Waar ik best wel boos van word

Definities

 • Noem het geen koffie, maar bruine thee. Laat ons afspreken dat dit geldt zolang ik de bodem zie bij een vol kartonnen bekertje…
 • Noem dàt geen croissant. Het is een kromme donut, meer niet. En als het nadat je er bent op gaan zitten, weer dezelfde vorm aanneemt binnen de twee seconden, noem het dan geen brood (en nee, ik ga niet uitleggen hoe ik dat getest heb).
 • Noem het geen droogkast als mijn kleren er niet droog uitkomen. Dan is het gewoon een trommel waar je anderhalve dollar moet insteken om even op je gewassen kleren te babysitten.
 • Noem dat brokkelige gevalletje dat smelt van zodra je er met een half oog naar kijkt, geen chocolade.

Onbeleefdheid

 • Glip niet gewoon langs mij heen als ik met de buggy en de boodschappen de trap niet op/af geraak. Zeker niet als je een man van +-120 kg bent en èigenlijk niet kan passeren door buggy en boodschappen.
 • Beledig de cassière niet omdat je DENKT dat ze een coupon vergeten is en vraag niet het kassaticket te zien vòòr je hebt afgerekend, want dat kan ze sowieso niet geven dan.
 • Zeg mij niet naar de website te gaan kijken, als ik de moeite heb genomen om tot in de winkel te komen.
 • Begin geen ‘kindjes-engels’ te spreken omdat ik een accent heb.
 • Laat in een appartementsgebouw je kinderen niet basketten in huis.
 • Leg mijn schone was niet op de grond omdat jij NU METEEN de wasmachine wenst te gebruiken.
 • Doe als bank niet alsof je iedereen wilt helpen, terwijl alles erop ingesteld is mensen ‘in ’t zak’ te zetten en letterlijk alles geld kost. Oh ja, overschrijven van eigen spaar- naar zichtrekening is 3 keer per maand gratis. Dank je wel hoor.
 • Verwacht geen fooi als je 40 minuten later dan aangegeven een pizza levert, waarbij je excuus is dat er veel verkeer was (afstand pizzeria – flat: 0,8 mijl, op zondagavond om 20u).

Dommigheid

 • Als je het antwoord op mijn vraag niet weet, vraag het dan na of zeg dat je het niet weet, in plaats van te gokken (geldt ondertussen voor GSM operator, internetbedrijf, bankbediende, winkelbediende)
 • Gebruik als bedrijf geen automatisch bandje bij je klantendienst waarbij mensen iets moeten inspreken (bv. “Do you want to talk to somebody, say yes or no”) – dit werkt nu eens echt nooit en ik zit als een dolle YES YES YEEEEES in de hoorn te brullen. De buren moeten wel denken…

Een gedachte over “Waar ik best wel boos van word

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s