Review binnenspeeltuin Funoase + Winactie AFGESLOTEN

Buiten spelen/binnen spelen

Buiten spelen is de max! Heerlijk in de frisse lucht of het zonnetje, lekker uitleven, dat is gewoon fantastisch! Je kan naar een speeltuin gaan, fijn van de glijbaan, op de schommel… terwijl mama en papa rustig op een bankje zitten, of meedoen natuurlijk.

Maar goed, we wonen in een landje waar buiten spelen misschien toch niet altijd een optie is. Of misschien is er geen speeltuin in de buurt. Of is dat een modderpoel (kan ook leuk zijn, maar niet altijd hehe). Of misschien heb je er wel helemaal geen zin in buiten zijn vandaag.

Kan ook.

Dan kan je naar een binnenspeeltuin gaan. Zoals bijvoorbeeld de Funoase in Leuven.

De Funoase

Dat deed ik vorige week met zoonlief en we hadden allebei heel veel plezier. Zoveel dat ik een praatje sloeg met de eigenaar en uitbater en ik besloot een review te schrijven van deze plek.

Bovendien heb ik een kleine verrassing voor mijn lezers, want zoals beloofd eerder deze maand, mag ik ook weer iets weggeven op zaterdag.

Maar first things first, wat vonden wij allebei nu zo leuk aan de funoase?

De Funoase is een binnenspeeltuin met een piratenthema van 450 vierkante meter, die bestaat uit verschillende onderdelen.

 

Funhouse

Waar onze krullenbol zich uuuuuren heeft geamuseerd, is de funhouse. Dit is een geheel van toestellen en glijbanen en klimrekken die allemaal aan elkaar verbonden zijn, en zo opgesteld dat de kinderen zich eigenlijk niet kunnen bezeren. Daarmee bedoel ik dat het geheel omringd is door dikke netten, en ook naar de hogere verdiepingen gaan kan alleen door langs platformpjes te kruipen die steeds op een andere plaats een opening bieden (wat maakt dat je nooit dieper dan 1 platformpje kan vallen, wat ongeveer 50 cm is).

In de funhouse zijn naast glijbanen, lianen, een draaimolen en klimrekken, ook een ballenbal en een groot springkasteel te vinden.

Het fijnste vond ik dat ik hem gerust kon laten klimmen, en dan ik zelf ook in de funhouse mocht (allemaal onze schoenen uitdoen, natuurlijk). Het was lang geleden dat ik nog zoveel plezier had op een springkussen!

 

De funhouse is voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor de kleinsten is er een apart hoekje, de soft zone, met ballen, kleine kussens en mini-glijbaantjes.

softzone

Racecircuit

Het klinkt wat gek om te schrijven, maar in de Funoase is ook een racecircuit. Kleine autootjes kunnen eenvoudig bestuurd worden door de kinderen (vanaf 3 jaar, en ja, Krullenbol was er op recordtempo mee weg), en het parcours gaat door een piratengrot. Hij spreekt nog elke dag van ‘zijn’ auto waarmee hij mocht rijden. Heel leuk!

 

Speelautomaten

Zoonlief was hier nog niet klaar voor maar er staan ook verschillende speelautomaten en een air hockey spel.

Plekje voor de ouders

Ik geef toe, het is super om mee in het funhouse te dollen, maar het is ook fijn om eventjes rustig te zitten terwijl het kroost zich amuseert. Er staan dan ook de nodige bankjes en stoeltjes en je kan er een drankje en een snackje kopen.

Maar! Je mag ook je eigen drank en snacks meebrengen!

 

Helemaal top is dat je een verjaardagsfeestje kan geven in de Funoase. Zij kunnen zorgen voor pannenkoeken, frietjes of spaghetti. Na het reserveren van het feestje, krijg je uitnodigingskaartjes en een gepersonaliseerde tafel speciaal voor jullie gezelschap.

Uitbaters/eigenaars

Ik praatte met Peter, een IT’er die in de zomer van 2018 de Funoase overnam. Toch een serieuze carrière switch.  ‘Een droom die in vervulling ging’, noemde hij het. En ik geloofde hem. Hij had die blik van iemand die super gepassioneerd bezig is.

