Tekst en uitleg #5: 1000 vragen (of 10)

Vragen aan jezelf stellen, het lijkt iets therapeutisch te hebben. Nadat ik in de rubriek Tekst en Uitleg de vragen uit een online magazine beantwoordde, ging ik op zoek naar nieuwe bronnen. Kassa kassa toen ik het Flow magazine ontdekte dat een lijstje van 1000 vragen aan jezelf heeft laten opstellen. Al zal ik misschien met de eerste 10 beginnen… het is al laat enzo… Vandaag over kusjes geven, huilen en eerste keren!

 

  1. Met wie kan je het beste opschieten?
    Ik kan met veel mensen opschieten, maar mijn man staat wel op nummertje één. Dat zal waarschijnlijk geen verrassing zijn, toch? We kennen elkaar al een eeuwigheid en hij heeft de ‘vervelende’ gewoonte ontwikkeld te zien wat ik denk nog voor ik het gezegd heb.
    .
  2. Waar besteed je veel tijd aan?
    Aan mijn werk, aan mijn gezin, bezig zijn met eten (plannen, kopen, dromen over, klaarmaken, eten), aan sociale media (helaas) en een beetje te weinig aan slaap.
    .
  3. Om welke grappen kan je heel hard lachen?
    Taalgrapjes vind ik meestal wel leuk, of grapjes waarvan ik de clou echt niet zag aankomen.
    .
  4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
    Ik doe eigenlijk heel veel voor het eerst, nu ik erover nadenk. Ik ben voor het eerst met mijn metekindje naar Londen geweest, ik heb mijn lieve zoon voor het eerst drie dagen bij de papa gelaten (ik tel even mijn ziekenhuisbezoek na de appendicitis niet mee), ik heb voor het eerst een Iphone gekocht, en heb dan ook voor het eerst aan Siri gevraagd een bericht voor me te schrijven.
    .
  5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?
    Neen, alleen bij mijn man, en een handvol vrienden. Dat is geen bewuste keuze, maar zo is het wel.
    .
  6. Waar bestaat je ontbijt uit?
    Ik probeer wat af te wisselen, maar meestal bestaat mijn ontbijt uit een kop citroenthee, 30 gram muesli, alpro sojayoghurt en stukjes fruit.
    .
  7. Wie heb je het laatst een kus gegeven?
    Ik gaf manlief een kusje voor hij ging joggen, en zoonlief kreeg een slaapwel kusje.
    .
  8. Waarin lijk je op je moeder?
    Als ik de oude foto’s mag geloven, haar krullen. En nu ik zoonlief heb om het te testen, haar geduld met haar kinderen. En ik hoop ook haar doorzettingsvermogen, de kracht om je hoofd recht te houden, ook als het moeilijk gaat.
    .
    quote
  9. Wat doe je als je ‘s ochtends wakker wordt?
    Twee mogelijkheden: Ik zet de wekker af (want die staat aan mijn kant), en ga naar beneden om de ontbijttafel te dekken. OF: zoonlief is wakker voor de wekker, dus ik ga hem uit bed halen, en ga met hem naar beneden om een flesje te maken en te geven.
    .
  10. Ben je een goede voorlezer?
    Ja, dat denk ik wel – ik doe het ook heel graag, en zowel kinderen als volwassenen hebben nog geen klachten geformuleerd. In een pre-CD-tijdperk heb ik voor een neefje een cassette vol gelezen met boekjes van Nijntje en Betje Big. Hoe moe ik ook ben, een verhaaltje moet altijd kunnen.

 

voorlezen

bron: brabbels.com

5 gedachtes over “Tekst en uitleg #5: 1000 vragen (of 10)

  1. Pingback: Corrigendum: trop is te veel – Boston, baby!

  2. Pingback: Tekst en uitleg #6 – Boston, baby!

  3. Pingback: Tekst en uitleg #7 – Boston, baby!

Plaats een reactie