Koffieklasj – oktober ’22

Zoals elke maand bekijk ik mijn Google kalender om een overzichtje van de voorbije weken te maken. Ik zie dat oktober een warme maand is geweest, in alle opzichten. Ja, we zijn verwend geweest met wat extra uren zonneschijn.

Nu ik dit schrijf op een regenachtige zondagnamiddag in november, wordt het wel duidelijk dat het nu echt wel tijd geworden is voor dekentjes, warme chocomelk en extra lichtjes en kaarsjes. Maar goed, dat heeft ook zijn charme, zelfs voor iemand zoals ik, die op zonne-energie werkt.

Dus zet je, wil je een kopje warme troost? Ik kan er zelfs enkele kleine marshmallows bij gooien, als je wilt.

Voor mij viel oktober eigenlijk uit elkaar in twee delen: studeren, en lesgeven.

Studeren

Op 12 oktober had ik het langverwachte examen van mijn twee opleidingen rond hoogbegaafdheid. Ik wist dat natuurlijk al langer dan vandaag. Dat ik die 400 blz ook niet allemaal helder in het geheugen had zitten, wist ik ook al langer dan vandaag. Ik had dan ook al een paar keer wat stukken gelezen, herlezen en met kleurige fluostiftjes bewerkt.

Toen ik de lijst met voorgestelde examenvragen doornam, begreep ik dat er meer nodig was dan het opfleuren van de teksten en slides. Ik heb enkele dagen van ‘serieus blokken‘ ingepland. Ik zet het tussen aanhalingstekens, want OMG, een paar decennia geleden kon ik makkelijk een paar uur na elkaar lezen en samenvatten. Those days are gone!

Gelukkig zorgde manlief wel voor enkele rustige dagen, waarin ik me echt kon afzonderen en ik de cursus door ploeterde. Want hoewel ik dat dus razend interessant vind, was het soms toch worstelen…

Maar goed, de examendag kwam, ik voelde me er klaar voor, en het was goed- allez ja, dat denk ik toch want we hebben er officieel nog geen bevestiging van.

Moeeee dat ik de volgende dagen was!

Daarnaast heb ik in november nog een andere (online) opleiding rond Positieve Discipline afgewerkt. Ook heel boeiend, daar doe ik nog wel eens iets mee!

Lesgeven

Op donderdagochtend geef ik nu les bij Spring-Stof, een externe school waar kinderen een paar uur per week terecht kunnen voor wat extra uitdaging, waar dat op hun eigen school misschien niet (voldoende) kan.

Daarnaast geef ik ook twee keer per week een workshop in scholen hier in de buurt, rond Lego en programmeren.

Ik amuseer me dus wel!

Nu nog die website in orde krijgen en dan kan ik mijn coach praktijk ook officieel openen. Ik kijk ernaar uit!

The fun stuff

Niet dat het voorgaande geen ‘fun’ was, maar er was natuurlijk ook wel wat vrije tijd. Feestjes bij vrienden, wandeldates en zelfs het mee gaan passen van een trouwkleed (voor mijn schoonzusje) stonden op het programma.

Het traditionele familieweekend (de ‘grote’ familie, we zijn met 49), vorig jaar nog uitgeregend, ging dit jaar door in zonniger omstandigheden. Krullenbol heeft daar wat grenzen verlegd, door met mij de via ferrata te gaan doen- en een mooie weg langs de rotsen te klimmen.

Nog meer grenzen trouwens, toen hij het aandurfde om een nieuwe hobby uit te proberen, nl. basketbal. Nieuwe dingen zijn hier… uhmmm… niet vanzelfsprekend.

Het heeft me een week gekost van oppeppen, afspraken maken, vertellen over spannende momenten in mijn eigen leven (hallooooo examen), doorzetten, … om hem uiteindelijk met een klein hartje (van ons beiden) af te zetten aan de training, maar na 15 min al een duimpje te krijgen, en na dat eerste uur een ‘dit was heel leuk, ik wil dit als hobby doen’.

Manlief deed het de voorbije weken rustiger aan. Met aandacht voor gezond eten, op tijd gaan slapen, meer beweging. Het gaf mij de ademruimte om wat meer door te werken, hem om wat uit te blazen. In november leggen we de puzzel van het huishouden en all the things opnieuw. Er verandert veel, voor ons allebei. Dus we willen nadenken over hoe het voor iedereen haalbaar en plezant blijft.

Ik voel dat we een team zijn, dus dat komt allemaal goed.

Het enige wat ik me zo afvraag, zijn er nog mensen die last hebben van dat veranderen van het uur, en de vroege duisternis die erbij hoort? Ik ben zo moe de laatste dagen, ik zou wel kunnen blijven slapen. Ook denk ik -bewust of onbewust- als het donker wordt ‘okee, tijd om af te ronden, het wordt donker‘. Gelukkig gaan we nieuwe lampen kopen voor de living en keuken, dat zal misschien helpen, haha!

Heb jij ook last van de donkere dagen, of heb je tips om ermee om te gaan?
Advertentie

6 gedachtes over “Koffieklasj – oktober ’22

 1. Oh zo zijn zeg, Tuur startte dit jaar in september met basket en vindt dat intussen de max 🙂 Spring-Stof lijkt me ook een heel initiatief te zijn en iets wat hier thuis ook wel van pas zou komen. Weet je toevallig of ze dat ook in andere buurten organiseren? 😉 En ja hoor, ook hier enorm veel last van die donkere dagen. Ik ben er geen fan van!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij hebben vorige week zon getankt op reis, maar nu geniet ik des te meer van mijn dekentjes en theetjes! Door het uurverschil op vakantie, is het deze week wennen aan het feit dat het zo vroeg al donker is. Voorlopig valt het precies nog mee qua aanpassing, ik heb precies elk jaar meer last van het zomeruur dan van het winteruur.
  Zo tof, Lego en programmeren. Leuk, als je al die verschillende dingen kan combineren.

  Like

 3. ik ben eerste helft van november doodop geweest maar dat viel bij mij ook samen met heel veel reizen dus ik stak het meer daarop dan het uur dat veranderd was (want die eerste reisweek was ook veel uitrusten aan zwembad vlak na de uursverandering dus ik denk dat ik dat zo wel al verteerd had).

  zeg merci voor die marshmellows eh, wat een verwennerij hier.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s