Onvoorspelbaar heimwee

Heimwee

Heimwee is een raar beestje. Het kan een beetje pikken, of je even doen dubbelslaan. Dat komt en gaat. Zo…onvoorspelbaar. En dat maakt het soms wel moeilijk, omdat je je er niet op kan voorbereiden.

Het zou toch praktisch zijn, als dat anders was.

Mocht Frank Deboosere elke avond om 19u een kaart tonen: in het centrum van het land is er morgen grote kans op heimwee. Verwacht je maar aan grote vlagen. 70% houdt het niet droog.

Dan kon je je wapenen, met fotoboek en zakdoek. Kon je die wee weg beginnen puffen.

Dan wist je op voorhand: OK ik lees dit artikel over de Boston marathon, ik zet me even schrap. Goed, tijd om iets leuks te plannen, want deze film speelt zich af rond Harvard.

Maar nee, het overvalt je. Op belachelijke momenten.

Bestel je nietsvermoedend in de Starbucks van Leuven station een tall decaf latte amandelmelk met suikervrije vanillesiroop

*POEF*

Sta je 1 seconde lang op Coolidge Corner met de buggy, terwijl de ‘T’ voorbij zoeft.

 

Ik geef het toe, puffen deed ik.

6 gedachtes over “Onvoorspelbaar heimwee

  1. En dan jezelf wijsmaken dat het niet erg is dat je het mist, maar dat je het hier toch eigenlijk ook wel goed hebt. Maar toch net niet zo overtuigend zijn als je zou willen… Sterkte met die plotse vlagen van heimwee!

    Like

  2. “tall decaf latte amandelmelk met suikervrije vanillesiroop” = no caf, no (milk)fat, no sugar? Daar zou ik het ook moeilijk van krijgen hoor.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s