Koffie klasj – december ’22

De voorlaatste dag van het jaar, het regent pijpenstelen en ik heb aan Krullenbol beloofd dat we ons deze namiddag samen gaan installeren met een filmpje en een grote, grote bak popcorn.

Kleine Broer doet een dutje en de kerstboom staat te flikkeren, de pakjes voor nieuwjaar zorgen voor een niet te kale voet.

Manlief is thuis en is aan het knutselen aan de nieuwe fiets die hij besteld heeft.

De katjes zitten bij ons op de zetel. We zijn vanmorgen naar de dierenarts geweest en ze zijn weer goedgekeurd, alleen is Scotty wat veel bijgekomen (kerstkilo’s, iemand?).

Kortom, lieve mensen, we hebben veel om dankbaar voor te zijn.

Vandaar, nog even een koffie klasj, tussendoor.

Sociaal

Is het omdat mensen elkaar nog snel willen zien voor het eindejaar? Of kwam het gewoon zo samen? Punt is wel dat we in december redelijk veel vrienden hebben gezien en samen zijn gaan eten.

Er kon zelfs een date night bij! Dat was ook welkom, want Manlief had redelijk wat avondactiviteiten waar hij niet onderuit kon – ja, ze worden toch met meer nadruk bekeken of ze wel écht nodig zijn.

Maar goed, soms is dat gewoon wel het geval. Maakte dat december soms behoorlijk druk aanvoelde.

De kerstdagen waren fijn, al waren we niet compleet. Ons oudste nichtje heeft er twee weken ziekenhuis opzitten, na een hele ernstige longontsteking. Aangezien dit niet mijn verhaal is, ga ik er niet te diep op in. Het heeft ons allemaal de nodige kopzorgen bezorgt. Maar ze is gelukkig weer thuis en alles komt goed.

Werk

Waar ik momenteel mee bezig ben? Wellll….

 • Ik heb heel veel aan de teksten voor mijn website geschreven
 • Ik heb gewerkt aan de modules van mijn business coach
 • Ik heb een aantal lessen bij Spring-stof ondersteund
 • Ik ben aan mijn ondernemingsplan aan het schrijven voor de VDAB
 • Ik heb nog wat verder gedaan met een aantal cursussen die ik nog wilde afronden
 • Ik heb me verdiept in nieuwe dingen (voor mij!) zoals facturen maken e.d.

Maakt dit dat ik vorige week mijn bloed liet trekken bij de huisarts, omdat ik toch zo, zo moe ben? Ik hoor het van overal, dat de donkere dagen zwaar vallen en dat mensen aftelden naar de kerstvakantie. Maar omdat ik officieel nog niet aan het werk ben, nou ja, toch niet full time, leek het alsof er wel iets mis moest zijn met mij, dat ik twee tot drie keer per week ga slapen met de kindjes en dan gewoon tot de volgende ochtend slaap – om mij om 11u30 alweer behoorlijk afgepeigerd te voelen.

Mijn bloedwaarden waren perfect, thank you very much. Het was misschien ‘gemakkelijk’ geweest als ik wat vitamine D of ijzer had moeten bijnemen om me dan beter te voelen. Maar ik zal gewoon veel moeten slapen en rust nemen. Tja… bring on the pyjamas!

De kindjes

Na een aantal vermoeiende weken, waarbij Kleine Broer wilde testen hoeveel controle hij had over bepaalde dingen (door 7000x ‘nee’ te gillen als we hem iets vroegen), bleek dat hij alweer een stapje vooruit heeft gezet: dat hele potje gebeuren begint te lukken.

Kaka in het potje dus!

Eind februari gaat hij naar school, dus dat komt helemaal goed. Zeker voor zijn dutje en voor het slapengaan, gaat hij fier als een gieter zijn business doen en roept dan zo heel schattig ‘Mamaaaaaa…. kom eens efkes…. mamaaa kom eens kijken‘.

En dan ga ik zo heel onschuldig naar de badkamer ‘oh, is er iets, wat gebeurt er hier… tralalala’. Om dan natuurlijk super enthousiast te klappen – ik hoef niet eens het enthousiasme te faken.

We nodigden ook de ouders van zijn beste vriendje van de crèche uit om pannenkoeken te komen eten, dat was heel gezellig, en leuk om die twee pagadders bezig te zien.

Krullenbol ging naar de scouts, voor het eerst. Hij stond nl. op de wachtlijst en er was een plaatsje vrijgekomen. Ik ben zo, zo fier op hem, want nieuwe dingen blijven spannend, maar hij deed het zo goed! En ook de basketbaltraining is nu een vaste waarde op dinsdagavond. Vorig jaar waren de hobbies ‘niet gelukt’, hij kreeg er zoveel stress van. Maar dit jaar kan het wel – niet ‘zomaar op de wilden boef‘, wel met de nodige voorbereiding, maar kijk, het lukt toch maar mooi!

Alles bij elkaar ben ik heel blij dat het vakantie is, dat we gezond zijn, en dat er mij een filmpje wacht met enkele van mijn favoriete mensen, met heel, heel veel popcorn.

Hoe gaat het bij jou? Ik wens je een heel mooi eind, en een prachtig begin.

Advertentie

4 gedachtes over “Koffie klasj – december ’22

 1. Hier amper vakantie, met de nieuwe job en al. Dit jaar besefte ik echt niet dat het ineens Kerst was, het is ook een beetje aan ons voorbijgegaan in de feestdrukte. Met de jaarwisseling waren we wel weer voor het eerst allemaal samen sinds Corona en dat was wel fijn.
  Veel succes met de schoolstart binnenkort. Wat gaat de tijd snel!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s