Koffie Klasj – maart

Het is zondag, we zitten in de zetel met het grote raam open, het zonnetje schijnt. De vorige weken leek het soms wel Siberisch winter, maar vandaag… vandaag is het LENTE!

Ik hóór gewoon de batterijtjes opgeladen worden (okee, het kan ook de grasmaaier van de buurman zijn).

Hoe gaat het met jou? Kopje deca groene thee? Nu ik de cafeïne links laat liggen, heeft het een gigantisch effect op mij als ik dan wel eens een kopje drink – en niet altijd in de aangename zin (denk: konijn op speed), dus ik laat het maar even zo.

En ja… ik heb al paaseitjes gekocht! ’t Is het seizoen dus ze zijn op hun best (zie mijn vorige post)! Wil je er stiekem eentje? (of twee…).

In maart heb ik de buien gevoeld. Wat er allemaal gebeurd is?

Uitstapje

Begin maart ben ik drie dagen naar Londen geweest, met mijn schoonzusjes en schoonmama. Het was een hele leuke trip, we hebben best veel gezien (met een hop on/hop off bus, en vanop het water, wegens hoogzwangere schoonzus), we zijn naar de musical Alladin geweest die fan-tas-tisch was én we hebben lekker gegeten.

Twee dingen overschaduwden de leut een beetje: het slechte weer (nog een reden om op die hop on/hop off bus te blijven zitten) en het feit dat de jongste spruit van een schoonzusje de windpokken had. Nu denk je misschien – net als ik – “ah, ja de windpokken moeten ze door he”.

Maar na dagen van hoge koorts, werd er toch maar besloten om naar het ziekenhuis te gaan, en daar bleek er een secundaire infectie lelijk huis te houden. Wat maakte dat schoonzusje meteen de Eurostar uitstapte richting ziekenhuis en daar de volle tien dagen mocht doorbrengen voor ons nichtje er weer wat bovenop was!

Gelukkig net op tijd om haar verjaardag te vieren.

Work

Goed, vorige maand had ik nog gezegd dat ik twijfelde of ik een halve dag meer zou gaan werken. Ik heb toen besloten dat te gaan doen. Die extra halve dag werk ik wel van thuis uit en doe ik de administratie die er op de andere dagen van tussen valt.

Nu na een maandje, kan ik wel zeggen dat me dit een beter overzicht geeft over de projecten, ik heb ook minder het gevoel dat er dingen echt blijven liggen.

Maar verder moet ik er geen doekjes om winden: ik ben moe. Ik probeer elke dag voor 22u te gaan slapen (toch een dik uur vroeger dan mijn normale routine), en merk dat als ik daar eens van afwijk, ik de dag erna echt het verschil voel.

Een Krullenbolletje dat zich ’s nachts even niet lekker voelt en vanaf 4 uur niet meer slaapt, hakt er enorm op in. (Gelukkig was het maar een 24 uur- bug).

Ik hoop echt dat het opnieuw routine wordt en de energie dan een beetje terug keert. Manlief werkt op dit moment nog harder dan gewoonlijk, en ik wil hem daar wel in steunen, dingen thuis wat meer opvangen, maar soms… is het vaatje leeg.

Krullenbol

Krullenbol doet het prima en heeft een enorme interesse in letters gekregen (‘Kijk mama, de letter van mijn naam! En die van jouw naam! En is dat rondje een ‘o’?). Hij is bijna jarig en telt mee de dagen af. Ik kan het bijna niet geloven dat hij 4 wordt. Vier jaar, dat is echt al wel serieus.

Hij krijgt een nieuwe – grote- fiets, aangezien hij bij zijn huidig modelleke met zijn knieën tegen zijn stuur kletst.

Ik ben begin maart met hem naar het medisch onderzoek van het CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding) geweest – tegenwoordig vragen ze ouders om die eerste keer mee te gaan, en daar bleek mijnheertje 110 cm te zijn. Zo viel hij nog nét niet van de curve.

Wat me ook verbaasde, was dat hij van ver misschien niet heel goed ziet… wat je niet meteen merkt bij een kindje dat nog niet leest ofzo natuurlijk. Maar op te volgend dus.

Nu moet ik je laten, want ik heb nog een feestje te plannen! Maar snel, vertel nog gauw in de ‘comments’ hieronder hoe het met jou gaat!

Tot gauw he!

.

.

Onze eerdere koffie dates kan je vinden op

8 gedachtes over “Koffie Klasj – maart

  1. Wow 110 cm….mijn mini mini 5-jarige is eindelijk boven de 100cm geraakt :D…hij is krullebols tegenpool.

    Ik had nog nooit gehoord dat ouders meegevraagd worden naar CLB? Mijn oudste is vorig jaar geweest zonder ouders. Die letterinteresse is herkenbaar en explodeert in het derde kleuterklasje!

    veel plezier en merci voor de koffie. ‘k heb me toch een versie met caféine genomen. Dat zomeruur en die kindjes die onze slaap stelen eh.

    Like

    • Graag gedaan en ik heb er uiteraard ook staan mét cafeine. Ja, dat van dat CLB is nieuw van dit jaar denk ik. Het aantal contactmomenten daalt van 7 naar 5 en ze vragen voor de eerste kleuterklas dat er iemand meegaat, als dat haalbaar is.

      Like

  2. Hier vroegen ze dat bij Tuur ook hoor toen wij eerder dit jaar naar het CLB moesten gaan met hem. De lokalen riepen herinneringen op bij mij maar verder werd het toch wel wat anders aangepakt 🙂

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Koffie Klasj – april/mei – Boston, baby!

  4. Pingback: Koffie Klasj- juni – Boston, baby!

  5. Pingback: Koffieklasj juni – Boston, baby!

Plaats een reactie