Ontwerp je zomer

Als kind had ik een terugkerende droom. Die kwam meestal op in het voorjaar of in de grote vakantie. De droom ging als volgt: Ik werd wakker en er werd van mij verwacht dat ik me klaarmaakte voor school. Ik ging mee in die stroom en stapte de schoolpoort door, maar had constant het gevoel dat dat fout was, dat er iets niet klopte, dat er een algemene vergissing werd gemaakt.

Uiteindelijk bleek dan dat het nog maar 1 augustus was, maar dat iedereen zich inderdaad vergist had. En omdat iedereen dan al op school was, besloten ze het schooljaar toch maar te laten starten.

En ik had het knagende gevoel dat ik de zomer gemist had.

Soms overvalt dat gevoel me nog in september. Opeens worden de dagen opvallend korter, en dan denk ik ‘heb ik wel genoeg genoten van die lange zomeravonden, waar ik in de winter zo naar kan verlangen?’.

Dit jaar dacht ik om dat allemaal wat bewuster aan te pakken. Een idee dat geopperd werd in mijn ondertussen standaard podcast ‘Happier‘ was eenvoudig genoeg: Ontwerp je zomer.

Maak een lijstje met de dingen die je zeker wilt doen deze zomer, zo is de kans ook gewoon groter dat ze gaan gebeuren. Dat mogen kleine dingen zijn, zoals ‘watermeloen eten’ maar even goed uitstapjes, nieuwe dingen om te proberen, boeken om te lezen… wat dan ook.

Laat ik nu een héél klein beetje een lijstjesfreak zijn (haha). Ik vroeg dus aan de jongens hier thuis wat ze graag wilden doen deze zomer, en dacht zelf ook na over mijn wish list.

Babybroer keek me aan en gniffelde zijn lieve gniffeltje. Zijn zomer zal duidelijk bestaan uit kapoenerij, en de kunst van het lopen perfectioneren.

Krullenbol heeft het duidelijk moeilijk met dat soort ‘wens-denken‘. Hoewel… hij wilde veel spelen, hij wilde naar zijn vriendjes, hij wilde op vakantie naar zee…klinkt als een heerlijke zomer, toch?

Manlief nam de vraag serieus en lijstte dan weer een aantal mensen op die we de voorbije maanden te veel hebben moeten missen. We voegden daad bij woord en contacteerden hen meteen met een aantal mogelijke data om af te spreken.

Ikzelf probeerde er heel hard geen ‘to do’-lijstje van te maken, want dat is niet mijn bedoeling. Maar soms is dat sterker dan mezelf en voor ik het weet staat er ‘kasten opruimen’ op mijn scherm. Ugh.

Onze Zomer Wishlist voor 2021

 • Naar het planetarium en/of Atomium gaan
 • Mijn Kindle vol met nieuwe boeken zetten en zoveel lezen als ik wil
 • Afspreken met vrienden
 • Een massage boeken voor Manlief en ikzelf
 • Een zandkasteel maken
 • Met een go-cart rijden
 • Verjaardagsfeestje voor Babybroer organiseren
 • Iets nieuws leren: macarons maken staat al zo lang op mijn ‘bak it’-list
 • Doopfeest voor Babybroer organiseren
 • Naar Legoland
 • Een ‘Together bon‘ met uitstapjes voor twee (die ik kreeg in februari 2020) opgebruiken
 • een datum en bestemming prikken voor de citytrip met een vriendin in het najaar
 • Gaan kajakken
 • De burenBBQ organiseren
 • Confituur maken van het fruit uit onze tuin

Zo, ik denk dat dit het leukste lijstje is dat ik ooit gemaakt heb!

Wat staat er op jouw zomer wishlist?

Ps- dit is mijn 400ste blogpost. Binnen een paar dagen zal het zes jaar geleden zijn dat we naar Boston verhuisden met onze Krullenbol die toen vier maanden oud was. En dus ook zes jaar geleden dat ik onze avonturen wilde vastleggen in een blog. Wie hier nog niet zo lang mee leest, ik ben ook wel fier op mijn schrijfsels van toen. ‘Blader’ eens terug als je zin hebt, of lees dit of dit of dit om een vleugje Boston mee te krijgen!

Foto door Oliver Sju00f6stru00f6m op Pexels.com

5 gedachtes over “Ontwerp je zomer

 1. Dat ziet er een mooi lijstje uit! Ik moest even glimlachen bij ‘voor ik het weet staat er ‘kasten opruimen’ op’, wegens (soms pijnlijk) herkenbaar. Ik maak tegenwoordig een weekplanning in 3 kolommen: werk/huishouden/zelfzorg. Dat laatste vergat ik vroeger altijd en ik probeer er nu bewuster over na te denken en meer prioriteit te geven. Maar ik moet mezelf dus in de gaten houden, voor ik het weet smokkel ik toch weer huishoudelijke taken in dat kolommetje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Proficiat met je 400ste blogpost!
  Wij hebben ook zo’n lijstje, maar het is meer een ‘kiezen uit’ dan een ‘to do’ eigenlijk. Er staan vooral leuke dingen in de buurt van de oma’s op, want die hebben we (veel te) lang moeten missen. En ik probeer de rust niet te vergeten, want die is nog altijd hard nodig.
  Zo zalig, die ‘bak it’-lijst :-). Veel succes met de macarons!

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: De fotohoek #7 – Boston, baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s