Koffieklasj – juli ’22

Ik was helemaal van plan om de Koffie Klasj de hele zomer te laten overspannen, je weet wel ‘twee voor de prijs van één‘, juli en augustus samen. Maar toen besefte ik dat er eigenlijk best wel wat te vertellen valt – het zou nogal een epistel worden. Daarom splits ik het toch even op, en start ik met de zonovergoten julimaand.

Dus zet je, op het terras waar het momenteel zalig toeven is. Je kan nog kiezen tussen ons buitensalonnetje, of gewoon effectief gaan chillen in de hangmat. Ik zeg het je, een aanrader!

Familie en vrienden

Het is eigenlijk wel waar, het voorjaar was redelijk druk, enfin, vooral bij manlief dan. Dat eindigde in een climax waarbij er 650 examens diende verbeterd te worden op twee weken, zonder dat hij daar bijzonder veel tijd voor vrij had gelaten in zijn agenda. Een fout die hij geen twee keer zal maken, want my god, dat werden dus bijzonder veel late avonden tot 2 of 3u ’s nachts. Gelukkig kan hij daar beter tegen dan ik, …

We keken dus allebei uit naar wat ‘stilvallen’ en tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Dat begon goed, met een uitstapje met de schoonouders en alle (schoon-)zussen met hun gezin naar de Efteling. Het was vijf jaar geleden dat we het magische land bezochten, en toen was het slecht weer en was Krullenbol heel angstig. Wat een verschil met deze heerlijke julidag, waarbij de kleine neefjes en nichtjes leut hadden terwijl de oudere kinderen al eens een achtbaan aandurfden.

Er volgden nog een aantal fijne brunches, lunches en diners bij vrienden en familie (het lijkt nu alsof we een maand niet hebben thuis gegeten haha).

Werk

Zoals gezegd ging het er bij manlief een stuk rustiger aan toe, al waren er natuurlijk nog steeds de altijd-wat-heftige-laatste-dagen-voor-de-vakantie.

Ik studeerde voor mijn examen van Expert Hoogbegaafdheid in oktober, en startte een traject bij een business coach, kwestie van goed na te denken over mijn aanbod e.d. Het wordt steeds concreter wat tegelijk super leuk en super spannend is. Naar het schijnt is dat het teken dat ik op de goeie weg zit.

Ook had ik een gesprek/sollicitatie met de mensen van Spring-Stof, een ‘externe school’ in Leuven waar kinderen die wat extra uitdaging kunnen gebruiken een halve of hele dag terecht kunnen voor projecten en verdieping. Vanaf eind september kan ik daar een halve dag in de week aan de slag, bij de groep van de eerste graad SO voor natuurwetenschappen. Ik kan bijna niet wachten daar mijn tanden in te zetten.

Feestje

Onze kleinste spruit werd twee, en we konden dat op het nippertje vieren – we zaten nl in de week ervoor met een corona besmetting, onze eerste sinds de start van dat hele C-spel. Ik had al alles geannuleerd, met enorm veel spijt in het hart, want in de zomervakantie krijg je niet zomaar iedereen opnieuw bij elkaar… tot we de dag voordien allen opnieuw negatief testten, en besloten het feestje in de tuin toch te laten doorgaan.

Er is iets magisch aan verjaren in de vakantie, wanneer je buiten kan vieren, met de zon op je snoet. Ik, als februari-kind, (GO WINTERBABIES) geef het niet graag toe, maar ja,…. het heeft wel wat.

(Alleen jammer dat de helft van de familie al zo in vakantiesferen zit, dat een verjaardag al eens vergeten wordt).

Denemarken

De tweede helft van juli hadden we dan officieel vakantie en die brachten we door in Denemarken. Het was de eerste keer dat we ons met de twee pagadders aan zo een lange rit waagden, en het viel eigenlijk heel goed mee.

In Denemarken was het doel om

  • te chillen
  • onze vrienden te bezoeken die daar een wijngaard (euh ja, for real) begonnen zijn
  • wat uitstapjes te doen naar Roskilde en Kopenhagen
  • door te rijden naar Legoland en Legohouse

Deel 1: redelijk gelukt. Al sliep Kleine Broer in het begin echt niet geweldig, en kregen Manlief en ik wel zo een beetje het gevoel van ‘help, we hebben gewoon ons hele hebben en houden 1000 km naar het noorden verhuisd.’ Pas naar het einde toe kon Manlief alles een beetje loslaten.

Deel 2: Helemaal geslaagd. Het was de eerste keer dat we de wijngaard met onze eigen ogen konden zien, en oh my god, het is toch nét een tikje anders om tussen 15 000 wijnranken te staan, op een glooiende heuvel aan een fjord, dan dit op foto te zien. We gingen een paar keer langs bij de vrienden en de jongens mochten zelfs eens mee rijden met de tractor! (Wat maakt dat Kleine Broer nu bij elke tractor zegt ‘is taktor van Esben’.)

Deel 3: bwa. De uitstapjes vielen wat tegen – in Roskilde is bitter weinig te zien, behalve over de viking boten. Maar Krullenbol kent de vikings nog niet, dus ja, dan zie je een halve boot staan he. En op de dag dat we naar Kopenhagen gingen, was het weer net minder. Plus, we vonden geen huurfietsen meer en zagen zo ons plannetje ook mooi in het water vallen. Ik bezocht Kopenhagen al verschillende keren met veel plezier, maar het was gewoon ons dagje niet.

Deel 4: Dit maakte de vakantie echt helemaal geslaagd. We reden 300 km naar het Oosten, richting Billund, en we bezochten eerst Legohouse, en dan Legoland.

Legohouse is in feite een groot gebouw met ontzettend veel legosteentjes in. Je kan er dus echt vollenbak bouwen, maar ook een stop motion maken met je figuurtjes, je bouwsel laten dansen als jezelf, je zelfgebouwde auto een raceje laten doen… Beide jongens hadden het ontzettend naar hun zin.

Legoland is eerder zoals de Efteling, een pretpark waar er ook wel wat te zien valt. Wat me ontzettend meeviel, was dat er zowel voor de 2-jarige als voor de 7-jarige voldoende entertainment was voor een volledige dag. En dan zijn we nog een heel deel niet gaan bekijken, wegens (nog) te enge achtbanen. Het weer was heerlijk en de wachtrijen waren heel goed te doen – een topdag!

En toen reden we vlot naar huis en was de eerste maand van de zomervakantie voorbij! De tweede helft beloofde nog wat te worden, want er stond een pittige opleiding op het programma voor mij. Maar uiteraard afgewisseld met heel wat plezier!

Gingen jullie op vakantie deze zomer?
Advertentie

3 gedachtes over “Koffieklasj – juli ’22

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s