Tekst en uitleg #7

Twee weken geleden startte ik met het beantwoorden van 10 persoonlijke vragen. Zo kwam ik al bij de eerste 20 vragen van een reeks van 1000, die bij het magazine Flow werden uitgegeven. Ik ben dus nog wel even zoet. Deze week vraag 21 tot en met 30, over de mening van anderen, niets doen en guilty pleasures.

  1. Maakt het veel uit wat anderen van je zeggen?

Goh, het is natuurlijk altijd leuker als mensen positieve dingen zeggen over je. Maar ik maak een groot onderscheid tussen wie nu precies wat zegt. Ik kan het mij bijvoorbeeld echt niet aantrekken dat iemand in de supermarkt duidelijk afkeurende ogen trekt omdat zoonlief een crisis krijgt. ‘Wat de mensen wel niet denken’ – tja, wat ze willen he, daar heb ik toch geen vat op.

What-Other-People-Think-of-you-is-none

  1. Wat is je favoriete dagdeel

Elke avond leg ik zoonlief in bed. Dat houdt natuurlijk een heel ritueeltje in, pyjama aan, tandjes poetsen, boekje lezen, lichtje uit… en het eindigt met hem op mijn schoot in de grote schommelstoel op zijn kamer. Ik neurie het avondlied (zelf nooit bij de scouts geweest) en hij installeert zich comfortabel en ontspant. Dat is het beste moment.

 

Of als het een warme dag beloofd te worden, en je raakt op tijd uit bed om de ramen op te gooien: die frisse lucht die binnenkomt en het gevoel dat je supergoed bezig bent.

 

  1. Kan je goed koken?

Vroeger helemaal niet. Maar tegenwoordig breng ik het er aardig vanaf. Vooral bij desserts waag ik me al eens aan uitdagende receptjes.

DSC_2510

  1. Op welk seizoen lijk je het meest?

Volgens manlief: de zomer. Omwille van mijn warm karakter (ja, je merkt meteen waarom ik met hem getrouwd ben he).

 

  1. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

Helemaal niets? Dat is toch niet mogelijk? Zelfs als je slaapt, zijn er wel 106 dingen aan de hand.

 

  1. Was je een gelukkig kind?

Ik maakte me behoorlijk veel zorgen, maar ik denk dat ik wel gelukkig was als kind. Als tiener, dat is dan weer een andere zaak.

 

  1. Koop je vaak bloemen?

Ja, ik laat geregeld boeketten leveren bij familie en vrienden. Voor mezelf koop ik zelden bloemen.

 

  1. Wat is je droom?

Mag ik even mijn joker inzetten?

 

  1. In hoeveel huizen heb je gewoond?

Als ik ‘huizen’ begrijp als alle plaatsen waar ik ooit gewoond heb: Mijn ouderlijk huis, het appartement dat ik deelde met een vriendin tijdens mijn studie, het huis dat ik drie maanden bewoonde tijdens mijn eindwerk in Martinique, het appartement waar ik met manlief gaan samenwonen, het huis dat we samen bouwden en onze flat in Boston.

 

  1. Wat is jouw guilty pleasure?

Vind ik een ietwat rare omschrijving: guilty pleasure. Waarom zou ik mij schuldig moeten voelen omdat ik het fijn joggen vind op liedjes van Britney Spears, of graag naar Jani’s programma’s kijk? Gewoon doen als je daar zin in hebt, zou ik zo zeggen! Het leven is al zo serieus, dat we ons toch niet gaan schamen omdat we genieten van wat ‘foute’ muziek, televisieprogramma’s of wat dan ook.

trips through the world

3 gedachtes over “Tekst en uitleg #7

  1. Pingback: Tekst en uitleg #8 – Boston, baby!

Plaats een reactie