Goede voornemens + nieuwjaarsbloghop met winactie – AFGESLOTEN

Goede voornemens!

Vind je er niets aan? Heb je ze wel gemaakt? Maak je ze openbaar? Een grote speech op Facebook? Vraag je mensen om je erop aan te spreken (‘Zeg hoe gaat het nog met die 5 kilo?’ op het moment dat je net een pizzapunt wilt binnensteken). Of hou je ze stiekem ergens achteraan in je gedachten?

Ik zal maar even eerlijk zijn: ik heb ze wel degelijk. Ze hangen niet op mijn koelkast. Maar ik ga me er wel voor inzetten.

2017/2018 waren behoorlijk heftige jaren voor me. Jaren waarin ik een aantal dingen die ik misschien als te vanzelfsprekend nam, ben verloren. Zoals mijn gezondheid.

Mijn voornaamste voornemen is dan ook: er zijn voor mezelf. Verder werken zoals ik dat al even aan het doen ben. Gezond denken, gezond sporten, gezond eten.

Maar zoals zovelen worstel ik soms wel met dat laatste. Het is niet altijd eenvoudig om elke dag opnieuw iets gezond en lekker voor te schotelen, met voldoende variatie. Ik merk dat ik daar wel wat hulp bij kan gebruiken.

Een nieuwe uitdaging

In het verleden ben ik al een paar keer een uitdaging aangegaan, zoals 40 Dagen zonder Vlees, een week vegan koken (zonder dat mijn man het merkte) en suikervrij gaan eten. Deze keer dacht ik de uitdaging zelf op te zetten. Om eens iets ander te denken over koken. Een nouvelle cuisine, een nieuwe keuken.

De lijst met uitdagingen vind je >>>HIER<<<

Nieuwjaarsbloghop

Kom je hier voor het eerst aangehopt via lifebyxenia dan: welkom op mijn stukje internet!

Lifebyxenia heeft als tagline: All about love, happiness and enjoying life. Daar kan ik me zeker in vinden! Zij geeft een spel weg waar ik zelf ook nieuwsgierig naar ben: het Monopoly Gamer Mario Kart spel. Zeker eens kijken!

Er doen niet minder dan 25 blogs mee aan de Nieuwjaarsbloghop, dat betekent ook 25 mogelijkheden om iets leuks te winnen.

Boston, baby! samenvatten is geen eenvoudige klus. Ik schrijf over heel uiteenlopende dingen, van een grappige tag naar wat me echt raakt, maar ik hoop altijd het zilveren lijntje te vinden.

Bij mij kan je vandaag, in het teken van mijn nieuwe keuken challenge, een gepersonaliseerde schort winnen t.w.v. 19,95 eur. Je kan hierbij als winnaar je naam, gekozen kleur en zelfs een foto doorgeven! (Edit: deze wedstrijd is afgesloten)

Hoe kan je kans maken op deze coole schort?

 • Laat een reactie achter dat je wilt deelnemen
 • Volg Bostonbaby op Facebook of door je in te schrijven hier rechts bovenaan
 • Delen of mensen taggen hoeft niet, maar vind ik wel super leuk!

Je kan deelnemen tot zaterdag 12 januari  23u59. Op 13 januari maak ik de winnaar bekend. Die persoon heeft 48u de tijd om te reageren, zo niet, duid ik opnieuw een winnaar aan. – AFGESLOTEN

En nu… verder hoppen!

Met veel plezier stuur ik jullie door naar Website4mama. Hier schrijven 10 moeders over opvoeding, dagjes uit, vakanties, speelgoed, kindermode en nog veel meer. Dat kan gaan van een opinie over kussen op nieuwjaarsdag, over zindelijkheid tot bespaartip in het nieuwe jaar.

Esmée, de hoofdredactrice, geeft twee kinderboeken weg!

Veel plezier!

30 gedachtes over “Goede voornemens + nieuwjaarsbloghop met winactie – AFGESLOTEN

 1. Oh wat leuk zeg! Ik hou erg van koken dus doe graag mee. Ik ben zelf pescotariër (wel vis, geen vlees), al eet ik thuis wel zo veel mogelijk vegetarisch. Ik wil het liefst in ieder geval thuis naar helemaal vegetarisch/vegan toe. Maar andere mensen (bijv. de Portugese schoonfamilie) vindt het erg lastig om voor vegetariers te koken. We komen er wel, it takes time 😉

  Like

  • Ik merk inderdaad dat zelfs in mijn eigen vriendenkring vegetarisch eten vaak gelijk staat aan ‘laat gewoon het vlees weg’. Terwijl het natuurlijk wel meer/beter is dan dat. Kleine stapjes he. Ik geloof ook echt wel dat ik ze misschien kan overtuigen om zelf iets meer veggie te gaan door zelf eens voor hen te koken.

   Like

 2. Pingback: Goede voornemens + nieuwjaarsbloghop met winactie | mirjamhellingman

 3. Leuke deze hop. Jouw blog heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt maar ik heb weinig berichtje voorbij zien komen, komt natuurlijk omdat FB tegenwoordig een ander algoritme gebruikt. Tenminste zoiets heb ik begrepen. Ik zal nog eens op FB reageren, dan krijg ik misschien wel weer vaker iets te zien.
  Ik doe graag mee met deze winactie. Mijn zoon die al weer 9 jaar wordt, helpt me steeds vaker in de keuken met vanalles. Vanochtend hielp hij met appeltaart bakken. Ik wil hem graag verrassen met een keukenshort met zijn naam en een leuke tekst erbij. Hij is groot dus als het een volwassenshort is, geen probleem. Dat past hem wel.

  Geliked door 1 persoon

 4. Allereerst een fijn en gezond 2019 gewenst!
  Ook doe ik, net als andere jaren ,weer graag mee aan deze Nieuwjaarsbloghop met winactie.
  En natuurlijk voor dat leuke schort, die ik zelf kan personaliseren, leuk hoor.
  Ik heb alleen geen Facebook (privéredenen), maar heb Bloglovin geliked en geloved.
  Hopelijk is dat ook voldoende.
  NU hopperdehop ik weer verder naar website4mama.

  Geliked door 1 persoon

 5. O wat superleuk zeg!! Volgende week wordt ons kleine meisje alweer 6 jaar en gaan we een gezellig meidenfeestje voor haar maken! We gaan ook cupcakes bakken en versieren en het zou helemaal leuk zijn als deze mama er in stijl bijpast natuurlijk! 😍

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s