Microscopisch fijn #4

Ik ben er ooit mee begonnen, om die kleine fijne momentjes te noteren. Gewoon, iets heel alledaags, iets klein, dat voelt als een klein cadeautje. Ik heb er me door de jaren heen op getraind ze steeds beter te zien, ze niet te laten ontsnappen, maar ze opschrijven deed ik niet meer. De laatste opsomming dateert van bijna vier jaar (!) geleden.

Bij andere bloggers lees ik ze nog altijd graag, daar heten ze ‘kleine gelukjes’ of ‘Count your blessings‘. Dus ik besloot deze rubriek nieuw leven in te blazen. Er is zoveel moois, al zijn het geen grote monumentale dingen, maar eerder microscopisch fijne momentjes (en de link naar het labo is mooi meegenomen, ha!).

 • Een kaartje krijgen om me te bedanken dat ik over positieve dingen bericht op mijn instagram
 • Sneeuw. Kijken naar sneeuw. Sneeuw die knispert onder mijn voeten.
 • Onze kachel aansteken
 • Verjaardagswensen krijgen van iemand die ik al drie jaar niet meer hoorde
 • Een kappersafspraak vast krijgen voor Krullenbol voordat de klasfoto wordt genomen
 • Klusjes die afgewerkt raken (en zorgen voor meer leuks – hoe het snoeien van de wilgen leiden tot een wilgenhut in de tuin)
 • Kennismaken met de nieuwe buren
 • De eerste lentedag
 • Babybroer die stukjes eet – nooit iemand met zoveel smaak een peertje zien verorberen
 • Overrijpe bananen meekrijgen van een vriendin en die omtoveren tot lekkere cakejes
 • Op de foto’s van de crèche zien hoe babybroer zich daar kostelijk amuseert
 • Een lach met twee kleine tandjes
 • Drie dagen na elkaar slagen in een korte middagwandeling
 • krokusjes spotten op de middagwandeling

Ik ga ze vaker proberen bij te houden. Want elke dag heeft wel iets microscopisch fijn. Ik hoef mijn bril niet eens op te zetten om dat te zien…

Meer microscopisch fijn? Lees hier of hier of hier.

5 gedachtes over “Microscopisch fijn #4

   • tja ik maak direct een draft post en gooi daar om de zoveel dagen een paar bullets bij en duw op publish op einde maand, en maak mijn nieuwe draft :). En ‘k vind het altijd fijn om wat draft posts klaar te staan hebben voor de toekomst.

    De uitspraken van mijn kinderen werken ook zo. De ene op 15e van de maand en de andere einde maand (net voor of net na die post of mijn blessings). En zo zijn 3 posts per maand quasi automatisch klaar altijd.

    Like

   • Goed idee. ik werkte eerder wel met een kalender maar het is er zo wat van tussen gevallen – net als de rest van de blog. Maar ik ga proberen een systeem op te zetten!

    Like

 1. Pingback: Microscopisch fijn #5 – Boston, baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s