Ontspanning door kleine dingen

Ik wil er niet veel woorden aan vuilmaken, maar ik heb stress.

De kinesiste die voor de derde week op rij probeerde om iets los te krijgen in mijn nek, schouders, en samengevat eigenlijk de hele linkerhelft van mijn bovenlichaam, bevestigde dit.

Ik merk dat ik daardoor snak naar ontspanning. En ik dacht dat ik die kreeg door bijvoorbeeld vroeg te gaan slapen, Netflix te bingen of Pinterest leeg te pinnen.

Vandaag kreeg ik nog een alternatief.

Vandaag was ik thuis, en Krullenbol ook.

We hadden allebei nog eens goed geslapen, dat helpt ook met alles. En het zonnetje schijnt. Ook al gewonnen natuurlijk.

We zijn samen naar de plantenwinkel geweest. Hebben daar een uur rondgecruist om uiteindelijk thuis te komen met een paar potten lavendel, zakjes zaad van pompoen,  verschillende soorten kerstomaatjes, regenboog snijbiet en kruiden, en twaalf aardbeiplantjes.

Oh, en we vonden eindelijk ook tuinhandschoentjes in kindermaat, en bijhorende tuinschoentjes. Kortom, we waren allebei in onze nopjes.

Daarna moest ik bloed gaan laten nemen, zoals ik nu maandelijks moet doen (en niet meer tweewekelijks, zoals het hele vorige jaar het geval was). Dat is twee keer niks, maar toch ook weer een klein effortke om lelijke gedachten weg te duwen (‘wat als…’).

Ik hoorde dat kennissen van ons, die vlakbij wonen, een nieuwe wereldburger hadden thuisgebracht, dus ik maakte twee soorten soep en bakte vrij gezonde koekjes met chocoladestukjes. Kraamkost, dat is toch gewoon de max?

Tussendoor werd er duchtig verpot en gezaaid, in het zonnetje.

Krullenbol vond het super, maar na de eerste 10 potten was het wel genoeg geweest. Ik had er energie van gekregen, zodat bepaalde klusjes in de tuin opeens niet meer onhaalbaar leken – ja, misschien zou ik echt wel eens dat oude bankje afschuren en schilderen. Dat zou zomaar eens kunnen!

Daarna moest er wat grond weggespoeld worden in bad.

En werden soep en koekjes afgeleverd.

Wat een heerlijke, ontspannende dag. En tegelijk heb ik zoveel gedaan!

Mijn schouders voelen alweer een klein stukje lichter. (Kan ook aan de tape liggen natuurlijk, maar ik gok op de Krullenboltherapie).

8 gedachtes over “Ontspanning door kleine dingen

 1. Zalig, met de handen in de aarde! Klinkt best ook nog wel als een drukke dag eigenlijk.
  Hier is het vakantie met de peuter, en er staan ook veel to do’s op het lijstje. Maar ach, we doen ook vooral leuke dingen! De werken in de tuin staan ook nog op de planning deze week 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Ik denk dat het goed is om veel to do’s te hebben, maar ook bereid te zijn ze te laten gaan als er iets niet lukt 😉 Het is wetenschappelijk bewezen dat in de grond wroeten goed is voor het humeur… waarom doe ik dit niet vaker, denk ik dan!

   Geliked door 1 persoon

 2. holy jouw krullebol is groot! ‘k heb duidelijk echt kleine kindjes (dat wist ik al, maar soms valt dat dan weer op).

  vroeg slapen lijkt me nog altijd een goeie strategie tegen stress. Binge watchen is bij mij niet goed.
  Bij mij ook wandelen en effectief kleine dingetjes doen. Met je vingers in de aarde wroeten is altijd therapeutisch :). Daarom dat ik die zelfoogst dingen ook zo therapeutisch vind: wel wroeten maar niet verantwoordelijk voor het succes van de oogst gelukkig :D.

  Doe je ook soms ademhalingsoefeningen? Ik probeer die sinds januari echt meermaals per dag te doen (lukt niet altijd)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s