Koffie Klasj – mei ’22

Het is Pinkstermaandag, en zo een extra dagje weekend voelt toch als een mini vakantie. Ik heb bewust heel weinig gepland vandaag. Dat doe ik wel meer de laatste tijd, heel bewust een dag in het weekend helemaal leeg laten. Dan kan er al eens iets spontaans, maar kan er ook even goed spontaan helemaal niets. En dat voelt dan weer als een cadeau aan mezelf.

Hoe gaat het met jullie? Vinden jullie rust? Want tegelijk voel ik ook aan alles en iedereen dat de verplichtingen en de evenementen weer exponentieel aan het toenemen zijn.

Zet u, wil je een koffietje?

Opleidingen

Ook in de maand mei stonden er heel wat opleidingsdagen op het programma – zeven om precies te zijn. Dat betekende dat ik per week meestal twee volle dagen les had.

Het was echt fantastisch. Niet alleen omdat het me mateloos interesseert, maar ook omdat ik in beide opleidingen mensen tegenkom met wie het klikt.

Welke opleiding ik ook weer volg? Enerzijds een coachingsopleiding, anderzijds de expertopleiding rond hoogbegaafdheid. Van die tweede komt er in oktober een examen (whaaa!! blokken!!) en als ik daarvoor slaag, mag ik me dus gecertifieerd expert in de hoogbegaafdheid noemen.

(En ja, manlief merkte op dat ik dat nog niet vaak luidop gezegd heb, laat staan geschreven, zodat heel wat van mijn familieleden en vrienden hierover uit de lucht komen vallen. Ik weet ook niet hoe dat komt, dat ik er niet zo veel over vertel. Misschien omdat zowel ‘coaching’ als ‘hoogbegaafdheid’ ergens wel wat sceptisch bekeken wordt? Nochtans bleek uit een recente persoonlijkheidstest dat ik me vrij weinig aantrek van wat een ander denkt, ha!)

Nog iets dat me opviel- na een dag weer online les volgen (omdat het staking van het openbaar vervoer het lastig maakte voor de lesgevers) was ik helemaal toast en super slecht gezind, wat echt het omgekeerde is van wat er normaal gebeurt na een live lesdag. Hoe deden we dat ook weer, al dat online gedoe de laatste jaren?

’t Amusement

We hebben niet alleen studentje gespeeld in mei, er was ook tijd voor plezier (niet dat ik me niet amuseerde tijdens de opleidingen, but you get my point).

Van een brunch bij een vriendin met een prachtig nieuw huis, tot uit eten met een vriendengroep, over een tuinfeest bij familie (waar opmerkelijk veel kinderen bewust in het ijskoude water van de zwemvijver eindigden, onze kleine waterrat incluis, natuurlijk)… Het was dan ook nog communie- en lentefeest- seizoen en er waren enkele lieverds jarig, ja, de maand mei bracht heel wat leuke bijeenkomsten.

Zoals eerder aangehaald heb ik daar des te meer van genoten, omdat ik wist dat ik voldoende rust had ingepland in de rest van het weekend. Zou ik dan toch niet zo extravert zijn? Extraverte mensen zouden toch al hun energie moeten halen uit andere mensen? Soms vind ik dat zo raar, want ik kan ook heel erg genieten van thuis zijn, beetje lezen, wat taakjes doen, spelletje spelen met de jongens… Klinkt dit helemaal gek?

Of heb ik eindelijk, na al die jaren, een tipje van de sluier van het geheim van energiemanagement opgetild?

Scotty en Jane

… waren jarig op 1 mei! 12 jaar onze pluizenbollen! Hoera!

Scotty’s blik nadat hij hoorde dat de verjaardagstaart niet van tonijn gemaakt was.
Janie’s blik nadat ik haar duidelijk maakte dat het verjaardags-taart is, niet verjaardag- staart.

En hoe gaat het bij jullie?
Advertentie

6 gedachtes over “Koffie Klasj – mei ’22

  1. Haha, die boze blikken! Het is inderdaad weer feestjes- en evenementenseizoen. Ik probeer het ook zo te plannen dat we toch een vrije dag per weekend hebben, want anders wordt het al snel teveel. Maar veel mooie dingen om wel van te genieten alleszins, duidelijk ook bij jou.

    Geliked door 1 persoon

  2. Als je na al die toffe sociale activiteiten wat solo rust time nodig hebt om op te laden, lijk je me toch introverte kant te hebben. Voor mij geldt dat ook en daarom oa beschouw ik me als introvert.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s