Koffie Klasj – oktober ’19

OOOooohhh oktober, waar ging je toch zo snel naartoe? En waarom heb je je mistroostige neef november binnengelaten? Die mag dan wel starten met een lang weekend, dat maakt al die regen, kou, en algemene triestigheid nog niet goed!

Maar kom! Dat maakt dat ik des te vaker te vinden ben op de zetel onder een dekentje, met een katje naast mij en een kopje dampende thee. Making the best of a bad situation (nee, ik ben geen fan van november, zoals misschien al duidelijk was). Des te meer – nood aan een koffie klasj! Wat drink je? Ik heb appelcake naar het recept van mijn moemoe. Onmogelijk te weerstaan, ik waarschuw je maar al!

Zingen

Ik wil graag starten met het einde – jawel, op 29 oktober stond ik als deel van een 250-koppig koor op het podium van het Ethias Theater, als begeleiding van Frank Vanderlinden, Lady Lynn, K’s Choice en Bart Peeters. Ik weet niet precies hoeveel uuuuuuuren ik heb geoefend in de auto, met behulp van de voorgezongen nummers, maar… het waren er véél (als je zoon van 4 foutloos Afrikaanse teksten begint mee te zingen, dan weet je het wel).

En het was de moeite. Ik vond het zo heerlijk, heb me echt gesmeten, en kreeg er zoveel energie voor terug. Ik heb trouwens een paar vragen gekregen over de organisatie van het ‘In Koor’- concept, je kan alle info terugvinden op www.zaterdagzondag.be

Uitstapjes

We gingen nog eens escaperoomen (of wat is het werkwoord?), en trokken met de hele familie van manlief (50 mensen) op weekend. Het regende héél veel – ja, we hebben in oktober ook wel wat nazomerzon gehad, maar die had duidelijk vrijaf op dat moment – maar het was toch een warm weekend. Genoten.

School

Krullenbol zit in de tweede kleuterklas en so far so good. Ze hebben het twee weken over groenten gehad, met als voorbeelden de aardappel en maïs. Misschien niet meteen waar ik aan denk bij het woord ‘groenten’ maar dit resulteerde wel in een frietjesdag en een popcorndag. 

Ik ben gaan helpen met de popcorndag en bewees met verve dat – jawel – popcorn echt OOK kan mislukken (gelukkig lukte het wel toen zoonlief aan mijn tafeltje stond, eer totaal gered ppfoooeee).

Ik kreeg trouwens het mooie compliment van één van de juffen dat ik een goeie kleuterjuf zou zijn. Prachtig vond ik dat – maar helemaal onterecht, want zo 30+ van die mannekes… ik zou dat niet kunnen, serieus niet. Alle respect!

Werk

De boekenbeurs is van start gegaan – wat maakt dat het druk is op het werk. Maar het lukt. 

Dikwijls. Allez, meestal.

Alleen ja… Soms word ik op zondag een tikkeltje overspannen en ga ik een kléééééin beetje over de rooie als ik denk aan wat er nog moet gebeuren en wanneer ga ik dat allemaal doen en wtf vragen die mij nu weer allemaal en WAAROM KAN IK NOOIT IETS GOED DOEN VOOR DIE MANAGER EN KANIKMIJNJOBEIGENLIJKWELAARRGGGHHHHHHHH.

Nee, maar voor de rest – gaat het goed hoor. 

Denk ik.

Dat zingen heeft serieus geholpen tegen die cortisolpieken. 

Ik heb het al eerder gezegd: het is echt heel moeilijk om te zingen en te piekeren tegelijk. 

Hoe ging oktober voor jou? Vertel er alles over – enneu, wil je ondertussen een bananencakeje?

9 gedachtes over “Koffie Klasj – oktober ’19

  1. Ja, tónnen respect voor kleuterjuffen, amaaaai!
    Mijn schoonmama gaat ook vaak zingen, en volgens haar verlaagt dat de stress enorm. Jammer dat ik het niet kan…
    Wij gaan onverwacht toch naar de Boekenbeurs in het weekend, want ik heb een duoticket gewonnen. Woehoe! Dat zal – ondanks de drukte toch ook wel – een beetje ontspanning zijn, want hier is het ook razend druk op het werk…

    Geliked door 1 persoon

  2. hoe ging oktober bij mij?? euh, waar is intussen november? ‘k heb maar klein beetje achterstand opgelopen wegens drukte en wat cortisolpieken maar ook eind oktober een zeer fijne luie herfstvakantie.

    je zong dus weer samen met een andere kennis van mij in dat koor

    Like

Plaats een reactie