Mijn man eet vegan… #3 Het eerste succesje

quotes-Mijn-man-eet-vegan-3-.jpg

Valse start

Een week vegan koken zonder dat manlief het merkt? Dat was het plan, inderdaad.

En de eerste dag van deze uitdaging, heeft hij er absoluut niets van gemerkt. 100% zeker ben ik daarvan. Omdat ik na het doen van de weekboodschappen gestresseerd en overprikkeld in de zetel lag, en hij gekookt heeft. Niet vegan. Mja, ik had de overschakeling van vleeseter naar veganist misschien toch een tikje onderschat.

Verborgen vegan vs. de vleeseters: 0 – 1

Tweede poging

Daarom nam ik op dinsdag geen risico’s. Ik wist dat het een drukke dag ging worden, en met vega-wraps op het menu mocht dat geen probleem zijn.

Recent hebben we de veggie gyros vanuit de Colruyt ontdekt en die smakelijke stripjes sojaspul hebben hier in huis al menig tortilla gesierd. Groot was dan ook mijn opluchting toen ik zag dat er niet stiekem nog ei in zat. Pfieuw.

Als sausje had ik hummus gemaakt en stond er auberginepuree en tomatensalsa op tafel. Nog een avocado pletten, et voilà!

wrap

Ondertussen heb ik me wat ingelezen over plantaardig leven. Want ik ben deze uitdaging niet aangegaan omdat ik eens zin had in wat anders, of stof nodig had om over te schrijven.

Okéééé….

Ik ben deze uitdaging niet alleen aangegaan omdat ik eens zin had in wat anders, en stof nodig had om over te schrijven.

De hoofdreden was ook niet het dierenleed – nu ja, begrijp me niet verkeerd, ik ben geen onmens (ondier?), dus uiteraard vind ik dat niet fijn als dieren afzien, of in vreselijke omstandigheden moeten leven (en sterven) –

Maar wat me vooral over de streep trok om meer de plantkaart (klaveren aas?) te trekken, is het feit dat er voor dierlijke producten ook gewoon veel meer plaats nodig is. En meer grondstoffen. En meer water. En ja, dat is tegenwoordig gewoon niet meer houdbaar.

Ik geloof dat wij allemaal minder vlees zullen kunnen eten om de boel duurzaam te houden. Ik geloof ook dat volwassen mensen in feite geen melkproducten nodig hebben (het fysieke bewijs is de leeftijdsgebonden afname van lactase in ons lichaam, het eiwit dat lactose afbreekt en verteerbaar maakt. Steeds meer mensen worden in zekere mate lactose-intolerant).

 

Alleen die eitjes he… Daar ben ik nog niet helemaal uit. Als die kipjes nu een fijn leven hebben in mijn tuin?

Enfin, of in iemand anders zijn tuin, want manlief heeft al genoeg gekakel aan zijn oren, zegt hij (wat zou hij bedoelen? Soms spreekt de man in raadsels…)

Conclusie van de dag: De vega-wrap werd gesmaakt en goedgekeurd!

Verborgen vegan vs. de vleeseters: 1 – 1.

 

Op naar morgen, waar er een (voor ons) onbekend gerechtje op het menu staat: pompoencurry!

 

 

24 gedachtes over “Mijn man eet vegan… #3 Het eerste succesje

 1. Wij kiezen voor niet elke dag vlees of vis en beperken zuivel ook zo veel mogelijk. Onze kindjes krijgen al helemaal geen koemelk, kwestie van dat iets wat ze niet kennen ze ook niet kunnen missen. Zelf heb ik het daar soms iets moeilijker mee. De stap naar volledig vegan is voor ons te groot. En ik weet niet of ik die ooit helemaal zal zetten. Maar elk beetje helpt en hoe groter ons beetje is, hoe beter, toch?

  Geliked door 1 persoon

  • Dat is mooi gezegd: ‘hoe groter ons beetje is, hoe beter’. Ik wilde deze weken vooral eens voelen hoe het is om wél alles weg te laten, en te kijken waar ik het meeste moeite mee had. Door er meer over te lezen, ben ik ook wel meer geneigd om meer te laten.

   Like

 2. Wat leuk om te lezen dat je toe bent aan een verandering en daarom vegan bent gaan koken! Zelf eet ik al zo’n 1,5 jaar vegan en merk ik vooral lichamelijk veel voordelen. Scheelt misschien ook wel dat ik allergisch ben voor melk en eieren, en geen vlees meer wil eten, dat maakt het wat makkelijker. Dat een eerste supermarkt bezoekje een stressvol iets is, en vaak wordt onderschat, dat ben ik helemaal met je eens. Al die lappen tekst en ingrediënten lijsten die je moet lezen. Een helse klus!

  Kleine tip: als je bijvoorbeeld op de site van de Jumbo ‘vegan’ in typt in de zoekbalk, komen automatisch alle vegan producten naar voren. Dat kan je waarschijnlijk wel helpen bij het maken van een boodschappenlijstje voor de volgende maaltijden!

  Geliked door 1 persoon

  • OOoh bedankt voor de tip seg! Ook al hebben wij geen Jumbo, het kan toch helpen met de juiste dingen te leren kennen. Nu, ik weet heel goed dat het bij elke veranderingen in eetpatroon even zoeken is. Toen wij op ons gewicht gingen letten, was dat ook even zoeken. Maar ik was toch even overweldigd haha.

   Like

 3. Hahaha geweldig. Zo heb ik ooit mijn man voor de gek gehouden met nuggets. HIj vond ze zo lekker totdat ik zei dat ze vegan waren. Toen waren ze ineens vies hahaha.

  Like

 4. Pingback: Mijn man eet vegan…#4 so far so good – Boston, baby!

 5. Wat ben je goed bezig! Ik eet zelf 80% vegan en de rest vegetarisch. Heeeel soms eet ik vis, vooral wanneer er weinig lekker vegan/vegetarische opties zijn. Blijf zo doorgaan, straks heb je een mooi balans wat bij je past!

  Like

 6. Pingback: Mijn man eet vegan.. #5 over ‘veganisen’ en vleesvervangers – Boston, baby!

 7. Pingback: Try Vegan | weekmenu #2 – fiekefatjerietjes

 8. Pingback: Mijn man eet vegan… #1: de uitdaging – Boston, baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s