Fabulous 40 – update 2

Hello hello, het is van onder een berg gebruikte zakdoeken en bij een kop dampende thee dat ik de tweede update van mijn ‘40 before fabulous 40‘ beschrijf. Ik ben geveld door een virus of twee, drie, kwestie van geen half werk te doen – je kent mij he!

Maar dat neemt niet weg dat er toch weer een kleine ‘random act of kindness’ is gepasseerd de voorbije week (hier is de eerste update hierover). Hierbij mijn lijstje!

DAG 8 – 1 januari: Stuur een leuk postpakket naar een vriend

Of wat dacht je van een enveloppe met twee tabletten speciale chocolade, naar onze vrienden in Frankrijk?

Dag 9 – 2 januari: Steek een lief briefje in een bibliotheekboek

Dat zou mij doen glimlachen, in elk geval.

Dag 10 – 3 januari: Post kaartjes naar wie dan ook

Ik had het makkelijk, ik geef het toe – met kerst en nieuw een kaartje sturen, dat gaat sowieso. Maar waarom ook niet eens een kaartje sturen voor een verjaardag (toch leuker dan een smsje?), een speciale gebeurtenis, of gewoon zomaar om te zeggen dat je die persoon apprecieert? Ik vind snail mail nog altijd een cadeautje.

Dag 11- 4 januari: Schrijf opbeurende/lieve briefjes en laat ze ergens achter

Zoals jullie misschien wel weten, zing ik in het koor dat momenteel de Lotto Arena onveilig maakt samen met Bart Peeters. Ik liet een hoop post-itjes met ‘Go Go Go’ en ‘Jij gaat dat goed doen‘ en dergelijke achter in de loge. Voor wie wel een steuntje kon gebruiken.

Dag 12: 5 januari: Steun een student

De studentjes zitten nu allemaal ferm te blokken en kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Ik stuurde motivatiekaartjes naar een vriendin, die met een eerstejaars studente zit. Kan zij ze gebruiken indien nodig! Of breng wat comfort food, of misschien net vers fruitsap?

Dag 13: 6 januari: Steek een lief berichtje in een brooddoos

Dat hoeft geen uitleg, zeker? Krullenbol kan natuurlijk nog niet lezen, dus in mijn geval was het een tekeningetje.

Dag 14: 7 januari: Kook voor iemand die je niet kent

Misschien kook je wel eens te veel, of misschien kan je het eens bewust doen. Er zijn veel mensen die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen, en je kan die maaltijd weggeven via verschillende groepen op Facebook zoals ‘Gift‘ en ‘Zonder honger naar bed‘. Hoef jij niets weg te gooien, en maak je iemand blij. Dubbel win!

14 gedachtes over “Fabulous 40 – update 2

  1. Pingback: Fabulous 40 – update 3 – Boston, baby!

    • Ja, exact zoals je het zegt, je geeft aan in de groep in welke regio, en geeft je adres uiteraard alleen via privébericht aan een geïnteresseerde. Die brengt een potje mee en kan zijn maaltijd komen afhalen.

      Like

  2. Pingback: Fabulous 40 – update 4 – Boston, baby!

  3. Pingback: 40 before 40 – de afrekening – Boston, baby!

Plaats een reactie