Als je baby 2 jaar wordt

Ik ben met 17 dingen tegelijk bezig, maar toch (of misschien net daarom) dwarrel ik door de foto’s op mijn computer. Jouw guitige oogjes vallen meteen op.

Wat ben je al veel veranderd. Ongelooflijk. Kijjjjk, hier was je 10 maanden! Krullenbol geeft je eten! Moh zie, dit is een jaar geleden! Toen had je nog zo een rond bolletje!

Vergeef me, lieve schat, op dagen als deze word ik al eens wat emotioneel. Je weet wel, van die dagen dat je baby 2 jaar wordt.

Ook al heb ik het typische ‘ik kan niet geloven dat het twee jaar geleden was dat je geboren werd en ik jou voor het eerst zag‘- gevoel, tegelijk is het ook maar ‘juist’ dat je 2 wordt. Wat jij al allemaal kan, ik sta daar zo vaak van te kijken! Dat hoort inderdaad bij een 2-jarige!

Je lijkt op je broer, tuurlijk, maar je bent ook zo anders! Veel sneller met praten, bijvoorbeeld, al kan dat natuurlijk heel goed net aan de hulp van die broer gelegen hebben. ‘Ikke kan bal ni pakke, mama, jij doen‘. Hoe zalig dat je je zo kan uitdrukken en wij je dus zoveel makkelijker kunnen helpen met wat je nodig hebt.

Tegelijk is je humor volop in ontwikkeling, en hebben we al onze eigen mopjes, zoals wanneer ik de namen van de andere kindjes in de crèche vraag, en jij bij iedereen die ik aanwijs je eigen naam geeft. Heet iedereen dan ‘Kleine Broer’? En jij dan met zo’n grote smile ‘JA’.

Hoe je zo een buitenkind bent geworden, weet ik niet goed (ik ben het zelf nl. niet bepaald), maar het is heerlijk te zien hoe je wilt gaan fietsen, naar de koetjes kijken, en met wat voor een sérieux je een schaap nadoet (‘sjaapje ni ‘mééééé’ mama, sjaapje ‘BEEUH‘)- (want geef toe, een volwassen schaap dat blaat niet liefelijk, dat is precies gigantisch aan het boeren met momenten).

En sjotten natuurlijk. Met broer, met papa, met mij (allez, en met een bal). En met een precisie waarvan ik maar kan dromen!

Je bent een zalig kind en ik hoop dat je voelt hoe hard wij genieten van jou in ons leven. Hoe ik soms met jou in de zetel Nijntje zit te kijken en nog altijd niet goed kan geloven dat ik hier mag zitten, met zo een prachtige wittekop die zachtjes mijn hand vasthoudt.

Gelukkig verjaardag mijn engeltje. Jij maakt ons plaatje compleet.

3 gedachtes over “Als je baby 2 jaar wordt

  1. Pingback: Koffieklasj – juli ’22 – Boston, baby!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s