Zwanger in Corona tijden

Het is vrijdag 10 juli, 16u.

Ik ben 39 weken zwanger. Met alles wat daarbij hoort.

Sinds een week is mijn verlof begonnen, en dat was geen dag te vroeg. Ik heb me echt al aan mijn voornemen kunnen houden: 1 dingetje per dag doen of regelen, en verder Netflix en dutjes.

Iedere vrouw die het meemaakte, kan je vertellen dat zwanger zijn een bijzondere periode is. Het blijft een zot idee dat er een nieuwe mens in je groeit, die op de wereld komt en daar een plaats gaat innemen.

Ondertussen verandert je lijf op meer manieren dan ik kan bijhouden, en eerlijk gezegd gebeurt er toch ook iets in het koppeke– Krullebol zei het nog: ‘mama jij kan niet meer goed nadenken, want babybroer doet dat nu voor jou’.

Als je die periode dan nog grotendeels meemaakt tijdens een pandemie en een lock down periode, wel, dat is wel helemaal speciaal. Een paar voor- en nadelen die in me opkomen.

Voordelen

 • Je hoeft je geen zorgen te maken over elegante zwangerschapskledij, want je kan een hele dag perfect video calls doen met een deftige blouse en je enige nog passende joggingbroek.
 • Je hoeft weinig tot geen verschrikkelijke bevallingsverhalen aan te horen, wat zo’n bolle buik toch lijkt op te roepen in normale omstandigheden
 • Je kan na de middag ook heel even je ogen dicht doen, tenminste, als manlief dan een momentje heeft tussen de vergaderingen om met zoonlief te gaan wandelen
 • Je kan makkelijker eten wat je wilt, je bent toch thuis
 • Dat mijn voeten nu echte olifantenpootjes zijn geworden en ik nog in welgeteld 1 paar sandalen kan, is geen probleem, want ik moet toch amper ergens heen

Nadelen

 • Het is veel lastiger om ervaringen te delen aangezien het voor anderen – die enkel je hoofd zien tijdens meetings – makkelijk is om te vergeten dat je zwanger bent. Ik verdenk een goeie vriend ervan echt totààl geen idee meer te hebben van dit gegeven.
 • Het kan ook wel eens leuk zijn om een waarderende blik te krijgen op straat, bij het showen van je bolle buikje. Tenzij je natuurlijk amper op straat komt…
 • Ondanks het feit dat zwangere vrouwen niet in de risicogroepen zaten, bracht het toch wat extra stress en onzekerheid met zich mee
 • De combinatie thuiswerk+kleuter+huishouden+zwanger kostte meer energie dan ik te geven had. Maakte dat ik veel minder met Krullenbol heb kunnen spelen/knutselen/bakken dan ik wilde, omdat ik ’s avonds vaak kotsmisselijk op de zetel lag, klaar om om 20u mijn bed in te rollen.
 • Het feit dat je makkelijker kan eten wat je wilt, maar mijn zwangerschapssporten (krachttraining + yoga) niet doorgingen, is mijn gewicht niet ten goede gekomen. Of net wel, het is maar hoe je het bekijkt…
 • Misschien lag het aan de hormonen, maar ik kon echt niet goed tegen alle stress en kwalijke berichtgeving en heb dan ook weken niet naar het nieuws gekeken

Het is wat het is natuurlijk, en ik ben al heel gelukkig dat als onze beeb zijn intrede maakt, manlief gewoon onze Krullenbol thuis kan gaan ophalen en die op bezoek mag komen.

Al de rest… zien we dan wel weer!

6 gedachtes over “Zwanger in Corona tijden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s