De koffie tag: 10 vragen over koffie

Ik heb een hartbrekende beslissing genomen – ik ga minder koffie drinken. Valt samen met een aantal andere aanpassingen die ik wil doorvoeren in mijn eetpatroon. Alles voor de gezondheid he.

Maar onze maandelijkse koffie klasj zal zeker nog doorgaan, beloofd!

Om het ‘afscheid’ wat minder bitter te maken, vandaag de koffie tag: 10 vragen over koffie. Viel ik echt in de pot als kind, of is dat maar een mythe?

 1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Ik denk dat ik ongeveer 12 was, en om de één of andere reden wilde ik graag koffie lusten. Maar dat viel zwaar tegen, dus ik deed er een sloot melk en een berg suiker bij. Dan vond ik het nog te harden, vooral met een witte boterham met kaas erop (Jaaaaa… ik weet ook niet waarom).

 1. Met wie drink jij graag koffie?

Met mijn man, al drinkt hij zelf geen koffie. En met een goeie vriend, die in Mexico woont, dus als hij dan eens langskomt, is het liters aanslepen.

koffie1

 1. Op welke momenten van de dag drink je koffie?

Ik denk dat ik hier geen grote verrassingen ga vertellen: ’s morgens! Eigenlijk probeer ik na de middag geen cafeïne meer te drinken, tenzij ik echt vreselijk moe ben.

 1. Wat is je favoriete koffievariatie?

Een gewone cappuccino (met melkschuim, natuurlijk) smaakt altijd, maar als er tijd is voor een verwennerijtje, dan graag een latte met vanillesiroop (in de ideale wereld heeft deze dan ook 0 calorieën).

koffie3

 1. Wat is je favoriete koffiemerk?

Niet zozeer een merk, maar wel een soort koffie(boon): Maragogype! Een hele grote boon, ook wel olifantsboon genoemd, met een milde smaak en een laag cafeïnegehalte.

coffee-bean-507411_1280

 1. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Ik wil gerust eens afwisselen, maar ik ben wel een moeilijke klant!

 1. Heb je aparte soorten soorten/smaken in huis voor je gasten?

Ik heb op een bepaald moment een jaarvoorraad Senseopads gewonnen. Dat waren 36 zakjes (en meer dan 900 pads, dus dan kan je al rekenen hoeveel ze dachten dat ik dronk op een dag). De sterkere smaken, zoals espresso, lust ik zelf niet, maar hou ik wel in de kast voor liefhebbers.

 1. Waar koop jij je koffie?

Gewoon in de Colruyt.

 1. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Het liefst in één van mijn favoriete kopjes (want JA, dat maakt uit), met een opgeklopt wolkje warme melk erin. Als het snel moet gaan (en manlief niet in de buurt is om dat wolkje op te kloppen, want ja, die schat doet dat voor mij al lust hij zelf geen koffie), gewoon met een scheutje amandelmelk.

 1. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Eigenlijk gewoon mijn ontbijtje van zelfgemaakte granola, fruit en yoghurt. Maar een kokosrotsje is ook niet te versmaden!

 koffie2

Ik vond deze tag bij haremaristeit.nl.

 

Ben jij een koffielover? 

17 gedachtes over “De koffie tag: 10 vragen over koffie

 1. Wat een leuke tag! Die ga ik onthouden en eventueel eens overnemen. Ongelooflijk veel succes ook met dat minder koffie drinken. Ik heb dat gedaan toen ik zwanger was, maar nadien ben ik toch terug bezweken 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo leuk deze tag. Even over nadenken. Want wij kopen de zeer standaard koffie in de Colruyt maar mogelijks bestaat er dus veel beter. Mag ik nog een vraagje bijstellen? Hoe maak jij je koffie? Is dat via senseiomachine, klassieke koffiezet, …?

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb ooit een senseo switch gekregen om te reviewen – dat is een toestel dat gewone pads kan gebruiken, maar ook filterkoffie kan zetten. Ik zweer eigenlijk bij filterkoffie, slow coffee noemen ze dat nu dan- zo wordt alles weer hip natuurlijk. Enkel als ik het bij één klein kopje wil houden, of als iemand anders één kopje wilt, gebruik ik de pads. Maragogype kan je ook kopen in Colruyt, maar enkel de bonen en ik ben dan weer te lui om ze te malen. Ik zou het nochtans beter doen want de smaak is écht mijn ding (zacht, niet bitter, lekkere nasmaak).

   Geliked door 1 persoon

   • Dat doet me er aan denken dat mijn ouders hun bonen nog zelf maalden (in the good old days of real slow coffee). Je giet de filterkoffie toch niet zelf op hé? 😉

    Like

 3. Ik heb ook zo’n Senseo Switch. Meestal drink ik pads, maar als het lief hier is (grote koffiedrinker) is het filterkoffie. Hij gebruikt de filter van de Switch en kookt water met de waterkoker en stiekem gaat dat veel sneller dan het toestel zijn werk te laten doen. Om nog maar te zwijgen van welke lompe kan daar bij is zeg. Ik kan daar niet mee gieten zonder te morsen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb ook al vaak geprobeerd het manlief aan te leren, maar dan geef ik hem iets met zoveel melk en suiker en slagroom dat het de naam koffie amper waardig is, en dan zegt hij ‘mjaaaa…smaakt toch te veel naar koffie!’. Hij lust ook geen mokka dingen btw. ’t is dus een echte ‘hater’ 😀

   Like

 4. Pingback: 10 vragen over desserts – Boston, baby!

 5. Pingback: De koffietag: tien vragen over koffie – Satur9's World

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s