Elke dag het eten klaar in 15 minuten: kan dat?

De maaltijdbox als fenomeen

Foodboxen of maaltijdboxen winnen steeds meer aan populariteit.

Ik snap dat ook helemaal: je kiest online uit een tiental gerechten en alle ingrediënten worden netjes bij je thuis geleverd. Je hoeft je dus nooit meer af te vragen wat er vanavond alweer op tafel moet getoverd worden.

Bovendien zijn het over het algemeen gezonde maaltijden, kindvriendelijk en snel. Het is echt een stukje selfcare geworden voor de drukke werkmens. De culinaire versie van de poetshulp, als het ware.

vegetables-140917__340

Vorig jaar hebben wij een paar weken HelloFresh getest, waarbij ik vooral de vegetarische receptjes uitprobeerde. Ik moet zeggen dat dat positief is onthaald thuis – je leert nog eens een ander ingrediënt kennen (bv. gele biet) of een heel nieuw gerecht, dat zo goed in de smaak valt dat je het vaker gaat klaarmaken (bv. shakshuka). Je hebt zo goed als geen afval en je krijgt duidelijke instructies.

 

Het weekmenu rules

De reden waarom ik ons abonnement alsnog heb opgezegd, is omdat ik eigenlijk heel graag een weekmenu opstel, en op die manier nog meer rekening kan houden met hoe onze kalender eruit ziet. In combinatie met Collect&Go spaart dat me heel wat tijd uit.

 

(Trouwens: Ik zou een weekmenu aan iedereen aanraden. En hoe dat precies op te stellen, zowel voor het eerst of als gevorderden, schreef ik hier al eerder neer).

quotes-Weekmenu-opstellen

Ik kook wel graag, maar tijdens de week betekent dat vaak groenten staan hakken terwijl er een kleine krullenbol aan het afkicken is van een intensieve schooldag. Dus in dat geval telt ook: hoe sneller hoe beter.

 

Op tafel in 15 minuten

Mijn aandacht werd daardoor getrokken door een blog over een relatief nieuwe, Belgische foodbox: 15gram. Zij hebben een aparte sectie met gerechten die op 15 minuten zouden klaar zijn. De recepten zijn eenvoudig op hun website te vinden.

Gezond en lekker. Caloriebewust. En op 15 minuten klaar. Really?

Challenge accepted.

Deze week heb ik alleen gerechtjes gepland die uit de ‘snelle categorie’ komen. De ingrediënten zijn in huis. De chronometer ligt klaar. De keukenschort is gestreken.

quotes-15-minutes-and-count

Okee, okee, you got me, de keukenschort is niet gestreken. Maar ze hangt wel klaar!

 

Maandag Frisse salade met gerookte zalm en krieltjes
Dinsdag Thaise groene curry met kip
Woensdag Runderreepjes stroganoff met rijst
Donderdag Pasta puttanesca
Vrijdag Visbrochette met zuiderse tabouleh
Zaterdag Linguine met prei en gehakt
Zondag FamilieBBQ – dus deze dag valt af

 

Dit staat er deze week op ons menu.

Volgende week breng ik verslag uit hoe snel deze snelle gerechten zijn gebleken! En hoe smakelijk, want dat blijft uiteindelijk wel het allerbelangrijkste ten huize Foodlovers.

Hebben jullie al eens een foodbox geprobeerd? Wat vonden jullie ervan?

 

I-Love-Food-Quotes-Tumblr-4-1

23 gedachtes over “Elke dag het eten klaar in 15 minuten: kan dat?

  1. Ik heb nooit een doodboxen geprobeerd, ik weet niet waarom, staat me niets tegen maar ik weet niet wat haha. Maar hoera voor 15 minuten gerechten, die heb ik ook hard nodig. Ik werd overigens wel ook met een weekmenu, dat deed mijn moeder vroeger ook, dat is zo blijven hangen!

    Like

    • Doodboxen zou ik ze niet noemen 😉 (grapje he). Wel ik zweer ook bij een weekmenu (hoera voor de georganiseerde mama’s), en maak wel eens graag eens iets ‘nieuws’ en dan haal ik soms inspiratie op de websites van die foodboxen, die vaak hun recepten bevatten. Beste van twee werelden toch 🙂

      Like

  2. Pingback: Getest: een hele week het eten op tafel in max 15 minuten – Boston, baby!

Plaats een reactie