Regenweer? Tien luchtige Netflix series om te bingen

Als ik één ding kan zeggen over het voorbije anderhalf jaar dan is het: ik had tijd.

Eerst spendeerde ik zo’n 50 dagen in het ziekenhuis (verspreid over 6 maanden): in die uren wilde ik vooral NIET nadenken, afgeleid worden, indien mogelijk opgevrolijkt.

Mijn computer, en dan vooral Netflix, bood uitkomst. Ik had geen zin in zware drama’s, te realistische thrillers of ingewikkelde plots. Ik wilde vermaakt worden, ontspannen.

Ik volgde de tips van een paar vrienden en heel wat interessante, vrolijke series passeerden de revue. En omdat iedereen wel eens een dag heeft waarop het allemaal wat grappiger en luchtiger mag:

Mijn top 10 van grappige series op Netflix

(Nota: oorspronkelijk ging het een lijstje van 5 zijn maar ik besefte dat er wel meer pareltjes ontdekt waren.)

  1. The Good Place (IMDb 8,2/10)

Kristen Bell en Ted Danson in een onwaarschijnlijk van de pot gerukt plot, nl. hoe ziet de hemel eruit, wordt je echt gekoppeld aan je soul mate en waarom verkopen ze op elke hoek frozen yoghurt? Zeker in het eerste seizoen zijn de plot twists geweldig en vrij onvoorspelbaar.

Yes please: je van creatieve, grappige series houdt, waar niets is wat het lijkt

No thanks: als je Ted Danson al niet kon uitstaan in Cheers of je je series graag lineair en logisch heb

2. Jane the Virgin (IMDb 7,8/10)

Een rasechte telenovella, ofte Spaanse soap, die ondertussen het genre zelf wel stevig op de korrel neemt. Het verhaal start wanneer een Jane, een 23-jarige Latina maagd, per ongeluk wordt geïnsemineerd door haar gynaecologe die een drankprobleem heeft.  

Yes please: Als je stiekem van soaps houdt maar daar zelf wel wat moet om lachen (ja jij daar die de finale van Thuis opneemt).

No thanks: Als soap alleen iets is dat je in de badkamer wilt vinden

3. Grace and Frankie (IMDb 8,3/10)

Twee heel verschillende vrouwen ontdekken dat hun mannen al jaren iets méér zijn dan enkel ‘partners op het werk’ en proberen van een nood een deugd te maken.

Yes please: Omdat het ongelooflijk is om te zien hoe Jane Fonda er nog steeds volledig voor gaat (81 ondertussen) – en het toont dat bepaalde thema’s van alle leeftijden zijn

No thanks: als je vindt dat het gedaan moet zijn met al dat liefdesgedoe eens je 65+ bent

4. Unbreakable Kimmy Schmidt (IMDb 7,7/10)

Geschift verhaal (Tina Fey zit daar voor iets tussen) over een vrouw die bevrijd wordt na 15 jaar in een bunker waar ze geloofde dat de wereld was vergaan. Ze trekt naar New York en probeert ondanks alle bagage een leven op te bouwen.

Yes please: Ondanks het ‘zware’ thema is Kimmy een positivo die dingen zegt als ‘Life beats you up. You can either crawl up in a ball and die or you can stand up and say ‘we are different and you are not going to break us’’. Oh, en er gebeuren compleet maffe dingen.

No thanks: als overdreven optimisme, ironisch bedoelde clichés en compleet maffe dingen je de kriebels geven (and not in a good way).

5. One day at a time (IMDb 8,2/10)

Drie generaties van een Cubaans-Amerikaanse familie onder één dak, dat zorgt voor de nodige spanningen.

Yes please: als je houdt van de klassieke opstelling van een serie (recht in de woonkamer kijken, ouderwetse oma voor de komische noot), maar gecombineerd met een paar (licht gebrachte) hete hangijzers, zoals migratie, homofobie, en veteranentrauma’s.

No thanks: Als bovenstaande thema’s volgens jou niet thuishoren in een komedie en Rita Moreno (die de oma speelt, en 87 is) al op je zenuwen werkte toen ze ‘America’ zong in West Side Story.

6. The Kominsky Method (IMDb 8,2/10)

Michael Douglas is een ouder wordende acteur die momenteel een bekende acteercoach is. Maar is het niet: they who cannot do, teach?

