Vijf op vrijdag: lifehacks

Daar zijn we weer. Vrijdag. Maandag zat ik vol energie na een heerlijk lang weekend, maar rugpijn kwam deze week roet in het eten gooien. Geen idee wat ik nu weer had uitgespookt, niet met dozen gezeuld, geen hakken gedragen, alle puntjes van de rugschool mooi gevolgd. Enfin, niets dat een nieuw lang weekend niet kan oplossen.

 

Over oplossen gesproken, deze vijf op vrijdag gaat over lifehacks. Lifehacks zijn kleine, creatieve tips die alledaagse dingen wat gemakkelijker kunnen maken.

Hier heb je er alvast vijf. Misschien spaart er wel eentje jou een grijs haar uit?

 

  1. Hou je bakpapier onder het water en verfrommel het. Nu is het veel gemakkelijker om het in de bakvorm te leggen.
  1. Na een receptje met citroenzeste, kan je het sap bewaren door het in te vriezen in ijsblokvormpjes. Handig voor cocktails of gewoon voor een fris glaasje water. (Ook handig als je bouillon hebt gemaakt of een fles wijn niet volledig opkrijgt – een blokje in de saus zorgt voor heel wat smaak)..
  2. Gebruik de uitgeschraapte vanillepeul door ze in een potje met suiker te stoppen. Ze geven nog veel smaak af en je hebt natuurlijke vanillesuiker.

 

  1. Altijd bang dat de yoghurt uit de pot gaat kruipen? En hoe lang stond dat halve blokje bonen daar nu weer? Had dat al haar? Schrijf altijd op de verpakkingen wanneer je ze geopend hebt. Ook handig voor make-up – je wilt liefst niet dat je mascara eigenlijk een zwarte streep bacteriën is, maar weet jij nog wanneer je de laatste geopend hebt?

IMG_0348

  1. Ken je het citaat ‘Boeken houden er niet van om uitgeleend te worden. Ze komen dan nooit meer terug’? Dat geldt wel voor meer spullen. Ik vergeet dan ook altijd wat ik heb uitgeleend aan wie (en vaak ook wel of ik zelf iets heb geleend). Neem foto’s van je spullen in de hand van de persoon die ze leent. Als ik zelf boeken leen, schrijf ik de naam van de eigenaar op een post-it op de eerste bladzijde.

 

quote

 

Hebben jullie ook zo’n handige lifehacks?

6 gedachtes over “Vijf op vrijdag: lifehacks

  1. Bakpapier is soms inderdaad lastig in de vorm te stoppen. Nat maken ziet er heel handig uit
    Heeft het restje water geen effect op wat je bakt? Mijn beste lifehack: er bestaan siliconen matjes die je kunt gebruiken in plaats van bakpapier. Volgens mij werkt dat voor geen meter. Wat ik WEL handig vind: op de bodem van mijn oven ligt zo’n matje. Het vangt alle kruimels en lekkende kaas op. Dat matje stop ik in de vaatwasser en dat bespaart me de bodem van de oven schoonmaken.

    Geliked door 1 persoon

    • Dat is een goeie tip zeg! Ik ga dat doen!
      Wat het natte bakpapier betreft: ik schud het water er zoveel mogelijk af, maar die paar druppeltjes verdampen snel en hebben volgens mij geen invloed op het bakproces.

      Like

  2. Pingback: Heerlijk suikervrij bananenbrood – Boston, baby!

Plaats een reactie