Koffie Klasj – januari ’23

Hallowa! Ik kijk uit op mijn terras, waar deze maand een stuk van de omheining is kapot gevlogen (en dat wilt wat zeggen, want die omheining was van plexiglas). Om maar te zeggen – wat een stormachtige maand hebben we achter de rug! En niet alleen buiten, ook binnenskamers heeft het al wel eens gedonderd.

Maar kom, zet je. Kopje koffie? ik heb nog slagroom over van een taart die ik zou versieren. Misschien kan ik je een Belgische cappuccino maken?

Een klein overzicht van de spannende maand januari die ik achter de rug heb-

Werk

Jawel, jawel het was zover, mijn website was zo goed als klaar (is zo’n ding eigenlijk ook hélemaal klaar, ik denk het niet), dus ik ‘opende’ mijn praktijk officieel door alles aan te kondigen op LinkedIn, Facebook en Instagram. Dit was behoorlijk spannend maar ik heb vele fijne reacties gekregen (en ook goeie comments op die website. Bloed, zweet en tranen… allez nee, geen bloed).

Ondertussen ben ik ook aan het netwerken. Of, zoals mijn business coach het zegt (jaja, chique dinges ik heb een business coach! Wie had het ooit gedacht): vertel aan iedereen die je tegenkomt wat je gaat doen. Dus voila, op een zotte donderdag ben ik om 5u30 opgestaan om om 6u30 aan een ontbijtbuffet te staan bij een netwerkevent. Om daar dan te gaan pitchen. Wow, het klinkt zo serieus nu ik het neerschrijf!

(Btw, ik ben toch geen ochtendmens, in tegenstelling tot wat ik gedacht had. Ofwel telt mijn lijf 6u30 nog bij ‘nacht‘ want ik ben ook geen nachtmens).

Daarnaast zijn de lessen bij Spring-Stof ook weer begonnen, en het is wel bijzonder, want Krullenbol komt nu mee. Ik geef hem geen les, hij zit in een jongere groep, maar hij vindt het wel leuk dat ik daar ‘juf’ ben.

Rust

Na in december (en misschien ook wel al november) heel moe geweest te zijn, kwam de kerstvakantie met twee weken rust echt als geroepen. Ook Manlief deed het rustig aan, er waren wel wat feestjes gepland, maar daartussen lagen nog genoeg dagen waarop zo goed als niets gepland stond.

Het lukte zelfs om tussendoor nog eens met ons tweetjes erop uit te trekken, en zelfs een duo massage te boeken. Dat was vorig jaar tot drie keer toe mislukt, we moesten steeds last minute afzeggen. Daarna waren we zen genoeg om samen iets te gaan eten en de volgende weken te plannen.

Ik hoorde wel van heel veel mensen dat ze ziek werden in de vakantie, nu wij zijn gespaard gebleven… tot het laatste weekend van de vakantie, toen we allemaal een nasty 24-uur buikgriepvirus kregen. Krullenbol was de eerste en hij had zoveel buikpijn (zo had ik hem nog nooit gezien) dat ik naar spoed reed om een appendicitis uit te sluiten. Hij was zo flink, ocharme, met zijn emmertje in de auto…

Gelukkig was het dus van korte duur…

Kleine Broer deed er halverwege de maand nog een paar dagen onverklaarbare hoge koorts bij. Hij mocht uiteraard niet naar de crèche maar stond verder wel te springen en te dansen. Ach ja… liever zo dan dat hij ervan afziet natuurlijk.

Van alles een beetje

Wat nog in januari?

  • we gingen een paar keer uit eten met vrienden
  • we organiseerden een late nieuwjaarslunch voor een deel van de familie dat we niet zo vaak zien. Het was super gezellig en fijn dat er nog wat sneeuwvlokjes dwarrelden ondertussen
  • we kregen alweer een reminder dat het leven kort is en dat je moet genieten van de kleine dingen van elke dag
  • Ik ging samen met Krullenbol Driekoningen zingen ten voordele van de voedselbanken

Het was koud, maar januari voelde warm!

Misschien omdat onze kerstboom er nog staat? Kerstlichtjes tot lichtmis for the win!

En hoe ging het bij jullie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s