Dagen Zonder Vlees- eerste weekje

Sinds 1 maart doe ik mee aan Dagen Zonder Vlees. Ik wilde sowieso al wat minder vlees eten, en wat nieuwe vegetarische recepten uitproberen, dus dit leek me een uitgelezen kans.

Aangezien ik thuis verantwoordelijk ben voor het opstellen der weekmenu, dacht ik dat dat  een eitje zou zijn (pun intented).

Na een klein weekje zijn er een aantal conclusies te trekken.

Conclusie 1: die eerste maart was er sneller dan verwacht. Ik had ondertussen nog scampi, en zelfs een goed steakske op het menu gezet. Dat laatste was ook wel ingegeven vanuit ons streven om voor 5 dagen veggie en 2 dagen vlees (maar dan ‘goed’ vlees) te gaan. Deze deal moest ik sluiten om de vrede te bewaren thuis.

Conclusie 2: als je aan niemand zegt dat je meedoet aan Dagen Zonder Vlees, moet je ook niet staan kijken dat daar geen rekening mee wordt gehouden. Voor het etentje met mijn meter, had zij een gezellig restaurantje gekozen, waar – ik zweer het- letterlijk NIKS vegetarisch op de menukaart stond, noch een gerecht waar ik eventueel de kabeljauw kon laten uitvissen. Dan maar voor een mooi stukje vlees gegaan, when in Rome…(enfin, ’t was in Limburg, dus when in Limburg…)

Ik bleef daar logeren, en ’s morgens werd er voor mij versgeperst appelsiensap en spek met ei gemaakt. Dat was ook niet het moment om te beginnen over onze ecologische voetafdruk en hoeveel water die beesten nodig hebben. Plus, dat spek…mannekes, waarom is dat zo lekker?

Conclusie 3: Er zijn echt wel lekkere gerechtjes te vinden om op het menu te zetten. We beginnen dan ook volle moed aan week 2 van DZV. Hier een klein overzichtje van wat er op ons bord zal belanden:

Maandag: Groentenburger met Oosterse brocolliwok en mie

Dinsdag: Risotto met courgette, champignons en parmezaan

Woensdag: Curry met pompoen, kokosmelk en quinoa

Donderdag: Tomaat-witloof gratin met pasta

Vrijdag: Bloemkoolpizza met groentjes en feta

Alle gerechtjes zijn zeker welkom – ook met vlees of vis trouwens – want helemaal vegetariër worden… nee… we hebben het verkeerde vlees in de kuip.

DSC_2379

10 gedachtes over “Dagen Zonder Vlees- eerste weekje

  1. Pingback: Dagen Zonder Vlees – Week 2 – Boston, baby!

  2. Pingback: Goede voornemens + nieuwjaarsbloghop met winactie – Boston, baby!

Plaats een reactie