Ik moest glimlachen toen hij vertelde dat hij elke ochtend door het hele funhouse kruipt, om alles te poetsen. Met een gestalte van 2 meter is dat ongetwijfeld interessant om te zien.

Samen met zijn vriendin Vanessa willen ze van de Funoase de gezelligste, leukste plek in het Leuvense maken.

Ik keek naar Krullenbol die op zijn buik via de glijbaan het ballenbad in dook en gierde van het lachen.

Ik dacht: dat zou jullie wel eens kunnen lukken.

Nadelen?

Niets is perfect en de funoase is daar geen uitzondering op. Ik vond het er behoorlijk luidruchtig, vooral omdat de motor van het springkasteel in dezelfde ruimte staat. Gelukkig worden er wel gratis oordopjes aangeboden.

De parking is de parking van het hele complex en is betalend. Er is dus wel altijd plaats, maar gratis zou uiteraard prettiger zijn.

(EDIT: na het verschijnen van dit artikel vernam ik dat de motor vervangen wordt door een minder luidruchtig exemplaar!)

Praktisch

De Funoase ligt op de Philipssite in Leuven. Alle gegevens vind je op hun website. Ze zijn open op woensdagnamiddag, in het weekend en op feestdagen. Tijdens schoolvakanties zijn ze elke dag open.

Kinderen van 2 tem 12 jaar betalen 7,5 eur, als begeleider betaal je slechts 2,5 eur. De racewagentjes en spelcomputers zijn niet inbegrepen. Er zijn ook groepstarieven, en je kan feestjes boeken.

Interessant is dat het toegangsticket een hele dag geldig blijft. Je kan dus naar buiten gaan, even gaan zwemmen (de ingang van het zwembad ligt letterlijk op 10 meter), en terug komen!

Wat valt er te winnen? EDIT: DE WINACTIE IS AFGESLOTEN

En uiteraard hou ik het beste voor het laatst: ook deze zaterdag mag ik iets weggeven!

Ik heb nl. een 5-beurtenkaart van de Funoase die ik mag verloten onder de lezers. Deze is 35 euro waard én heeft een extra voordeel: er mag nl. ook 1 begeleider gratis binnen per bezoekdag. Zo spaar je per bezoekje nog 2,5 eur extra uit. De 5-beurtenkaart blijft twee jaar geldig.

Wat moet je doen om te winnen? Je kan niet langer deelnemen aan deze wedstrijd

  • Laat hieronder een reactie achter dat je wilt deelnemen
  • Volg Bostonbaby op Facebook of door je in te schrijven hier rechts bovenaan (als je geen Facebook hebt, vermeld dit dan even)
  • Volg Funoase op Facebook
  • Delen of mensen taggen hoeft niet, maar vind ik wel super leuk!

Je kan deelnemen tot zaterdag 22 december 23u59. Op 23 december maak ik de winnaar bekend. Die persoon heeft 48u de tijd om te reageren, zo niet, duid ik opnieuw een winnaar aan.

Veel succes, en mocht je de kans zien om de Funoase te bezoeken: heel veel plezier!

Disclaimer: Ik heb de 5-beurtenkaart gekregen om onder de lezers te verloten. Dit heeft op geen enkele manier mijn mening beïnvloed. Foto’s van mezelf of met toestemming overgenomen van funoase.be

Zijn jullie wel eens naar een binnenspeeltuin gegaan? 

24 gedachtes over “Review binnenspeeltuin Funoase + Winactie AFGESLOTEN

  1. Funoase is top!! Ideaal voor een (regenachtig) dagje met de kids!! De uitbater is een übersympathieke piraat die voor alles en iedereen klaarstaat. Enorme fun om als ouders met een lekker glaasje zorgeloos te genieten terwijl de kids uren fun hebben! We love it!!

    Geliked door 1 persoon

  2. Super leuk, ik wist helemaal niet dat er een binnenspeeltuin was in Leuven! Staat dus op de to do-lijst voor de kerstvakantie, goeie timing 🙂

    (Geen Facebook, maar ik zou wel graag de beurtenkaart winnen.)

    Like

  3. ‘k woon er vlakbij maar ben er nog nooit binnen gegaan. Ik gruwel een beetje van het idee van een binnenspeeltuin maar da’s wellicht een vooroordeel. ‘k denk dat mijn zoontje er 1 keer per jaar met school wel naartoe gaat.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie