Extreme couponing: de praktijk (deel 1)

Zoals eerder aangehaald in de post ‘Extreme couponing: de theorie’ (Nog niet gelezen? Kijk eerst even hier), durft het al wel eens te gebeuren dat theorie en praktijk niet helemaal hetzelfde zijn. In theorie is maatje 38 gewoon altijd hetzelfde maatje. In theorie is de tijd om jezelf én de baby aan te kleden gelijk aan: (tijd om jezelf aan te kleden) + (tijd om baby aan te kleden). In theorie kan je na één koekje het pakje sluiten en mooi in de kast leggen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het literatuurstudie van het coupononderzoek was nu achter de rug, tijd om wat veldwerk te verrichten. Ik koos als werkterrein twee winkels in de buurt, een kruidenier (Stop N Shop) en een drogisterij (CVS). Volgens de matchup websites waren daar enkele mooie deals die week. Het enige wat ik nu nog moest doen, was de bonnen verzamelen, mijn klantenkaart meenemen en de pret kon beginnen.

Materiaal en methoden

Maar daar kwam de realiteit even opzetten. En wat bleek? Mijn computer haat mijn printer. Oh ja, en mijn printer haat de computer ook. En het was geen beetje wrevel tussen die twee, van het genre ‘jij hebt gezegd dat de Ipad je beste vriendin is dus nu ben ik even boos’. Nee, het was vollenbak oorlog. De online coupons afprinten bleek dan ook een zengehalte te vereisen dat ik alleen aan 87- jarige Tibbetaanse monniken kan toedichten. Met alle foutmeldingen die ik heb zien passeren, kan ik een boek vullen. Een telefoonboek (A: a network error occured. B: broken pipe. C: cannot print, …) Soms werden de bonnen afgeprint, soms verdwenen ze in het eindeloze draadloze netwerk. Soms werden ze half afgeprint, soms enkel het bovenste randje – en dat drie keer. Soms begon de printer ùren nadat ik het had opgegeven, bonnen uit te spuwen.

Poging 1

Uiteindelijk lukte het toch enkele coupons te verzamelen. De zondagskrant kopen zijn we dan weer drie weken op rij vergeten. Maar niet getreurd, ik had drie dingen op mijn wenslijstje staan voor een prachtige eerste coupontrip naar de CVS:

 1. Er was een promotie waar je niet eens een bonnetje voor nodig had: een flesje water dan zoveel Extra Bucks opleverde als het kostte (die Extra Bucks van de CVS staan als een bon op je kassaticket en kan je daarna voor alles wat je wenst, gebruiken). Een gratis flesje water dus.
 2. 2 tubes Colgate tandpasta aan 50 cent per stuk– als je 10 dollar spendeerde aan Colgate producten, kreeg je immers 5 dollar Extra Bucks. Daarnaast had ik ook nog twee bonnen bemachtigd voor een bepaalde soort Colgate.
 3. De luiers van Pampers stonden in de aanbieding, én als je dan nog twee bonnen afgeprint had gekregen, kon je daar een mooie slag mee slaan. In plaats van 12 dollar, zouden ze nog 5 dollar per pak kosten. Koopje!

Discussie

Ik ben dus al monkelend de CVS binnen gestapt met mijn coupons in de hand en de dollartekentjes cartoonsgewijs in mijn ogen. Edoch…

 1. Van dat water was geen spoor. Het bleek dat de winkel in mijn buurt dat eenvoudigweg niet verkocht. Niet alle winkels hebben exact dezelfde producten.
 2. Weet je hoeveel soorten Colgate tandpasta er bestaan? OK, ik weet het ook niet precies maar het zijn er veéééeeel! Colgate optic white, Colgate max, Colgate enamel health, Colgate enamel protect, Colgate enamel repair,… diegene die dezelfde naam had als op mijn coupon, zag er toch net een tikje anders uit. Na lang wikken en wegen toch twee van deze tubes in mijn mandje gelegd. Een tube kostte 4,89 dollar.
  Zie je ‘em al aankomen? Ik had zo lang naar die namen gestaard, dat ik uit het oog verloren was dat ik 10 dollar moest uitgeven, om de Extra Bucks te krijgen. Mijn kortingsbonnetjes werden dan wel aanvaard, de grote winst bleef uit. Dit merkte ik pas toen ik de winkel uit was…
 3. De aanbiedingen van de CVS lopen van zondag tot zondag. Ik stond daar op maandag. Het grote prijsvoordeel van de pampers was voorbij, en ik stond met ongelovige ogen naar de gewone prijs te gapen.

Conclusie

Extreme Couponing Poging 1 – minder dan geslaagd te noemen.

PS- De dag erna ben ik de tandpasta gaan terugbrengen, onder het magische motto ‘mijne man zegt dat het de juiste niet is en ge weet hoe venten zijn he’. Meteen m’n geld terug gekregen.

