niet elke date die we toen hebben gekozen, uitgevoerd. Maar we zijn zeker wel zes keer samen gaan eten. CHECK
 2. Eens weg zonder kindjes
  Is gebeurd, we zijn vier dagen gaan skiën. Nu ja, ik ben vier dagen gaan skiën. Manlief heeft 1,5 dagen geskied en brak toen zijn been… CHECK
 3. Drie massages boeken
  Uiteindelijk hebben we dit gedaan… en niet gedaan. We hebben nl. wel drie (of vier?) keer een massage vastgelegd. Maar uiteindelijk is er maar eentje kunnen doorgaan. Iets met zieke kindjes op minder handige momenten… we durven eigenlijk al niet meer naar dat massagesalon bellen want we hebben al zo vaak last minute moeten afzeggen… CHECK en NIET GELUKT dus.
 4. Drie fotoboeken maken
  Opkuis van de foto’s – CHECK. Fotoboeken maken – NIET GESTART. Ik denk dat ik dit niet meer mee neem naar 2023. Er is iets dat me duidelijk tegenhoudt om die boeken te maken. Ik weet niet goed wat het is.
 5. Minstens 20 boeken lezen
  Halverwege het jaar zat ik nog op 8 boeken. Na de vakantie ben ik duidelijk in gang geschoten. Ik eindigde 2022 met 23 gelezen boeken, ééntje minder dan 2021, maar heel mooi boven mijn doelstelling. CHECK
 6. Naar Casa del papel kijken
  Nog niet aan begonnen. NIET GESTART
 7. Macarons maken
  Yes, eindelijk is het ervan gekomen! Ik heb ze gemaakt voor het kerstdiner en kreeg goeie commentaren (lees: ze waren op in no time!) CHECK
 8. Minstens 2 keer (liefst 3) per week iets vegetarisch op het menu zetten
  Ja, de eerste helft van het jaar lukte dit zeker. Maar na de zomer zijn we overgeschakeld naar een ‘makkelijker’ menu. Daarmee bedoel ik dat ik minder nieuwe recepten klaarmaak, elke maandag is het puree, elke donderdag spaghetti etc. Dat is één van de dingen die we afspraken, om meer mentale ruimte over te laten voor andere dingen. Dat werkt wel, maar ik merk dat we daardoor vaak maar 1 keer veggie eten per week. Verder te bekijken dus, want ik vind het wel nog steeds belangrijk. HALVE CHECK.
 9. Een brunch geven voor vrienden
  Hele fijne brunch gegeven voor mijn verjaardag. CHECK
 10. Een tijdscapsule maken met de kindjes
  Wil ik nog steeds super graag doen, veel gepland, niet gebeurd. NIET GESTART.
 11. Een geocache verstoppen en loggen zodat anderen die ook kunnen vinden
  Nog niet gedaan, wel al veel over gebabbeld. NIET GESTART
 12. Bovenverdieping opruimen
  Héél wat werk verzet! CHECK
 13. Kleine Broer zijn kamer schilderen + installeren
  Schilderen nog niet gebeurd, kasten wel geïnstalleerd. ONGOING
 14. Babyspullen opruimen/weggeven/verkopen
  CHECK.
 15. Minstens 1 meubelstuk upcyclen
  NIET GESTART
 16. 48uur offline gaan
  NIET GESTART (hoe erg is dit, dat dat niet eens kan lukken? Wel héél wat minder tijd doorgebracht op Facebook, en vooral op instagram. Letterlijk de apps van mijn telefoon gehaald, dat helpt).
 17. Cirkeltjes rond maken
  Gewoon af en toe eens denken, ‘maak dat nu eens af, maak dat cirkeltje rond’, helpt me echt! CHECK
 18. Een hele dag met z’n allen in pyjama doorbrengen
  Dat is dus niet gelukt! Tenminste als ik het letterlijk bekijk, want er waren zeker wel chill dagen bij.
 19. Sport integreren in de week
  Yes, er is heel veel yoga geweest, maar na de zomer werd het vooral joggen. Minstens 1 of 2 keer per week. CHECK
 20. Opnieuw 5 kilometer kunnen lopen
  Done, voor het eerst in de Dwars door Mechelen, daarna heel geregeld. En op het einde van het jaar zelfs 8km! CHECK
 21. Uitzoeken hoe je aan een podcast begint
  Yes yes yes! This is happening, people! CHECK
 22. Een cursus volgen
  CHECK! Ik heb heel veel geleerd dit jaar. Ik kan eigenlijk niet eens echt tellen hoeveel opleidingen ik gevolgd heb. Maar heb er zo een fijn gevoel bij.

Zo, het was fijn om dit lijstje er nog eens bij te nemen. Heel wat dingen blijven gewoon staan wat mij betreft – ik wil gewoon graag blijven sporten, blijven leren, blijven tijd maken voor Manlief en de kindjes – en voor mezelf! Ik merkte bij het opmaken van deze balans meteen van welke dingen ik het enigszins jammer vond dat we het niet gedaan hebben (massages, tijdscapsule, geocache verstoppen) en welke me weinig doen (meubelstuk upcyclen, Casa del papel kijken).

Natuurlijk bepaalt een lijstje niet hoe geslaagd het jaar was. Ik word er wel blij van om het door te nemen. En dat is uiteindelijk waar het om gaat, toch?

Binnen een paar dagen verschijnt mijn 23 voor 2023. Want ja, de plannen blijven komen!

1/ op date met Manlief in Hasselt

2/ vegetarisch: spicy kikkererwten met salade en pitabroodje

3/ studeren studeren studeren – het onthouden ging minder snel dan vroeger, het rommel maken echt nog even vlot!

4/ Macaroooooooons!

Hoe ging het met jullie lijstje/goeie voornemens van 2022?
Advertentie

12 gedachtes over “Wat lukte er van die 22 voor 2022?

 1. Ik had in de lente zo’n lijstje gemaakt en ben eigenlijk gebuisd, maar erg vind ik dat niet. Het moet allemaal niet in steen gebeiteld worden. Dat van die fotoboeken is trouwens zo herkenbaar! Ik lig jaren achter, ik vind dat ook jammer, maar ik doe er niets aan.

  Like

 2. De laatste keer dat ik een lijstje maakte, was begin 2020: ik moet er geen tekening bij maken dat er maar weinig dat jaar geslaagd was want in maart zaten we al in lockdown.
  Sindsdien hou ik me angstvallig weg van lijstjes, maar ook omdat ze mij niet bepaald rust brengen.
  Gewoon doordoen, dat is al goed genoeg en de rest komt vanzelf.
  Al ga ik wel dolgraag lijstjes lezen op een ander. 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik had half en half een lijstje en heb daarvan weinig dingen gedaan. Maar aan de andere kant heb ik dan wel weer heel veel andere dingen gedaan dus ja … 🙂 Maar wel goed zeg jouw lijstje! Je hebt dat keigoed gedaan! En nu ben ik uiteraard ook benieuwd naar dat 2023 lijstje 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. De macarons zien er lekker uit!
  Ik wou in 2022 een lijstje maken, maar werkte het lijstje niet af waardoor ik ook geen doelen nastreefde. In 2023 wil ik het wel graag doen, maar we zijn dag 7 en er is nog maar een half lijstje. We zien wel of zo :-).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s