Koffie Klasj- juni ’22

Met een klein beetje vertraging dook in in de kalender van juni. Is dat bij jullie ook zo, dat je dat echt moet opzoeken, als iemand vraagt ‘wat heb jij vorige maand gedaan?’. Of ligt dat aan mij? (please, say I’m not the only one!)

Juni is traditioneel een maand van dingen afsluiten, en ook dit jaar was dat niet anders. Dat kan al eens een dubbel gevoel geven natuurlijk… maar voor we daarover beginnen, zet je, wil je iets drinken? Ik heb ijsthee gemaakt, met munt van uit de tuin!

Opleidingen

In juni eindigden mijn beide opleidingen, wat toch echt een dubbel gevoel gaf. Ook was er een studiedag rond hoogbegaafdheid waar ik naartoe ging – de inhoud viel wat tegen, maar het netwerken was geweldig! Ik kwam zelfs iemand tegen waarmee ik gestudeerd had!

Om dat studeren wat te structureren, legde ik alvast een studeer-dag in samen met twee andere dames van de opleiding. Ik weet niet goed wat dat gaat geven, om echt zo weer achter de boeken te kruipen!

Daarnaast volgde ik nog een aantal kleinere opleidingen, vaak online, over een bedrijf opstarten, marketing, you know… all the things.

‘T Amusement

All work and no play, makes Jack a dull boy‘, of wat was die zin ook weer van in The Shining? Het is lang geleden dat ik die film gezien heb, maar het idee blijft – ontspanning moet ook gepland worden.

Ik ging uit eten met ex-collegaatjes, organiseerde een brunch en ging naar een trouwfeest van een collega van Manlief – een beetje bevreemdend om letterlijk niemand te kennen, en al helemaal het koppel niet (al had ik juist gegokt en was de bruid diegene in het lange witte kleed).

Ook was er een zalig pizzafeestje bij de neef van Manlief in de tuin… zijn zelfgemaakte pizza’s waren echt om vingers bij af te likken!

En dan mocht ik een héle bijzondere taart bakken… ik heb het al eerder aangehaald, het was een gender reveal cake voor vrienden van ons. Maar dan ook letterlijk voor hen! Zij had mij nl. rechtstreeks de resultaten van haar NIPT test doorgestuurd, zonder zelf te kijken (natuurlijk wel naar de resultaten die zeiden dat alles OK was wat betreft de genetische afwijkingen die getest worden, maar NIET wat betreft het geslacht- dat staat nl. in een aparte file voor het geval de ouders het niet willen weten). Ik wist dus als eerste en enige dat ze een meisje zouden krijgen. Op dat moment was de mama nog op congres, dus ik had een dag de tijd om een mega taart te bakken.

De volgende avond kwamen ze alle drie (mama, papa en de toekomstige grote broer) langs en mochten ze mijn taart aansnijden. Aangezien ik alleen thuis was geweest en alle ‘bewijsstukken’ en roze kleurstof met de vakkundigheid van een seriemoordenaar had weggewerkt, wisten ook Manlief en Krullenbol niet wat het zou worden. Het was echt een zalig moment, toen ze die taart doorsneden… Ik ben heel, heel vereerd dat ik dit mocht doen voor hen.

School’s out

Uiteraard is juni ook altijd de laatste maand van het schooljaar. En dus ook de maand dat zowat alle mama’s (en misschien ook enkele papa’s) zich afvragen waar de tijd naartoe is en hoe dat weer allemaal zo snel gegaan is!

Krullenbol sloot zijn eerste leerjaar af, en hoewel er veel leuke activiteiten gepland stonden, nam de onrust toe. Hij kon steeds vaker niet goed in slaap komen, vond ‘geen goeie kant om te slapen’…

Van mijn kant uit had ik dan heel hard mijn best gedaan om niét het geregel van het volledige cadeau voor de juffen naar mij toe te trekken – ik weet dat dat altijd veel stress en frustratie geeft, en ja ‘het zijn altijd dezelfden die het moeten regelen‘… enfin, het was toch beter verdeeld en ik kreeg een geweldige tip van mijn schoonzusje, nl. kadonation, een site waar je via een eenvoudige link online een bijdrage kan doen voor een cadeau – je kan er ook nog een berichtje bij schrijven en die bon kan de gelukkige dan gebruiken in 1000 winkels ofzo. Niks sponsor hier (haha, I wish) gewoon heel enthousiast over het hele concept.

En hoe is het einde van het schooljaar voor jullie verlopen?

Advertentie

2 gedachtes over “Koffie Klasj- juni ’22

 1. Ja, amai, die maanden vliegen voorbij hé? Het was nog maar pas mei eigenlijk.
  Zo’n zalige gender reveal cake, prachtig gemaakt! Dat zou ik ooit ook graag eens willen maken :-).
  Het schooljaar is inderdaad rap gepasseerd. Wij hebben officieel geen kleuter meer nu, het wordt leuk en spannend in september!

  Geliked door 1 persoon

 2. amai sjieke taart

  ik moet toegeven dat ik nogal mijn best doe met succes om het geregel op het einde van het jaar te ontlopen en gewoon te checken hoeveel geld ik aan wie moet overschrijven. Tja, je kan niet alle hooi op je vork nemen en dit is iets dat ik heel bewust ontloop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s