Koffie Klasj- juli ’21

Haaaaa, Juli. De eerste officiële zomermaand zit erop.

Heb jij wat kunnen genieten? Ik zou zeggen ‘van de zon, op het moment dat ze er was dan…’ Want het weer deze maand was toch allesbehalve… normaal te noemen. Ik geloof wel in die klimaatopwarming, maar dat betekent blijkbaar dat de moesson regens tot bij ons zijn gekomen? Enfin, hier geen ondergelopen kelder, alleen een tuin waar we misschien rijst kunnen gaan kweken. En ik hoop voor u hetzelfde.

Wat denk je van een lekker theetje? Op sommige momenten kunnen we wel wat warms gebruiken, toch?

Pre Vakantie

De eerste twee weken van juli waren druk – al is dat misschien wat gek om te zeggen als je nog thuis zit om te rusten. Het ging om de combinatie van ‘de school is gedaan/we vangen wat vriendjes op/hebben we alles voor de vakantie?/Manlief zit in de race om alles af te ronden voor zijn afwezigheid.’

Dat is al een pittige combo, die verder werd gekruid door een Babybroer die opeens enorm veel vooruitgang boekte – wandeling in volle vitesse met het loopwagentje, nieuwe woorden gebruiken en gebaren oppikken. Dat uitte zich in heel veel lof van ons, maar ook lastige momenten midden in de nacht. Plots werd hij weer wakker rond een onzalige uur als 3u ’s nachts, om volledige ontroostbaar te blijken gedurende 10min/45min/2uur (schrappen wat die nacht niet van toepassing was). Heftig.

Krullenbol ging naar een Clicks-kampje (waar er dus gebouwd werd met Clicks-blokjes) en vond het zo leuk dat hij het niet eens erg vond dat er geen vriendjes van hem bij waren. De volgende week bracht ik hem in een ongelooflijke plensbui naar Hasselt, om daar twee dagen een dino-kampje bij te wonen met zijn neefje (en dan ook te blijven logeren bij het neefje). Of hij nu archeoloog gaat worden, is nog niet vastgelegd.

Ik ging soldekes shoppen met een vriendin. Hoewel ik moest gaan shoppen om de beste reden (bijna al mijn kleren zijn te groot geworden) -ben ik ECHT geen goeie shopper, dus ik heb een bepaald type van mede-shopper nodig, die met met geduld en doorzettingsvermogen een gevarieerd aanbod van textiel naar de kleedkamer zeult en me uitdaagt ze te passen. Heel tevreden van de buit!

Mijn zus bood ons aan om een fotoshoot met het gezin te doen in haar tuin, dat was heel fijn, ik ben benieuwd naar het resultaat!

Vakantie

Vakantie met de familie in Zeeland. We hadden het vorig jaar ook gedaan, toen was onze Babybroer een plat baby’tje van 5 weken. Nu was het wel even anders!

Het was fijn, het weer viel al bij al mee (we hebben zelfs op het strand gezeten ZONDER onze fleece truien. Mensen! En dit in de zomer 2021), er werd genoten van het zand, de minigolf, een uitstapje naar Legoland, en zelfs een knutselvoormiddag; ik had in een zotte bui witte t-shirts gekocht voor alle kinderen en een tie-dye kit in de Action gevonden. (Voor de mensen die niet mee zijn met deze ‘nieuwe’ trend, dat is zoals het batikken vroeger maar dan met kleine verfpotjes zodat je de t-shirt zoveel kleurtjes kan geven als je wilt).

De kindjes werden vakkundig ingepakt in ‘verfpakken’ gemaakt uit vuilzakken en kregen handschoenen en heel wat waarschuwingen. Zo lukte het zonder noemenswaardige vlekken om voor elk van hen een uniek t-shirt te maken. Toffe activiteit! Weer wat ‘Tanti’-puntjes gescoord!

Daarna hadden we nog een paar dagen Ardennen (het niet-ondergelopen deel, gelukkig) met ons viertjes. Lang leve de geo caches, deze verborgen schatten maakten wandelen zoveel leuker voor Krullenbol. Babybroer zag dat het goed was vanuit de draagzak op papa’s rug.

Deze weken vakantie hebben me eigenlijk echt deugd gedaan. Ik was even niet alleen diegene die over alles besliste; wat we aten, wanneer we dat gingen kopen, wat er ging gebeuren die dag… het gaf echt rust – en de kans om boeken te lezen en over andere dingen na te denken.

Maarrr… nadenken kan serieuze gevolgen hebben!

En toen was de maand alweer om!

Hoe is jouw juli maand geweest? Vakantie gehad, of net niet?

2 gedachtes over “Koffie Klasj- juli ’21

  1. oei “nadenken kan serieuze gevolgen hebben”….klinkt niet veel belovend, maar wel alsof daar nog een vervolg van gaat komen op deze blog.

    is er een Legoland in Zeeland??
    Ah of ben je naar Scheveningen gereden. Da’s een rit die nogal tegenvalt vanuit Zeeland. Ook al gedaan, maar duurt bijna evenlang als vanuit Leuven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s