Vijf op vrijdag: wat ik niet snap

Screen Shot 2017-06-16 at 22.35.33

Zo. Die vijf dagen zijn achter de rug. Een zonnig weekend lacht ons toe. Alles waar ik over piekerde, werd weggewassen samen met het zand tussen zijn teentjes.

Dat ‘gaan-slapen-ritueel’ wordt hoe langer hoe meer een zenmomentje. Met de zoon in ons ‘gjote bedje’ liggen en verhaaltjes lezen, diertjes aanduiden en me verbazen dat hij het ‘nij-paajd’ en de ‘neuze-hone’ al kent.

Schateren wanneer ik doe alsof ik slaap, en hij dan zijn neus tegen die van mij drukt- beste manier om gewekt te worden, ik zweer het je, zelfs uit een fake-dutje.

 

Hoe iemand ooit een kind kan kwetsen, is één van die vele dingen die ik niet snap. Maar goed, ik snap dan ook zo veel niet – vaak ook lichtere zaken dan oorlogen, racisme en elkaar de duvel aandoen. Vandaar, voor deze vijf op vrijdag: wat ik niet snap.

 

 1. Objectief onnozele reclames. Ongetwijfeld is er heel wat marketingbudget naar die reclames gegaan. Dat idee is goedgekeurd door tientallen mensen. En dan eindig je je duurbetaalde spot met: ‘en dan ga je naar de Pearl. Duu-hhuh’. Is het de bedoeling dat dat ‘hip’ overkomt ofzo?
  Of ‘P&V. Wij delen alles met u. Zelfs onze winst’ –> Dude, ik hoef echt niet alles van je, en je bent wettelijk verplicht je winst te delen met je klanten.
  Of reclame voor de Lijn – wie neemt er nu vaker de bus omdat de Lijn reclame maakt? Dat ik niet meer 3 keer langer moet reizen met het openbaar vervoer dan met de wagen, dát zou mij overtuigen.  ‘Laat je stress thuis’ zeggen ze dan.

.

 1. Kleine pakjes pampers. Voor baby’s die maar af en toe een kakske doen? Ja, voor peutertjes die bijna zindelijk zijn, snap ik dat je geen stapels meer aansleept. Of als je kindje misschien bijna de volgende maat nodig heeft. Of als het anders niet in je fietstas past, en je écht geen reserve meer hebt. Maar dat zijn toch kleine minderheden. Je betaalt meer per stuk, en je staat vaker in de winkel. Snap er niks van.
  bol
  .
 2. Skinny zwangerschapsbroeken. Ik heb nu zelf niet meteen het model om een skinny te dragen, zwanger of niet. Maar hoe irritant was het om op zoek te gaan naar zwangerschapskledij. Eigenlijk wil je alleen iets dat aangenaam zit, en als het kan nog een beetje elegant is ook. Om je dan met je zwangere lijf in zo’n spannend geval te gaan hijsen-  wandel je buiten als een olijf op pootjes.
  .
 3. Fietsers die zonder licht fietsen, in de winter. Liefst zijn ze nog volledig zwart gekleed. Met die lichtjes van tegenwoordig moet je niet eens harder trappen zoals met een ouderwetse dynamo. Mannekes, ik weet dat de automobilisten allemaal geschifte nutcases zijn maar (1) je bent écht écht écht niet te zien en (2) ik weet dat het een zot concept is, maar voorrang van rechts GELDT OOK VOOR JOU.
  .
 4. Het nieuwe mobiliteitsplan in Leuven. Krijg er kop noch staart aan. Iedereen langs dezelfde straatjes proppen, en dan de verkeerslichten – bewust- uitschakelen. Ook heel fijn voor onze slechtziende wandelende medemens die zonder gevaar voor eigen leven het kruispunt wenst over te steken – dat kan dus niet, tenzij met hulp. En gebeurt er iets, zoals gisteren, in die enige ‘uitgangsweg’, ja dan is het hek natuurlijk helemaal van de dam. En dan is het centrum opgedeeld in verschillende gekleurde zones. Da’s toch ook alleen maar om te kunnen laten weten ‘dat je stond aan te schuiven in de blauwe zone’.

circulatieplanlus_0 

.

Hors categorie: Trump.

Maar ja, wie snapt die mens? Hijzelf in elk geval helemaal niet, zo lijkt het.

Zijn er dingen die jij echt niet snapt?

 

17 gedachtes over “Vijf op vrijdag: wat ik niet snap

 1. Ik snap je helemaal! Met zwangerschapskledij en pampers heb ik geen ervaring, maar met de rest wel. Laat je stress thuis als je met De Lijn reist? Die hebben zeker zelf nog nooit de tram genomen in de avondspits. En het mobiliteitsplan van Leuven is precies al frustrerend uitgewerkt als dat van Gent. Ik snap het ook allemaal niet hoor, ik zeg altijd dat mijn verstand voor zo’n dingen te klein is 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Snap ze alle vijf! Wat Leuven betreft … ik doe gewoon de Blijde Inkomst tot aan Ladeuzeparking en de rest te voet. Of met de bus. Zelfs de hors categorie ‘snap’ ik tot op zekere hoogte. Het is te zeggen, begrijpen hoe je zo kan zijn, doe je als normale mens nooit, maar als je weet hoe narcisme werkt, herken je de patronen in zijn gedrag. Bad! Very bad!

  Like

 3. Volledig eens met Leuven. Als voetganger “snap” ik dat ook niet. Heb ik nu voorrang of niet? Intussen al drie keer bijna van mijn sokken gereden. Ik denkt dat ze Leuven bedoelen met “an accident waiting to happen”…

  Geliked door 1 persoon

  • In de eerste dagen na invoering stond er een agent naar bepaalde fietsers te roepen ‘GE HEBT VOORRANG’. Kwestie van duidelijk te zijn. Ik dacht dat het een heel onfortuinlijke en gevaarlijke samenloop van omstandigheden was, dat de lichten net die dag stuk waren. Maar nee, ze waren expres uitgeschakeld.

   Like

 4. Leuk item “Vijf op vrijdag”. Met de skinny en pampers heb ik geen evaring. Wel met fietsers in de winter zonder licht. Al moet ik zeggen dat ook wandelaars beter een lampje om de arm kunnen doen. Erg gevaarlijk ook.

  Ik ga je Blog volgen.
  Groetjes Jeanine.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hoe ouder ik word hoe minder ik snap van wat er zo rondom ons gebeurt: geweld, terreur, racisme, milieuvervuiling, consumptiemaatschappij, ongezonde keuzes enz …

  Om nog maar te zwijgen van politiek …

  Like

  • Ik snap dat het op bepaalde plaatsen makkelijker wordt voor fietsers, maar tegelijk is het ook heel gevaarlijk, vanwege de onduidelijkheden, de niet-werkende verkeerslichten etc. Zelfs de brandweer geeft aan dat het gevaarlijke situaties kan opleveren…:/

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s