Koffie Klasj- december ’19

Ahh, mijn lieverds, wat fijn om jullie weer te zien!

Een maandoverzicht van december, dat heeft al gauw een dubbele functie he. Het is toch ergens normaal dat je ook nog wat verder terugkijkt, op het hele jaar.

Maar goed, voor we beginnen te mijmeren en al – wat kan ik je schenken? Ik heb niet-alcoholische bubbels gekocht, maar eerlijk is eerlijk: dat smaakt toch allemaal naar appletiser, je weet wel, van dat sprankelend appelsap. Niks tegen appletiser, maar zo zoet he!

En verder heb ik nog wat overschotjes van de feesten, koekjes, chocolaatjes… het is eigenlijk een goed moment om eens langs te komen, ik heb veel meer lekkers in huis dan anders! En dat moet allemaal op voor we weer gezond gaan doen. Help dus!

Feestjes en uitstapjes

December was een feestmaand in heel wat opzichten. We hadden gewoon opeens een hele agenda vol met leuke uitstapjes en samenkomsten. Hebben jullie dat ook soms, dat je eens met je ogen knippert en je agenda vol gesneeuwd is?

Op 1 december begonnen we meteen met een schot in de roos: we gingen met Krullenbol en zijn beste vriendje op uitstap, niet zomaar, maar met een echte, ouderwetse stoomtrein. En we zaten niet alleen op die stoomtrein, nee, er waren heel wat zwarte pieten aanwezig! Die deelden tekeningen en koekjes uit.

Want we gingen nog iemand anders ophalen met de stroomtrein! Niemand minder dan… de sint!!

Dat één van de pieten heel erg verdacht veel op zijn achterneef leek, had Krullenbol niet door. Hij was SUPER-enthousiast. Het was echt een topdag.

En ooit, toen de dieren nog spraken, was ik de zwarte piet op een familiefeestje met het achterneefje (toen een jaar of vijf denk ik), en herkende hij me ook niet. Hij was zelfs bang van me, haha. Een mooie cirkel die rond is!

Dan waren er nog een aantal hele fijne ontbijtjes met buurvrouwen, lunchkes met collega’s, brunches bij familie en het algemene gevoel dat je omgeven wordt door zoveel warme mensen… heerlijk. December, I love you.

Kerstvakantie

Ik ben twee weken thuis en dat heeft echt wel deugd gedaan. We hebben de feesten vrij beperkt gehouden, maar er wel vollenbak van genoten.

Verbouwingen

Misschien is ‘verbouwingen’ niet het juiste woord, ‘renovatie’ is dat zeker ook niet. We wonen bijna 10 jaar in ons huis, en dat betekent dat er wel een aantal zaken zijn die we misschien al willen veranderen, verbeteren, of nu eindelijk eens deftig afwerken. Daar zijn we dus de nodige offertes en ideeën voor aan het verzamelen.

Ik vind het wel fijn daar nog eens mee bezig te zijn. Sommige dingen zijn gewoon sowieso een goed idee (zonnepanelen bijvoorbeeld), anderen zijn enkel nodig omdat we er zin in hebben (bv: de tegels van de living – die nog perfect OK zijn – vervangen door parket). Wij zijn daar meestal nogal pragmatisch in, maar het is ook wel fijn om eens iets te plannen omdat je het leuker zou vinden, niet omdat het moet.

Werk

Ik spring in januari naar 70%, wat blijkbaar volgens de CM een ‘pretty big deal’ is. Ik kreeg nogal een preek toen ik de aanvraag ging binnenbrengen – ook al werkte ik nu toch ook 60%.

Elke stap naar meer werken is een aanpassing geweest en ik verwacht nu niet anders. Het is ook elke keer goed gekomen, na enkele weken vroeg gaan slapen en prioriteiten stellen.

Maar hey, hoe zijn jouw feesten geweest? Heb je ervan kunnen genieten? Of hoeft die periode niet zo voor je?

14 gedachtes over “Koffie Klasj- december ’19

  1. Ik wens je een fantastisch nieuw jaar! Hier waren de feestdagen zoals verwacht: gaande van gezellig samen tafelen en een avond doorbrengen tot veel te druk om goed te zijn voor mij. Ik ben dus best wel blij dat ze achter de rug zijn en we naar normale dagen terugkeren.

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Koffie Klasj – april ’21 – Boston, baby!

Plaats een reactie