Vijf op vrijdag – in mijn handtas

Op vrijdag hoeft het allemaal niet lang of ingewikkeld te zijn. Op vrijdag mag een tekstje gewoon het equivalent zijn van gemakkelijke pantoffels, van een diner dat je enkel de oven in hoeft te schuiven (vanavond pizza, YAY!).

De vijf op vrijdag is zo’n rubriek. Vijf dingen die ik in een lijstje wil gieten, vijf puntjes die misschien alleen gerelateerd zijn door de neuronen in mijn brein. Of in dit geval, mijn handtas. Op dit moment is mijn handtas een donkergroene leren tas die ik in Italië in een ambachtelijk winkeltje vond, waar het echt nog naar leer rook – ik zeg nu ‘ambachtelijk’ maar waarschijnlijk wordt dat per ton binnen gesmeten vanuit een fabriek. Ik kreeg de kleur niet uit mijn hoofd, en ben uiteindelijk gezwicht.

Ik ken het cliché van de handtas waar een halve supermarkt of voorraadkamer in te vinden is. Ik denk dat het bij mij nog meevalt…multifunctionaliteit zorgt ervoor dat het aantal items onder controle blijft.

Vijf dingen die altijd in mijn handtas te vinden zijn.

  1. Portefeuille. Uiteraard. Houder van kaarten (krediet-, bank-, tank-, getrouwheids-, etc), foto’s, muntstukjes (en af en toe eens een briefje), identiteitskaart (van mij en van ventje, met fotootje van toen-ie 3 weken was, en verdacht op een varkentje van Angry Birds lijkt), gele stickertjes van de CM, rijbewijs, donorkaart van het Rode Kruis met mijn bloedgroep op (waarom eigenlijk?), en een stukje van mijn sleutelhanger dat ik al 2,5 jaar wil plakken.
  2. Papieren zakdoekjes. Multifunctionaliteit ten top. Opvanger der snotneus. Omwikkelaar van de Paper cut. Schoonmaker van je schoenen. Alternatief voor een vieze handblazer, of stiekem voor wc-papier als er plots geen aanwezig blijkt te zijn.
  3. Paracetamol. Tegen allerlei pijntjes. Mijn groottante beweerde met de grootste stelligheid dat Dafalgan goed was ‘voor pijn aan de kop’ en Panadol (met exact hetzelfde actieve bestanddeel dus) voor ‘pijn aan de benen’. Who am I to disagree?
  4. Tandfloss. Weinig dingen kunnen me zo gek krijgen als dat ene stukje tussen je tanden dat je er met de beste wil van de wereld niet krijgt uitgepeuterd. Niet multifunctioneel? Als je gaat vissen heb je altijd een lijn bij, tenminste als de kabeljauw van muntgeur houdt!
  5. Nagelvijl. Ik weet dat ik zei dat weinig dingen me zo gek kunnen maken als een haakje tussen je tanden, maar een haakje aan m’n nagel is zeker ook zoiets. Ik ben nochtans niet zo met nagels bezig, lak ze zelden. Niet multifunctioneel? Nooit een film met een gevangenisontsnapping gezien, zeker?

 

Wat mag er niet ontbreken in jouw handtas?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s