Fabulous 40 – update 4

Duuuuus interessante wending, in plaats van gewoon een week na de vorige update verder te gaan, kwam er opeens vanalles tussen en voila, we zijn een week of drie later. De eerste update vind je hier, de tweede hierzo, en de derde onder dit streepje.

Op dit moment doet Krullenbol een superzeldzaam dutje (wat wel betekent dat hij vanavond tot pakweg 22u30 tamboer zal maken), en werkt mijn computer eindelijk nog een beetje mee (af en toe zakt die af naar het jaar 2000 en wordt die zooooo langzaam dat je letterlijk minuten moet wachten om ook maar een site of een Word document open te doen. Dat werkt niet bevorderlijk op mijn motivatie om dingen te schrijven, dat geef ik toe).

Maar goed, maar goed, genoeg gezeurd, ik heb mijn 40 goeie daden (of daadjes) tot een mooi einde gebracht dus hier is het laatste lijstje!

Dag 29: 22 januari – Soep maken voor iemand die het kan gebruiken

Ik maakt graag soep. Dat geeft me altijd het gevoel dat ik goed bezig ben, haha. Ik gaf een extra portie aan een collega die per ongeluk niet genoeg eten mee genomen had.

Dag 30: 23 januari – Een pakketje maken voor een leerkracht

Geregeld check ik op school of er nog knutselmateriaal gebruikt kan worden, bijvoorbeeld onze lege eierdozen, maar vaak ook gekleurd papier of ander leuks. Met 36 kinderen in de klas gaat het materiaal er vlotjes door, dus alle beetjes helpen, toch?

Dag 31: 24 januari – Breng speelgoed naar de kringwinkel

Oud speelgoed in de kelder? Via de kringwinkel heeft een ander er ook nog plezier aan!

Dag 32: 25 januari – Bedank je postbode

Zij zorgt er toch altijd voor dat onze pakjes mooi aankomen, dus ze kreeg een pakje macarons als klein bedankje voor de goeie service. Ik geloof niet zo in het credo ‘het is toch die persoon zijn job, dus het is normaal dat die dat goed doet’. Iedereen krijgt graag eens wat waardering!

Dag 33: 26 januari – Ga ploggen

Ken je het concept van ploggen al? Het is heel eenvoudig: volgende keer dat je een wandelingetje maakt, neem je een vuilniszak mee. Onderweg raap je het vuilnis dat je tegenkomt op. Zo heb je beweging én zorg je een mini beetje voor het milieu.

Dag 34: 27 januari – Stuur iemand een bon voor een avondje/namiddagje babysitten

Al hoop ik dat ze het ook zouden vragen mocht ik geen bon sturen, haha.

Dag 35: 28 januari – Stuur een bedankmailtje naar iemand die in het verleden écht een verschil maakte

Duidelijk, toch? Ik stuurde een mailtje naar iemand waar ik altijd terecht kon toen ik ziek was. Dat maakte de boel toch echt een beetje draaglijker.

Dag 36: 29 januari – Stort iets voor het goede doel

Ik luisterde naar een podcast over sterrenkindjes (ja, niet zo vrolijk, ik weet het) en hoorde over ‘Boven de Wolken‘, een vereniging die een (gratis) fotograaf stuurt na de geboorte van kindjes die het niet haalden. Ik vond dat zo een mooi initiatief, dat ik een kleine storting deed.

Dag 37: 30 januari – Zorg dat iemand bloed geeft

Jij! Hey jij! Hoe lang is het geleden dat jij nog bloed gegeven hebt? Wat? Zo lang? Nog nooit? Er is echt niets aan, maar het kan zo een groot verschil maken! Je hebt er amper last van, het duurt maar een paar minuten en je weet dat je super goed bezig bent.

Ik mag niet meer, helaas, maar ik wil meekomen en uw polleke vasthouden en ‘YOU ROCK‘ roepen en koekjes en cola aanslepen, want die krijg je daar allemaal gratis. Wat denk je?

Dag 38: 31 januari – maak kraamkost voor iemand

Als je net bevallen bent, dan staat je hoofd niet naar koken, zoveel is zeker. Dat iemand je dan een ovenschotel met wat lekkers brengt, is zo aangenaam. Ik maak er ook standaard semi-gezonde koekjes bij.

Dag 39: 1 februari – Help een handje op school

Jaarlijks is er een spaghettidag op school. En jaarlijks zoeken ze mensen om mee te helpen, o.a. door een kookpakket klaar te maken. Ik waagde me aan 4kg gehakt en was er even zoet mee!

Dag 40: 2 februari – trakteer!

Wat denk je? Ga je ook aan de slag?

3 gedachtes over “Fabulous 40 – update 4

  1. Ik heb vorige week een bejaarde man geholpen in de Delhaize. T was gewoon maar iets scannen voor hem en hij was zo dankbaar. Zotjes dat je met zoiets kleins iemand zo blij kan maken. Je acties inspireren me alleszins wel!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: 40 before 40 – de afrekening – Boston, baby!

Plaats een reactie