Koffie Klasj – april ’21

Vraagje – hoe noem je een maandelijkse rubriek die meer dan een jaar niet verschijnt?

Ik merkte dat het van eind 2019 geleden was dat ik nog een koffie klasj had georganiseerd. AAaaahhhh, december 2019. De tijd dat we nog van niets wisten en Corona een niet zo goeie pils was. Good times. Onschuldige babies, dat waren we. Hadden sommigen onder ons het woord ‘pandemie’ nog nooit gehoord, schrok je nog als je iemand met een mondmasker zag, stond je nog gezellig met 500 man op een podium geplet achter Bart Peeters, voor 8000 enthousiaste mensen.

Hoe 2020 liep voor mij, dat kon je al wel wat lezen in mijn jaaroverzicht. Korte samenvatting: zes maanden zwanger zijn, waarvan drie in lock down, en zes maanden mama zijn van het wondertje dat ik hier Babybroer noem. Krullenbol grote broer zien worden.

2020 was een geschift, maar ook een geschift mooi jaar, ten huize van deze familie Klepkens.

Ik ben ondertussen al dat gewandel al een beetje beu, dus daarom vraag ik het ook nog eens op deze manier: hoe gaat het met jou?

Wil je een koffietje? Omdat ik met dat thuiswerken toch echt wel wat meer koffie drink (1 of 2 ‘echte’ maar heel wat deca ook), zijn we overgeschakeld op onze oude Senseo. Niet de beste koffie, dat besef ik. But it will do for now. Als je een zoete tand hebt, kan ik er wel een scheutje suikervrije vanillesiroop in doen? Ik zal mijn handen extra wassen voor ik het voor je maak, beloofd!

Feestjes

Het klinkt al bijna als een controversieel woord he, ‘feestjes‘? Maar lockdown of niet, paaspauze en totaal last minute sluiting der kleuterscholen ten spijt, april is een feestmaand voor ons. In de eerste dagen van deze lentemaand vieren wij de verjaardag van zowel Krullenbol als Manlief.

Volg de schatkaart en vind de cadeautjes!

Het was best koud, maar tenminste droog, dus we hadden een estafette van bezoek op ons terras, warme dranken en dekentjes incluis. Het was eigenlijk echt wel fijn. Er werd veel Lego gekregen en ook enthousiast geknutseld (waarbij de peter en de papa minstens even enthousiast waren als de Krullenbol, prachtig om te zien. Never loose the urge to play!)

Dan kwamen de paasklokken nog langs (brachten die toch wel geen dino-ei zeker! Die paasklokken toch!!), en gingen we ook ‘Happy birthday’ zingen op het terras van een schoonzusje.

Gooi het ei in water en na enkele dagen komt er een dino uit!

Vakantie

We hadden een weekje vakantie tijdens de paasvakantie, en jawel, dat weekje waarin het sneeuwde, hagelde en regende, allemaal tegelijk en allemaal apart, elke 24u.

Omdat wij ons hier niet zo geweldig goed op voorbereid hadden, waren we ook te laat om wat binnenactiviteiten te reserveren. Gelukkig geraakte manlief nog last minute aan twee tickets voor de expo Dino World. Ik ging met Krullenbol en we hadden een leuke tijd. Alleen jammer van de drukte en het totaal gebrek aan 1,5 meter afstand van andere dinolovers.

De T-rexen die een zieltogende triceratops aan het oppeuzelen waren, werden bestempeld als ‘cool maar eng’

Manlief kluste in huis en maakte een extra kast voor in de garage.

We deden ons best om er het beste van te maken, en er waren veel leuke momentjes. Maar het is niet onze meest ontspannende en deugddoende vakantie geweest.

Werk

Goh ja, van thuis uit, en nog steeds opnieuw aan het opbouwen, nadat mijn projecten zes maanden hebben stil gelegen. Ik vind dat niet zo evident. Verder is er ook zoiets met muren enzo.

Ik kreeg de opdracht meer dingen te doen die me blij maken, waar ik energie van krijg. Het is waar dat er veel in de schuif is beland het voorbije jaar. Ik dacht na, en begon hier weer meer te schrijven.

En weet je, dat helpt.

Hoe gaat het met jullie in deze bizarre tijden? Blij met de versoepelingen, of toch nog wat argwanend? Of allebei (zoals ik…)?

Advertentie

12 gedachtes over “Koffie Klasj – april ’21

 1. Leuk dat deze rubriek terug is :-). Net als jij heb ik er gemengde gevoelens over, over de versoepelingen. Ze komen eigenlijk veel te vroeg, maar dat de kappers e.d. weer open zijn, daar ben ik erg blij om, want ik heb het haar van de echtgenoot in de tweede lockdown zelf proberen bijknippen en dat was geen groot succes…

  Geliked door 1 persoon

 2. Voor mij geen koffie dankje, maar het gaat wel redelijk goed. Mijn moeder en schoonouders kregen ondertussen hun eerste dosis vaccin en ik zie het wel zitten om een terrasje te doen. Andere dingen begrijp ik dan weer niet maar niemand vraagt mij wat 🙂
  Wij kozen de drogere zonnigere week uit om vakantie te nemen. Was wel fijn!

  Geliked door 1 persoon

  • Het dino-ei was heel leuk, het water ‘moest” 20 graden blijven dus we checkten dat met een thermometer 🙂 en elke dag kijken of er al scheurtjes in kwamen enzo, best wel spannend – want je weet ook niet welke dino er gaat uitkomen. enfin, leuk experimentje!

   Geliked door 1 persoon

 3. Veel dino’s precies in een koude april maand. Brrr, dus ja ik kijk wel uit naar wat lenteweer en wat tuinbezoek of terrasjes. Maar met mate, ‘k denk dat ik toch een aversie voor grote massa’s heb opgedaan! Dus gewoon eens een koppel in de tuin kunnen uitnodigen of bij vrienden even in de tuin langsgaan zoals nu mag (als het weer meewerkt) is voor mij al meer dan genoeg.

  En ik blijf met plezier nog een hele tijd thuiswerken. Amai, terugkeren naar kantoor, daar begin ik echt tegenop te zien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s