Yes please: omdat Michael Douglas hier een degelijke prestatie neerzet en het verfrissend is dat iemand eens zijn eigen leeftijd mag spelen

No thanks: jij denkt: ‘oudjes moeten geen series maken. Het is interesseert me niet te zien dat ze last hebben van hun gewrichten.’

7. Crazy ex-girlfriend (IMDb 7,7/10)

Een jonge vrouw – die een topleven heeft maar misschien niet 100% stabiel is – verlaat haar carrière en haar thuis om haar liefje van de middelbare school terug te winnen. Oh, en ze begint soms te zingen. Zomaar.

Yes please: Als het allemaal niet heel realistisch moet zijn, en je musical-reeksen zoals Glee ook wel prettig vond. (Ik kreeg de tip echt verder te kijken na de eerste aflevering, en dat is wel de moeite)

No thanks: Als je al die liedjes (soms ook behoorlijk geschift) niet wilt doorspoelen, zoals ik vaak deed, en je geen serie wilt bekijken met een hoofdpersonage die je soms behoorlijk op de zenuwen kan werken.

8. The letdown (IMDb 7,4/10)

Héél herkenbare serie waarin een jonge moeder met een baby van twee maanden en een overwerkte partner haar best doet om dat hele mama-gedoe onder de knie te krijgen, en tegelijk te blijven geloven dat er nog een leven is buiten de baby.

Yes please: omdat het on-ge-loof-lijk herkenbaar- en toch wat grappig – is als je zelf een baby hebt gehad (okee, ik kwam zelf geen drug dealer tegen).

No thanks: al dat gedoe met baby’s enzo, zo moeilijk is dat toch allemaal niet? Ik moet geen serie zien die me van het tegendeel wilt overtuigen

9. Disjointed (IMDb 6,7/10)

Oudere dame heeft een medicinale marihuana-shop en stelt een aantal heel bijzondere figuren tewerk. ‘Speciale’ serie waar soms – out of the blue– een stukje tekenfilm tussenkomt, bijvoorbeeld om de flashbacks van de tewerkgestelde veteraan weer te geven.

Yes please: Als je je over het ‘rare’ karakter van de serie kan zetten, blijkt het de draak te steken met onderwerpen als druggebruik, racisme en feminisme.


No thanks: Uhm, mensen die high worden en tekenfilms? Daar kijk ik al jaren niet meer naar.

10. Friends from college (IMDb 6,8/10)

Een soort opvolger van Friends maar dan 10 jaar later. Een hechte vriendengroep van op d’unief ziet elkaar terug na 20 jaar en merkt dat de dingen er niet makkelijker op worden. Soms heb ik bij deze wel een ‘Close but no sigar’– gevoel.

Yes please: Omdat het herkenbaar is als je zelf in die leeftijdscategorie zit en dingen zoals tienerkinderen, IVF en ‘uit elkaar groeien’ nu eenmaal niet in Friends zaten.

No thanks: als je wenst dat Robin uit ‘How I met your mother’ hier ook zo grappig is

Waar kijken jullie zoal naar?

7 gedachtes over “Regenweer? Tien luchtige Netflix series om te bingen

  1. Bedankt voor de tips! Ik vond the good place geweldig en heb ook genoten van The Kominsky method. Momenteel zijn wij naar Mr Robot aan het kijken (op DVD, voorlopig niet op Netflix), donkerder en minder luchtig, maar wel de moeite.

    Geliked door 1 persoon

  2. Als er één ‘hype’ is waar ik (nog) niet aan meedoe, dan is het Netflix. Eigenlijk kijk ik zelfs amper tv, en ik verkies meestal een boek of tijdschrift, of blogs lezen, boven tv of films of series. Mijn man is dan wel een serie-kijker, maar ook andere genres dan ik 🙂

    Like

    • Normaal gezien zie ik echt niet zoveel, maar we zijn met Netflix begonnen in Amerika, waar we dan weer geen tv hadden. En ja, als je dan echt niet veel kan doen en je gedachten wilt verzetten… helpt dat wel!

      Like

  3. Pingback: Mijn 2022 in Netflix series | Boston, baby!

Plaats een reactie