Poging 2
Het mag wel duidelijk zijn dat enkel de wakkere burgers onder ons het grote geld besparen. Niet alleen mag je zelf geen fouten maken, je moet ook enorm opletten dat de winkel en de kassabediendes je alle kortingen geven zoals verdiend. Bij mijn volgende poging trok ik naar de Stop N shop, met als doel daar goedkope kaas en gratis barbecuesaus te scoren. Daarvoor moest ik het scansysteem van de winkel gebruiken, want dan kreeg je nog wat extra korting op o.a. de kaas. Alleen werkte het scansysteem niet. En uiteraard was er ook niemand in de hele winkel aanwezig die wist hoe dat aan de praat te krijgen.

Maar niet getreurd, de kaas van het merk Kraft stond in promotie: 2 voor 6 dollar (normale prijs 3,59 dollar per pakje). Daarnaast had ik een coupon die me 3 dollar korting gaf bij aankoop van 3 producten van Kraft (plakjes kaas, geraspte kaas of slasaus/dressing). Ik had dus nog één product van Kraft nodig om deze bon te kunnen gebruiken. Bij de gang van de dressings kwam ik tot de aangename verrassing dat de Kraft sausjes BOGO stonden (buy one, get one free). Ik koos dus twee slasausjes met elk een waarde van 2,64 dollar. `

Zonder enige korting zou ik dus betalen:

 • 2 pakjes kaas: 7,18 dollar
 • 2 flesjes dressing: 5,28 dollar.

Totaal: 12,46 dollar

Maar dankzij mijn niet aflatende onderzoekswoede zou ik nu de volgende rekening krijgen:

 • 2 pakjes kaas: 6 dollar
 • 2 flesjes dressing, BOGO: 2,64 dollar
 • Aankoop van minstens 3 producten van Kraft: -3 dollar

Totaal: 5,64 dollar oftewel 55% korting.

Dan was er nog de barbecuesaus die ook BOGO stond. Deze kostte volgens de matchup website 2,19 dollar per flesje. Online was een bon te vinden die 55 cent korting bood. Het beleid van Stop N shop stelt 1) dat deze bonnen verdubbeld worden en dus een korting bieden van 1,10 dollar en 2) dat je ook een bon mag indienen voor het gratis flesje. Met twee bonnen krijg je een korting van 2,20 dollar – MET ANDERE WOORDEN: de twee flesjes zouden gratis zijn.

Dus ik als een kind op kerstochtend naar de barbecuesaus (nét niet huppelend, want dat is behoorlijk zwaar met 7,5 kg baby in een draagzak), waar ik volgende observaties doe:

 1. De barbecuesaus kost hier 2,29 dollar i.p.v. 2,19 dollar. Afzetters!
 2. De printer heeft er bij de tweede bon halverwege de streepjescode de brui aan gegeven en ik had dat niet eerder gezien.

Ik telde uit dat 1,19 dollar voor twee flesjes saus ook nog wel een goeie deal was (74% korting!), en vertrok met de buit naar de kassa.

In films zie je vaak dat alle Amerikaanse jongeren een baantje hebben. Dat komt omdat de school hier elke dag om 14u de deuren sluit. Fijn voor de jongeren die een centje kunnen bijverdienen, jammer voor de persoon die hoopt dat de kassabediende toch minstens 5 minuten uitleg heeft gekregen over hoe de winkel en de kassa werkt. Wanneer het meisje aan de kassa de bonnen inscant, haal ik nog aan dat ik denk dat de kortingen er niet zijn afgegaan. Het meisje kijkt en zegt dat het wel het geval is. Ik vraag het nogmaals na te kijken, ze bevestigt nog eens. Nadien kijk ik op het kassaticket, en ik zal dan wel helderziende zijn, de kortingen zijn er niet allemaal afgegaan. Dus naar de klantendienst, alles uitgelegd en de student die daar de dienst uitmaakte, gaf me 55 cent van de barbecuebon terug. Beleefd uitgelegd dat het beleid van de winkel stelt dat bonnen onder 99 cent worden verdubbeld. Hij hoorde het in Keulen donderen (en da’s vér van hier he). Gelukkig werd ik bijgestaan door een oudere dame die het gesprek volgde en nasaal bevestigde ‘Yeah, it’s the store policy honey’. Op zijn naamplaatje stond ‘Slim shady’, nou meer ‘shady’, dan ‘slim’ vrees ik. Uiteindelijk dan toch de centjes teruggekregen. Victory!

Conclusie poging 2

Normale prijs: 17,04 dollar

Betaald: 6,83 dollar. 60% korting. Niet slecht voor een beginner! Het tijdsaspect laten we even in het midden, al dat zoeken, rekenen en overtuigen heeft me wel even bezig gehouden. Maar we kennen allen het gezegde:

Nothing comes for free, except maybe barbecue sauce.

5 gedachtes over “Extreme couponing: de praktijk (deel 1)

 1. Oh my god Isa, ik hoop dat je dit echt alleen doet voor de uitdaging!!! Halverwege je relaas was ik allang het noorden kwijt!! Wel grappig om te lezen!! Maar ik doe al niet aan couponing in BelgIë, zelfs niet in de Colruyt, want waar moet ik al die voorraden kwijt!!! Have fune met de volgende uitdagingen!!

  Like

 2. Pingback: Extreme couponing- de praktijk (slot) | Boston, baby!

 3. Pingback: Boston bucket list- revisited – Boston, baby!

 4. Pingback: Ontwerp je zomer – Boston, baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s