Mooie liedjes

Mooie liedjes duren niet lang, wordt wel gezegd. Best wel negatief, en ergens ook vreemd – duren lelijke liedjes dan langer? Of lijken ze lelijker omdat ze langer zijn? In elk geval, ik heb het gevoel dat dat niet klopt.

 

Mijn laatste werkdag op kantoor was 25 maart 2015. Toen maakte ik mijn bureau leeg, zocht een betrouwbare ‘plantensitter’ en liet de deur achter me dichtvallen met een dubbel gevoel. Er stonden me spannende maanden te wachten. Niet alleen was ik 39 weken zwanger, in de zomer zouden we voor een jaar naar Boston verhuizen, zodat manlief daar zijn onderzoeksdromen kon gaan uitvoeren aan Harvard. Ik en kleine puk zouden meegaan, ik nam een jaar tijdskrediet, we zochten een appartement over Skype en tot zover hadden we dat eigenlijk gepland.

 

Kleine puk diende zich netjes op zijn uitgerekende datum aan. Dat puntueel zijn heeft-ie al zeker van mijn kant van de familie. Ook al was hij op zich een rustige baby met weinig problemen, ik was op 9 juli (einde van de zwangerschapsrust) toch ZO gelukkig dat ik niet opnieuw hoefde te gaan werken – dat ik een week voordien met spoed was geopereerd aan een acute appendicitis, droeg ook wel bij aan dat gevoel.

 

Het jaar Boston trok voorbij zoals te lezen valt in de +80 blogposts die hier verschenen zijn. Het was wennen, het was wel eens tandenbijten, maar het was enorm de moeite waard. Mijn labo was onze living en de speeltuin, mijn onderzoekstopic was onze zoon, en ik leefde maar al te graag als leergierige wetenschapper in the science of baby.

 

Op 16 augustus sta ik weer aan de deur die ik 16 maanden eerder liet dichtvallen. Ja, ik heb er nog steeds gemengde gevoelens bij. Maar de verhoudingen in de mengeling zijn zeker veranderd. Het wordt alweer erg wennen. Watermannen kunnen dat niet goed, blijkbaar. Ik zal mijn kleine ventje missen. Ik zal het (vrij) opgeruimde hoofd missen, misschien moet ik dat maar gaan bewaken. Maar ik heb fijne collega’s en de koffie is er ook niet slecht. Dus wie weet, misschien blijft de melodie me wel bevallen. En anders, als een mooi liedje niet lang genoeg duurt naar je zin, dan zet je toch een ander op?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s